EMBA dalam MBA Penjagaan Kesihatan

Terbaik 3 EMBA dalam MBA Penjagaan Kesihatan 2018

MBA Penjagaan Kesihatan

Sarjana Eksekutif Pentadbiran Perniagaan adalah pilihan ijazah yang unik untuk mereka yang telah ditubuhkan dalam perniagaan atau kedudukan kewangan. Semasa mengekalkan pekerjaan dengan syarikat, peserta program boleh memilih pilihan darjah ini untuk melanjutkan pendidikan lanjutan semasa bekerja sepenuh masa.

Apakah EMBA dalam Penjagaan Kesihatan? Penjagaan kesihatan adalah rangkaian sistem sokongan seperti hospital dan klinik yang direka untuk mengekalkan dan meningkatkan fizikal serta kesejahteraan mental orang ramai. Program sarjana jenis ini merangkumi pelbagai topik yang direka untuk mendidik pelajar mengenai amalan dan kaedah yang diperlukan untuk menjadi pemimpin yang berjaya dan berkesan dalam bidang ini. Kebanyakan program ini merangkumi topik kesihatan dan perniagaan yang berkaitan untuk memberikan pemahaman yang lebih kritikal mengenai industri ini. Kelas mungkin termasuk perakaunan kewangan, teori mikro ekonomi, ekonomi penjagaan kesihatan, pemasaran penjagaan kesihatan, pengurusan sumber manusia dan banyak lagi.

Setelah mendapatkan ijazah lanjutan dalam penjagaan kesihatan, ramai graduan memasuki tenaga kerja dengan satu set kemahiran unik yang boleh memanfaatkan hampir mana-mana industri. Orang-orang ini sering kali sangat analitis, memberi perhatian yang kuat terhadap perincian dan menunjukkan kemahiran komunikasi yang mengagumkan.

Kos untuk memperoleh EMBA kadang-kadang boleh dibayar balik oleh majikan. Ini bergantung kepada jenis program dan syarikat pelajar dikaitkan dengannya. Faktor lain yang mungkin mempengaruhi kos adalah lokasi program dan bilangan kursus yang diperlukan.

Dunia penjagaan kesihatan adalah sektor yang penting dan sentiasa berubah yang memerlukan individu yang sangat profesional untuk memenuhi keperluan tanggungjawab yang terus berkembang. Terdapat banyak peranan yang boleh dipertimbangkan siswazah, seperti pentadbir hospital, Ketua Pegawai Eksekutif atau CFO. Kedudukan ini berkongsi tanggungjawab yang sama dalam pengurusan hospital. Peluang pekerjaan lain termasuk bekerja sebagai perunding hospital, penganalisis dasar kesihatan dan pengurus projek ambulatori.

Sebuah EMBA boleh membantu para sarjana mendapat ijazah dan gaji pada masa yang sama. Dengan program yang terletak di universiti-universiti di seluruh dunia, para peserta dapat meneroka pelbagai pilihan kajian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut

Penjagaan Kesihatan Mba Eksekutif

Nottingham University Business School
Campus Sambilan 2 - 4  Pendaftaran Terbuka United Kingdom Nottingham

Menyediakan anda untuk cabaran mengurus dan mengurus perkhidmatan penjagaan kesihatan yang kompleks, Eksekutif MBA Healthcare kami telah dilantik oleh Akademi Kepimpinan NHS. [+]

Gambaran Keseluruhan

Menyediakan anda untuk cabaran mengurus dan mengurus perkhidmatan penjagaan kesihatan yang kompleks, Eksekutif MBA Healthcare kami telah dilantik oleh Akademi Kepimpinan NHS.

Peringkat ke-21 di dunia, ke-2 di UK dan ke-1 untuk kenaikan gaji selepas tamat pengajian di MBA Eksekutif Ekonom yang paling baru, ia dapat dikaji separuh masa lebih dari 2-4 tahun.

