Filter
EMBA
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik EMBA dalam MBA Perakaunan 2019

EMBA, atau Sarjana Eksekutif Pentadbiran Perniagaan, adalah ijazah yang direka untuk individu yang sering mempunyai pengalaman bekerja selama 10 tahun atau lebih. Ia sama dengan program MBA, tetapi mungkin berbeza dalam reka bentuk dan penghantarannya. Biasanya, program EMBA direka untuk menampung individu yang sudah bekerja sepenuh masa.

Apakah EMBA dalam Perakaunan? Ia adalah program ijazah profesional yang memberi tumpuan kepada prinsip-prinsip perniagaan yang maju dengan penekanan kepada amalan perakaunan. Kebanyakan pelajar akan membangunkan kepakaran yang mantap dalam pengurusan perniagaan dan kewangan. Mereka mungkin mengambil kursus yang memperdalam pemahaman mereka mengenai kewangan, penganggaran modal dan pengurusan portfolio. Biasanya, pelajar juga akan mengambil kursus teras yang memberi tumpuan kepada perniagaan, dengan kelas tambahan yang menumpukan perhatian secara lebih langsung pada perakaunan. Kursus perakaunan peringkat tinggi sering merangkumi pelaporan kewangan, faktor cukai dalam keputusan perniagaan, ekonomi untuk perniagaan, undang-undang perniagaan, dan pemasaran dan strategi.

Banyak program perakaunan EMBA bertujuan untuk menyediakan pelajar menjadi pemimpin dalam industri mereka. Mereka sering membangun keupayaan untuk menjaga keadaan. Mereka juga biasanya memperoleh kemahiran cukai yang tidak ternilai untuk majikan dan boleh membantu mereka dalam menyediakan cukai tahunan mereka sendiri. Pelajar juga sering mempelajari kemahiran pengurusan wang.

Faktor yang menyumbang apabila memilih EMBA dalam program Perakaunan sering kali kos tuisyen, yang mungkin berbeza dari satu institusi ke seterusnya. Pelajar harus memastikan untuk menghubungi mana-mana universiti yang menarik untuk maklumat yang lebih terperinci mengenai kos pendaftaran.

Kebanyakan program perakaunan EMBA memberi tumpuan kepada penyediaan pelajar untuk peranan pengurusan dalam perniagaan. Pelajar biasanya berkelayakan untuk kedudukan peringkat atas yang melibatkan bekerja dengan wang dan kewangan. Kerjaya biasa untuk EMBA dalam graduan Perakaunan boleh termasuk penganalisis kewangan, pengurus cukai, pengurus audit, penganalisis bajet, perunding cukai, ketua pegawai eksekutif atau pengurus pembangunan perniagaan.

Ramai EMBA dalam program Perakaunan menawarkan struktur yang membolehkan pelajar bekerja sepenuh masa sambil memperoleh ijazah dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Other options within this field of study:

1 Results in MBA Perakaunan

OUS Royal Academy of Economics and Technology in Switzerland

Ini Master Eksekutif (EMBA) dalam Perakaunan dan Kewangan program kajian pengurusan adalah sesuai untuk pelajar-pelajar yang bekerja secara langsung selepas sekolah tingg ... [+]

3 TOP UNIVERSITI = 1 IJAZAH EUROPEAN Semua pelajar akan mendapat tambahan untuk Diploma ABMS Diploma Bersama dengan Universiti Dąbrowa Górnicza (WSB) dan Universiti Kebangsaan Taras Shevchenko. 3 Top Eropah Universiti = Best Maya / Program Jarak = 1 Top Diploma Eropah SWITZERLAND + EU + TOP RANKING 500

Advance Kepakaran anda di ABMS

Berhubungan dengan pelajar dan pemimpin seperti anda dalam program master dalam talian kami. Anda akan pergi sejauh yang fikiran anda akan membawa anda sebagai pelajar sarjana di ABMS.

Untuk Penyelidik Akademik dan Pendidik

Eksekutif Sarjana Perakaunan dan Pengurusan Kewangan (EMBA) melambangkan tahap seterusnya dengan pencapaian dalam sebarang bidang akademik.... [-]

Switzerland Zürich
Pendaftaran Terbuka
Sepenuh masa
Sambilan
12 
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu