EMBA

Pan-Atlantic University - Lagos Business School (LBS)

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

EMBA

Pan-Atlantic University - Lagos Business School (LBS)

EMBA

&nbsp

The EMBA di Lagos Business School, Pan-Afrika University adalah program menyegarkan dan sengit, direka untuk menyediakan eksekutif berpotensi untuk kepimpinan kanan.

&nbsp

Ia juga memberi kefahaman analisis dan bersepadu pengurusan perniagaan yang membolehkan peserta untuk memohon pembelajaran dan projek kerja secara terus kepada organisasi mereka sendiri, sambil membina rangkaian yang kuat daripada rakan-rakan yang berfikiran seperti di pelbagai industri. Program ini memberikan eksekutif masa depan alat dan perspektif yang diperlukan untuk berjaya membawa organisasi mereka ke masa depan.

&nbsp

Matlamat kami adalah untuk mewujudkan persekitaran di mana peserta boleh belajar bagaimana untuk menangani sukar masalah sebenar kehidupan dengan menyelesaikan sesuatu, berbincang dan bekerja bersama-sama sebagai satu pasukan ke arah mencapai wawasan yang lebih dalam daripada yang pernah mereka boleh lakukan sendiri. The EMBA menguatkan kekuatan individu dan membina sinergi antara ahli pasukan.Anda belajar bagaimana untuk membuat penilaian, membuat keputusan yang lebih baik dan bertanggungjawab. Dalam melakukan ini, anda juga mengetahui bagaimana untuk berkomunikasi secara berkesan di dalam kelas dan di tempat kerja, dan memanfaatkan semua idea-idea yang sangat baik anda mendapatkan pada program ini. The EMBA adalah lebih baik bagi orang-orang dalam pekerjaan sepenuh masa dalam kedudukan yang membolehkan mereka menggunakan segala ilmu yang belajar sambil mereka melengkapkan program akademik yang ketat. Pendedahan di luar kerja, ia adalah satu pengalaman yang serba boleh yang memberikan peserta yang seimbang dalam kehidupan.

&nbsp


Struktur dan Kurikulum


Program ini disampaikan dalam enam semester 14 minggu tersebar di dua sesi untuk tempoh 24 bulan. Sesi bermula pada bulan Januari dan berakhir pada bulan Disember. Kelas berpegang Jumaat dari 13:30-07:45 dan pada hari Sabtu dari jam 9.00 pagi -1,45 petang Di samping itu, terdapat satu minggu intensif selama lima hari sekali setiap semester, di mana kelas memegang dari 9:00-15:30 dari hari Isnin hingga Jumaat.Tiada kelas pada hari Sabtu berikutan minggu intensif.

&nbsp

&nbsp

Objektif EMBA Pembelajaran

&nbsp

Program ini direka untuk membangunkan pengurus dan usahawan yang:

&nbsp

 • Dapat menguruskan orang dan proses
 • Dapat berfikir secara strategik
 • Yakin dalam pelbagai fungsi
 • Selesa dalam persekitaran berusaha ke arah standard antarabangsa

&nbsp

&nbsp

Siapa yang Patut Memohon

&nbsp

Kami sedang mencari orang dari latar belakang kerja yang berbeza, yang akan menyumbang dan mendapat manfaat daripada program ini. Peserta EMBA mendapat manfaat yang paling jika mereka berada dalam kedudukan di tempat kerja yang membolehkan mereka mengaplikasikan pengetahuan dan kemahiran yang dibangunkan di dalam kelas. Kebanyakan peserta dalam tiga puluhan mereka, dan mempunyai purata sembilan tahun pengalaman kerja, termasuk kedudukan dengan tanggungjawab pengurusan; ini adalah kerana EMBA banyak bergantung kepada pengalaman peserta mengenai program ini. Para peserta juga datang dari pelbagai industri dan latar belakang yang terdiri daripada perniagaan kecil untuk syarikat multinasional di kedua-dua sektor swasta dan awam.

&nbsp

&nbsp

Kemasukan Kriteria / Syarat

&nbsp

Calon-calon bagi kemasukan ke program MBA Eksekutif hendaklah memenuhi semua syarat-syarat berikut.

&nbsp

 • Pas lima kredit termasuk Bahasa Inggeris dan Matematik di Peringkat O.
 • Kelayakan minimum ijazah kelas kedua yang lebih rendah daripada universiti atau diploma lepasan ijazah (PGD) daripada universiti yang diiktiraf bagi pelatih yang mempunyai ijazah kelas ketiga atau yang lebih tinggi National Diploma.
 • Sekurang-kurangnya tujuh tahun-tahun selepas kelayakan pengalaman kerja.
 • A prestasi yang memuaskan di GMAT.
 • Penilaian memuaskan calon keupayaan intelek, profesionalisme, kematangan, pengalaman profesional yang lalu dan motivasi untuk bekerja, melalui temu bual. (Hanya calon yang disenarai pendek akan ditemuduga).
 • Sebagai calon perlu menggabungkan tuntutan program ini dengan kerja mereka, kelulusan yang jelas syarikat itu membolehkan calon-calon untuk menjalankan kajian ini juga akan diperlukan.

&nbsp


Cara memohon

&nbsp

Permohonan EMBA dilakukan secara dalam talian sepanjang tahun. Walau bagaimanapun, permohonan perlu disiapkan sebelum tarikh tutup seperti yang dinyatakan pada setiap tahun.

&nbsp

Tarikh akhir permohonan bagi sesi 2015 Januari 17 Okt 2014

&nbsp

Anda mempunyai pilihan untuk mengambil Sekolah 's peperiksaan seperti yang dijadualkan, atau melakukan Graduate Management Admission Test (GMAT) pada bila-bila masa dan mempunyai skor ujian anda dihantar kepada kami sebelum tarikh akhir. Tarikh untuk sesi Januari 2014 adalah seperti berikut:

 • GMAT Tarikh tutup: 17 Oktober 2014
 • EMBA Entrance Peperiksaan: 21 Jun, 16 Ogos & 20 September, 2014
 • Bayaran Peperiksaan: N5,000
 • Bayaran permohonan: N5,000

&nbsp


Bayaran EMBA


Program MBA Eksekutif pada masa ini kos N2, 295, 000 bagi setiap sesi. Bayaran akan dibayar secara ansuran pada awal setiap semester, dan ia meliputi tuisyen, bahan-bahan kursus dan makan. Bayaran yang dikenakan ialah juga tertakluk kepada kajian semula berkala.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Mac. 2019
Duration
Tempoh
24 
Sambilan
Price
Harga
- Program MBA Eksekutif pada masa ini kos N2, 295, 000 bagi setiap sesi. Bayaran akan dibayar secara ansuran pada awal setiap semester, dan ia meliputi tuisyen, bahan-bahan kursus dan makan. Bayaran yang dikenakan ialah juga tertakluk kepada kajian semula b
Locations
Nigeria - Lagos, Lagos
Tarikh mula : Mac. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Mac. 2019
Nigeria - Lagos, Lagos
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat