Filter
EMBA
Nigeria Jenis pengajian: Semua Secara: Sambilan

3 Terbaik Sambilan EMBA di Nigeria

Bagi mereka yang telah mendapat jumlah hujan yang pengalaman perniagaan profesional dan bersedia untuk bekerja dalam kedudukan yang lebih menonjol, MBA Eksekutif (EMBA) adalah langkah seterusnya. Kursus mengenai perakaunan, kepimpinan dan kewangan adalah antara mata pelajaran yang diterokai.

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) adalah ijazah sarjana yang mengambil kira-kira dua tahun pengajian menerima. Individu yang mendapat ini keuntungan darjah pengetahuan yang penting dan pengalaman dalam bidang perniagaan dan pengurusan, dan mungkin tidak dapat mencari pekerjaan dengan cepat kerana kecekapan mereka bertambah baik.

 

Untuk dapat masuk ke dalam universiti Nigeria (kedua-dua universiti awam dan swasta adalah di setiap negeri persekutuan termasuk FCT), seorang pelajar bakal mempunyai menduduki dan berjaya lulus UME (Universiti Peperiksaan Matrikulasi) yang ditadbir oleh tiang (Kemasukan Bersama dan Lembaga Matrikulasi). Juga universiti individu kerap menyaring bakal calon untuk memastikan mereka sehingga setanding untuk kerja peringkat universiti di Nigeria.

Sambilan EMBA di Nigeria

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

Hasil

Business School Netherlands, Nigeria

MBA Eksekutif Pembelajaran Tindakan kami memotong profesional eksekutif kepada eksekutif junior dari pelbagai negeri Nigeria dan sektor ekonomi. ... [+]

Gambaran keseluruhan

MBA Eksekutif Pembelajaran Tindakan kami memotong profesional eksekutif kepada eksekutif junior dari pelbagai negeri Nigeria dan sektor ekonomi.

Garis Panduan Program MBA Eksekutif

Program MBA Eksekutif dijalankan di Bahasa Inggeris dengan pasukan Fakulti Antarabangsa dan Metodologi Pembelajaran Tindakan.

Pengurusan tanpa sempadan

MBA Eksekutif membantu anda menyelaraskan cabaran kerja anda kepada penyelesaian kehidupan sebenar menggunakan Metodologi Pembelajaran Tindakan. Fleksibiliti adalah kunci; Sebagai sebuah sekolah perniagaan, kita memahami perlunya pembangunan berterusan dan latihan di peringkat tertinggi, dan juga tahu bahawa masa adalah penting dalam kehidupan seharian kita. Dengan ini, anda mengaktifkan bengkel setiap suku dari Jumaat hingga Ahad dengan itu memastikan gangguan yang minimum terhadap kerja harian anda.... [-]

Nigeria Lagos
Permintaan Maklumat
English
Sambilan
24 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Pan-Atlantic University - Lagos Business School (LBS)

The Modular Eksekutif MBA program Lagos Business School adalah program intensif yang direka untuk profesional sibuk mencari pendidikan pengurusan kualiti yang menggabungk ... [+]

Modular MBA Eksekutif

&nbsp

The Modular Eksekutif MBA program Lagos Business School adalah program intensif yang direka untuk profesional sibuk mencari pendidikan pengurusan kualiti yang menggabungkan fleksibiliti dengan latar belakang akademik yang kukuh.

Kami menyedari bahawa majikan hari ini memerlukan pengurus dengan julat yang luas kemahiran yang MBA menyediakan, dan perspektif pengurusan am kami memastikan persediaan yang cukup untuk peralihan yang berjaya ke tahap yang lebih tinggi tanggungjawab.

Kami telah menjadikan latihan kami lebih mudah untuk profesional dalam dan di luar Nigeria, jadi anda boleh tinggal di tempat kerja anda dengan memperoleh ijazah MBA anda. Struktur program Modular MBA Eksekutif juga membolehkan peserta segera memohon pembelajaran baru dengan pekerjaan mereka, dengan itu menambah nilai tidak terhingga kepada organisasi.... [-]

Nigeria Lagos
Mac 2020
English
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Pan-Atlantic University - Lagos Business School (LBS)

The EMBA di Lagos Business School, University Pan-Afrika adalah program menyegarkan dan sengit, direka untuk menyediakan eksekutif berpotensi untuk kepimpinan kanan ... [+]

EMBA

&nbsp

The EMBA di Lagos Business School, Pan-Afrika University adalah program menyegarkan dan sengit, direka untuk menyediakan eksekutif berpotensi untuk kepimpinan kanan.

&nbsp

Ia juga memberi kefahaman analisis dan bersepadu pengurusan perniagaan yang membolehkan peserta untuk memohon pembelajaran dan projek kerja secara terus kepada organisasi mereka sendiri, sambil membina rangkaian yang kuat daripada rakan-rakan yang berfikiran seperti di pelbagai industri. Program ini memberikan eksekutif masa depan alat dan perspektif yang diperlukan untuk berjaya membawa organisasi mereka ke masa depan.

&nbsp

Matlamat kami adalah untuk mewujudkan persekitaran di mana peserta boleh belajar bagaimana untuk menangani sukar masalah sebenar kehidupan dengan menyelesaikan sesuatu, berbincang dan bekerja bersama-sama sebagai satu pasukan ke arah mencapai wawasan yang lebih dalam daripada yang pernah mereka boleh lakukan sendiri. The EMBA menguatkan kekuatan individu dan membina sinergi antara ahli pasukan.Anda belajar bagaimana untuk membuat penilaian, membuat keputusan yang lebih baik dan bertanggungjawab. Dalam melakukan ini, anda juga mengetahui bagaimana untuk berkomunikasi secara berkesan di dalam kelas dan di tempat kerja, dan memanfaatkan semua idea-idea yang sangat baik anda mendapatkan pada program ini. The EMBA adalah lebih baik bagi orang-orang dalam pekerjaan sepenuh masa dalam kedudukan yang membolehkan mereka menggunakan segala ilmu yang belajar sambil mereka melengkapkan program akademik yang ketat. Pendedahan di luar kerja, ia adalah satu pengalaman yang serba boleh yang memberikan peserta yang seimbang dalam kehidupan. ... [-]

Nigeria Lagos
Mac 2020
English
Sambilan
24 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu