MBASTUDIES

3 Terbaik Sambilan EMBA di Nigeria

Bagi mereka yang telah mendapat jumlah hujan yang pengalaman perniagaan profesional dan bersedia untuk bekerja dalam kedudukan yang lebih menonjol, MBA Eksekutif (EMBA) adalah langkah seterusnya. Kursus mengenai perakaunan, kepimpinan dan kewangan adalah antara mata pelajaran yang diterokai.

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) adalah ijazah sarjana yang mengambil kira-kira dua tahun pengajian menerima. Individu yang mendapat ini keuntungan darjah pengetahuan yang penting dan pengalaman dalam bidang perniagaan dan pengurusan, dan mungkin tidak dapat mencari pekerjaan dengan cepat kerana kecekapan mereka bertambah baik.

 

Untuk dapat masuk ke dalam universiti Nigeria (kedua-dua universiti awam dan swasta adalah di setiap negeri persekutuan termasuk FCT), seorang pelajar bakal mempunyai menduduki dan berjaya lulus UME (Universiti Peperiksaan Matrikulasi) yang ditadbir oleh tiang (Kemasukan Bersama dan Lembaga Matrikulasi). Juga universiti individu kerap menyaring bakal calon untuk memastikan mereka sehingga setanding untuk kerja peringkat universiti di Nigeria.

Sambilan EMBA di Nigeria

Hasil Filter

MBA Eksekutif

Business School Netherlands, Nigeria
Nigeria, Lagos
EMBA
Og 2020
<
Sambilan
<
24 bulan
English
Campus

MBA Eksekutif Pembelajaran Tindakan kami memotong profesional eksekutif kepada eksekutif junior dari pelbagai negeri Nigeria dan sektor ekonomi.

Baca lebih lanjut

EMBA

Pan-Atlantic University - Lagos Business School (LBS)
Nigeria, Lagos
EMBA
Mac 2020
<
Sambilan
<
24 bulan
English
Campus

The EMBA di Lagos Business School, University Pan-Afrika adalah program menyegarkan dan sengit, direka untuk menyediakan eksekutif berpotensi untuk kepimpinan kanan

Baca lebih lanjut

Modular MBA Eksekutif

Pan-Atlantic University - Lagos Business School (LBS)
Nigeria, Lagos
EMBA
Mac 2020
<
Sambilan
<
2 tahun
English
Campus

The Modular Eksekutif MBA program Lagos Business School adalah program intensif yang direka untuk profesional sibuk mencari pendidikan pengurusan kualiti yang menggabungkan fl ...

Baca lebih lanjut