EMBA

Umum

Penerangan Program

Program MBA eksekutif menawarkan pengalaman pendidikan yang unik yang memberi tumpuan kepada kepimpinan antarabangsa dan amalan pengurusan yang berkaitan dengan pemimpin organisasi semasa dan masa depan dalam sektor swasta dan awam. Pengajaran dijangkakan dengan pandangan bahawa individu adalah aset paling penting dalam perniagaan mana pun; oleh itu anda akan dilatih sebagai pakar yang mengurus dan meningkatkan modal insan dalam organisasi anda secara profesional.

Program ini berlangsung di Sekolah Perniagaan Stockholm di Kräftriket, yang terletak di Brunnsviken dan di tempat di pusat Stockholm. Program eMBA terdiri daripada lima belas kursus dan tesis akhir yang digabungkan sama dengan 60 kredit ECTS. Setiap semester terdiri daripada empat kursus yang diperlukan (3 ECTS setiap satu) selama tiga semester pertama ditambah seminggu perniagaan antarabangsa dan satu kursus dalam Pembangunan Peribadi yang membentangkan keseluruhan program. Semester keempat terdiri daripada tesis (15 kredit) yang dijalankan dengan sokongan penasihat. Jika perlu, satu semester pengajian untuk satu atau dua semester dibenarkan.

Bahasa pengantarnya adalah bahasa Sweden, namun, kebanyakan bahasa dan pengajarannya adalah dalam bahasa Inggeris.

Penggredan

Untuk berjaya menyempurnakan kursus sekurang-kurangnya 75% kehadiran diperlukan. Setiap modul kursus dinilai melalui tugasan bertulis individu. Kebanyakan berat badan diletakkan pada tugasan individu di mana para peserta menggabungkan pengetahuan teoritis yang diperolehi dalam konteks organisasi mereka.

Sijil

Apabila berjaya menyempurnakan program ini, para peserta akan dianugerahkan Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (60 ECTS) dari Stockholm University. Sijil dari sekolah perniagaan juga akan dianugerahkan untuk melengkapkan Sarjana Pentadbiran Perniagaan.

Lebih banyak maklumat di laman web kami www.sbs.su.se/emba

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

SBS is located in restored buildings dating back to 1912 in the traditional Kräftriket campus area, beautifully located near the picturesque Brunnsviken lake. The area is within walking distance of St ... Baca lebih lanjut

SBS is located in restored buildings dating back to 1912 in the traditional Kräftriket campus area, beautifully located near the picturesque Brunnsviken lake. The area is within walking distance of Stockholm city centre and is easily accessible by public transportation. Baca Ringkas