MBASTUDIES

2 EMBA dalam Sistem Maklumat 2021

Bagi para profesional yang menghadapi keputusan antara meningkatkan pendidikan mereka dan mengekalkan kerjaya masa kini mereka, program Eksekutif Master of Business Administration menyediakan alternatif. EMBA sesuai untuk pekerja sepenuh masa yang berpengalaman dan membolehkan mereka mengambil kursus secara mingguan untuk menampung jadual kerja mereka.

Calon pelajar mungkin tertanya-tanya, "Apa yang EMBA dalam Sistem Maklumat?" Mereka yang berminat dalam mengejar kerjaya dalam pengurusan IS-fokus akan mendapat manfaat daripada program ini. Kursus biasanya memberi tumpuan kepada prinsip dan reka bentuk IS moden dan aplikasi mereka terhadap pengurusan perniagaan dan kecekapan organisasi. Pengurusan pangkalan data, komunikasi rangkaian dan analisis data adalah semua aspek bahan yang sering diliputi.

Beberapa faedah yang dapat dimanfaatkan oleh pelajar dalam EMBA dalam Sistem Maklumat termasuk membangun kemahiran profesional penting dengan membuat keputusan strategik, pemikiran kritis dan komunikasi interpersonal. Mereka juga boleh mengembangkan alat pengurusan mereka dengan pemahaman tentang rangkaian moden dan arsitektur pangkalan data dan bagaimana ia digunakan.

Kos pendaftaran dan tuisyen untuk EMBA dalam Sistem Maklumat akan berbeza dari satu sekolah ke sekolah lain. Pelajar boleh mengharapkan untuk mengambil masa selama dua tahun untuk melengkapkan program ini, tetapi mereka harus melakukan penyelidikan mengenai sekolah yang mereka berminat untuk mencari maklumat mengenai program dan kos.

Dengan EMBA dalam Sistem Maklumat, siswazah mungkin mendapati banyak peluang untuk kerjaya dalam pengurusan projek IT dan analisis perniagaan. Seorang pengurus IT atau ketua pegawai maklumat mungkin bertanggungjawab untuk mengawasi dan menganalisis penyelesaian keselamatan siber dalam syarikat atau untuk pelanggan syarikat. Pengurus IT juga berfungsi untuk melatih dan membimbing kakitangan baru menggunakan atau mengekalkan sistem maklumat syarikat. Akhirnya, penganalisis data mencari kerja di syarikat yang berurusan dalam memproses dan mengendalikan data besar untuk pelanggan.

Pelajar mempunyai banyak sumber untuk beralih ke dalam talian untuk mengetahui lebih lanjut mengenai EMBA dalam Sistem Maklumat dan di mana untuk mengambil apa-apa program. Untuk mencari pilihan untuk pembelajaran dalam talian, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

2 Hasil dalam Sistem Maklumat Filter

MBA Eksekutif ISG EPITA Pengurusan Transformasi Digital

IONISx
EMBA
<
Separuh masa
<
18 bulan
Perancis
Online

Program MBA Eksekutif ISG EPITA Pengurusan transformasi digital bertujuan untuk pengurus dan pengurus masa depan yang, sebagai tambahan kepada kemahiran profesional mereka dal ...

Baca lebih lanjut

Mba eksekutif dalam ict atau pengurusan utiliti

IIMT University of Fribourg
EMBA
Feb 2021
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
English
Kampus

MBA Eksekutif menyediakan peserta dengan kemahiran analisis, fungsian, dan interpersonal yang diperlukan untuk berjaya dalam ICT yang semakin kompleks dan global

Baca lebih lanjut