Eksekutif MBA - Global

Umum

Penerangan Program

Henley Executive MBA - Global Secara ringkasnya

 • Mulakan: Oktober dan Mac
 • Tempoh: 21 bulan (dengan pilihan sambungan 9 bulan)
 • Bengkel: 61 hari, kebanyakannya hari Khamis hingga Ahad
 • Lokasi lokakarya:
  • 32 hari bengkel di Munich dengan kumpulan serantau anda yang terdiri daripada 15 pengurus berpengalaman
  • 29 hari bengkel di UK, Denmark, Afrika Selatan dan China / Amerika Syarikat dengan kumpulan Eropah anda yang terdiri daripada 60 pengurus berpengalaman
 • e-Resources: pangkalan data dalam talian e-pembelajaran
 • ECTS: 90
 • Bahasa Inggeris
 • Fakulti: UK International
 • Tutor: Profesor bidang subjek sokongan Tutor Peribadi
 • Yuran: 46.500 €, Early Bird untuk tawaran yang diterima dua bulan sebelum program bermula: 39.000 € - selalu tidak termasuk kos perjalanan.

Jadilah Pemimpin Anda Ingin

Henley Executive MBA - Global adalah pengalaman yang sengit dan memuaskan. Ia mencabar, merangsang dan relevan. Dalam banyak keadaan, ia berubah kehidupan.

Triple yang diiktiraf oleh AMBA, EQUIS dan AACSB, dan antara MBA yang paling terkenal di dunia, Henley Executive MBA - Global direka untuk membantu anda mencapai hasil terbaik dalam perniagaan dan kehidupan. Manfaat dapat diukur dengan jelas, menawarkan ROI yang banyak kepada anda secara peribadi dan, secara lebih luas, kepada syarikat anda.

Henley Executive MBA - Global adalah untuk pengurus yang berpengalaman dan bercita-cita ingin mengembangkan kepimpinan dan kompetensi pengurusan mereka. Program ini berstruktur untuk membolehkan anda terus bekerja sepenuh masa dan belajar MBA separuh masa anda, menyambung pembelajaran anda kepada isu-isu organisasi global yang relevan dan terkini. Adalah sesuai jika anda tidak dapat mengambil masa yang penting dari tempat kerja untuk belajar dan ingin lebih fleksibel tentang bagaimana, bila dan di mana anda mencapai ijazah MBA. Lebih dari 21 bulan program ini, anda akan belajar dan berkongsi pengalaman dengan profesional yang berpikiran sama dari pelbagai latar belakang pengurusan, industri perniagaan dan lokasi antarabangsa.

Mulakan Henley Executive MBA - Global untuk pengalaman yang memperkaya yang akan menghubungkan anda dengan perniagaan global dan rangkaian seluruh dunia. Anda akan mendapati ia salah satu pelaburan yang paling berfaedah dalam diri anda yang boleh anda buat.

Gambaran Program - Modular, Antarabangsa

Henley Executive MBA - Global adalah program sarjana sarjana sambilan yang disampaikan melalui kajian individu dan kumpulan, bengkel bersemuka dan 24/7 sumber e-pembelajaran.

Program ini terdiri daripada tiga peringkat utama (90 ECTS) dengan struktur penghargaan pilihan untuk menyelesaikan setiap peringkat:

Peringkat 1: Asas Perniagaan Asas (Sijil)

Anda akan belajar tentang aspek asas perniagaan mengurus organisasi, seperti menguruskan orang, operasi dan kewangan. Tahap ini adalah mengenai membangunkan asas yang kuat dalam pelbagai fungsi perniagaan.

Peringkat 2: Strategi

Pada peringkat ini, anda akan mendapat pengetahuan yang lebih besar mengenai pengurusan pemegang kepentingan dan konteks di sekitar pilihan perniagaan yang diperlukan untuk membentuk strategi yang mantap.

Peringkat 3: Mengambil Kepimpinan ke Tahap Tinggi (Ijazah Sarjana)

Anda akan mengkaji kerumitan perubahan organisasi dan bagaimana mempengaruhi dan memimpin syarikat melalui mereka.

Program ini memberi penekanan kepada konsep kepimpinan umum, oleh itu modul Pembangunan Peribadi mengalir melalui semua peringkat Henley Executive MBA - Global, yang membolehkan proses bersepadu ke arah pertumbuhan peribadi.

Bengkel ini dijalankan oleh ahli fakulti bertaraf dunia dari Rangkaian UK dan Antarabangsa. Semasa pengajian, anda akan menulis sembilan tugasan individu, yang direka untuk meningkatkan keberkesanan jangka panjang anda. Tugasan menyediakan peluang membuka mata untuk mengintegrasikan teori dengan amalan dan boleh digunakan dengan serta-merta dengan impak maksimum di tempat kerja.

The Henley Executive MBA - Global disusun di sekitar modul kajian yang memberikan rangka kerja komprehensif dan luas untuk pengajian anda:

Peringkat Satu
 • Asas Perniagaan Asas
 • Kepimpinan
 • Mengurus Proses
 • Menguruskan Sumber Kewangan - Menginap
 • dalam Perniagaan Urusan Rakyat - Membina kreativiti
Peringkat Kedua
 • Strategi
 • Strategi - Meneroka tuas
 • Perniagaan Antarabangsa - Menjalankan Lawatan Belajar China atau Amerika Syarikat
 • Pemasaran Strategik - Mengakses pasaran
 • Reputasi Korporat
 • Study Trip Afrika Selatan - Memimpin dengan Kemanusiaan
Peringkat Tiga
 • Mengambil Kepimpinan ke Tahap Tinggi
 • Kepimpinan
 • Cabaran Penyelidikan Pengurusan - Mengintegrasikan dengan fokus
 • Modul Elektif

Di samping itu, terdapat pelbagai modul elektif yang membolehkan anda mengkhususkan diri, perniagaan yang diterapkan atau projek dalam syarikat, dan dua lawatan kajian antarabangsa

Henley Executive MBA - Global bermula dua kali setahun, pada bulan Mac dan Oktober, dan disasarkan untuk 21 bulan terakhir dengan kemungkinan untuk perpanjangan 9 bulan.

Pengalaman Pembelajaran - Teori Pengujian dalam Amalan

Program ini menggabungkan pengetahuan teoretikal dan dunia sebenar ahli akademik kita. Ia menyediakan pembelajaran praktikal yang digunakan dengan tujuan untuk membawa perniagaan ke kehidupan, memastikan pengalaman pembelajaran yang ketat dan bulat.

Kami memahami dalam kerjaya anda, anda mungkin telah 'berada di sana, melakukan itu.' Ini menyokong kepercayaan kita bahawa wawasan yang paling bermakna berasal dari pembelajaran dengan melakukan. Kami menganjurkan pengajaran kami di kalangan dilema dan pilihan perniagaan dunia sebenar.

Mereka yang bekerja ketika belajar untuk Henley Executive MBA - Global dapat memberi nilai yang signifikan kepada majikan mereka. Pengetahuan dan kemahiran yang anda usahakan dari program kami yang amat praktikal boleh digunakan segera di tempat kerja. Tugasan yang dinilai dapat berdasarkan isu semasa, membuat sumbangan yang berharga kepada organisasi anda.

Henley Executive MBA - Global menyediakan kemahiran, pengetahuan dan hubungan ketara, ketara dan berkekalan.

Kerjasama

Henley berbangga dengan reputasinya kerana inklusif, mesra dan menyokong. Henley meletakkan penekanan pada kolaborasi dan bukan persaingan. Henley Executive MBA - Global sangat berpartisipasi dan interaktif - kami menghargai kedua-dua sumbangan individu dan pembelajaran berasaskan pasukan. Ahli program datang dari pelbagai sektor yang berbeza, dengan kemahiran dan orientasi budaya yang berbeza, yang tidak dapat dielakkan mencetuskan cabaran untuk pasukan di sepanjang jalan.

Kejurulatihan

Kami melatih anda dalam kerja berpasukan, proses pengurusan, mempengaruhi kemahiran, pengurusan projek, fasilitasi dan penyelesaian konflik - semua kemahiran penting untuk anda kembali ke tempat kerja anda sendiri.

Pembangunan Peribadi

Di Henley, kami menyedari bahawa salah satu tujuan utama anda adalah mengembangkan diri anda sebagai seorang individu. Kami bekerjasama dengan kekuatan anda untuk membangun dan mengasah kemahiran pengurusan dan bersedia menghadapi cabaran kepimpinan kanan. Kami melihat perkembangan peribadi sebagai tulang belakang program kami, bukan sebagai modul yang akan dikaji secara berasingan.

Tutor Peribadi

Semasa pengajian, anda akan dilatih dan disokong oleh Pembantu Peribadi kami. Mereka bekerja rapat dengan anda untuk menyokong anda dalam setiap aspek pembelajaran dan usaha pembangunan peribadi anda dan membantu anda melalui program ini.

Rangkaian Sokongan Global Anda - Dalam dan Di Luar Program

Di Henley Executive MBA - Global, anda adalah sebahagian daripada tiga rangkaian untuk berkongsi, belajar dan membangunkan dalam program ini: rangkaian rangkaian 'rantau', rantau Eropah 'dan rangkaian alumni global Henley yang unik.

Kerjasama di seluruh industri, latar belakang fungsional dan kepakaran adalah aspek utama dalam pembelajaran Henley Executive MBA - Global. Untuk memupuk pertukaran ini, anda bekerjasama dalam tiga peringkat:

Rangkaian Halaman Serantau Anda

Setiap pelajar memilih kampus rumah dari kampus Henley di Munich, Copenhagen, Helsinki dan Henley di UK. Di kampus ini, mereka belajar kira-kira program ini (32 hari). Di Munich, bengkel biasanya dihantar pada hari Ahad hingga Ahad di Kampus Henley Jerman di Maximilianstraße 40 di pusat bandar Munich. Dalam bengkel ini, kira-kira 15 pelajar berkumpul untuk bengkel yang sengit. Ini saiz kelas yang sengaja memastikan perhatian individu dan sesi yang sangat interaktif. Pada masa ini, program berasaskan Munich membawa bersama para profesional dari 15 negara.

'Rangkaian Eropah'

Bengkel serantau dilengkapkan dengan bengkel di mana pelajar dari Munich bertemu dengan rakan sebaya mereka dari Copenhagen, Finland dan UK dalam bengkel bersama dengan 60 pelajar. Ini berlaku di UK (4 7 hari), Copenhagen (4 hari), Afrika Selatan (7 hari) dan China / Amerika Syarikat (7 hari) dan membolehkan pengalaman antarabangsa dan intercultural kaya dan intensif.

Rangkaian Alumni anda

Dari hari salah satu program ini, pelajar kami menyertai jaringan alumni Henley yang terdiri daripada lebih daripada 76,000 alumni di seluruh dunia. Mereka mempunyai akses kepada kepakaran, pengalaman dan keseronokan untuk kedua-dua kerja dan masa lapang. Sambungan di kalangan alum pasti terjamin melalui komuniti dalam talian Henley di Henley Live.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Henley Business School Germany supports people in shaping the 21st century with others. The 21st century offers a wide array of opportunities and many people observe them with a mixture of enthusiasm ... Baca lebih lanjut

Henley Business School Germany supports people in shaping the 21st century with others. The 21st century offers a wide array of opportunities and many people observe them with a mixture of enthusiasm and scepticism. Do they ask themselves? What shall I do? Which opportunities do I seize? Which not? And what’s the basis for my decision? Many people can’t answer these questions. They did not learn this at school or university. We at Henley support these people in answering these questions in several ways. Baca Ringkas