Direka untuk mereka yang ingin meneruskan tumpuan mereka dalam sektor penjagaan kesihatan sambil menerima pendidikan MBA yang luas, ia mengembangkan kecekapan anda untuk menjana nilai, meningkatkan keberkesanan organisasi, dan meningkatkan keupayaan anda untuk bekerjasama dengan orang lain untuk mencapai perubahan yang berjaya.... [-]


Mba Eksekutif Antarabangsa - Pengurusan Penjagaan Kesihatan

SMBS - University of Salzburg Business School
Campus Sambilan October 2018 Austria Salzburg

MBA Eksekutif Antarabangsa - Program pengajian Pengurusan Penjagaan Kesihatan berlaku di tiga tempat antarabangsa: Salzburg, Marburg, BrĂ¼ssel, Washington DC dan Toronto. Lokasi unik ini menawarkan infrastruktur yang hebat dengan bilik darjah moden. [+]

MBA Eksekutif Antarabangsa - Pengurusan Penjagaan Kesihatan

Latihan Pengurusan untuk Eksekutif dalam Sektor Penjagaan Kesihatan

Program kajian ini bertujuan untuk menyampaikan latihan pengurusan di sektor penjagaan kesihatan secara akademik. Ini termasuk pemahaman yang diperlukan terhadap pasaran penjagaan kesihatan, kemahiran analisis, kecekapan sosial, kawalan, pemasaran, pengurusan penjagaan kesihatan strategik dan operasi, perbandingan sistem dalam sektor penjagaan kesihatan dan topik-topik yang lebih lanjut.

Matlamat penting program pengajian MBA adalah untuk meningkatkan kecekapan kepimpinan kakitangan eksekutif institusi penjagaan kesihatan awam dan swasta serta industri farmaseutikal dan perubatan-teknikal. Ia juga bertujuan untuk menyokong eksekutif tertinggi dalam peranan mereka membuat keputusan.... [-]


Mba Eksekutif Dalam Pengurusan Penjagaan Kesihatan

Oakland University School of Business Administration
Campus Sambilan 21  February 2018 Amerika Syarikat Rochester

Direka untuk menyediakan profesional penjagaan kesihatan dengan pemahaman tentang konsep dan kemahiran pengurusan yang akan membantu mereka dalam mengurus secara berkesan dalam industri penjagaan kesihatan [+]

MBA Eksekutif dalam Pengurusan Penjagaan Kesihatan MBA Eksekutif dalam Pengurusan Penjagaan Kesihatan (EMBA-HCM) direka untuk menyediakan profesional penjagaan kesihatan dengan pemahaman tentang konsep dan kemahiran pengurusan yang akan membantu mereka dalam mengurus secara berkesan dalam industri penjagaan kesihatan. Program ini ditujukan kepada pakar perubatan dan pentadbir penjagaan kesihatan dengan pengalaman minimum lima tahun, yang ingin mendapatkan pemahaman yang kuat tentang pengurusan operasi dan strategik dalam industri penjagaan kesihatan. Alternatif Kursus Elektif - Penilaian Hasil dalam Penjagaan Kesihatan - Usaha Baru dalam Penjagaan Kesihatan - Perancangan & Penilaian Kemudahan - Pengurusan Projek dalam Penjagaan Kesihatan - Mengurus Teknologi dalam Penjagaan Kesihatan - Pergudangan Data dalam Penjagaan Kesihatan - Pemasaran Kesihatan & Kepuasan Pelanggan - Svcs Penjagaan Kesihatan Baru. Pembangunan - Penjagaan Kewangan & Pengurusan Hospital - Penggabungan & Pengambilalihan di HC - Peramalan dalam Penjagaan Kesihatan - Jaminan Kualiti dalam Penjagaan Kesihatan - Pengurusan Kos dalam Penjagaan Kesihatan - Dasar Kerajaan dalam Penjagaan Kesihatan - Perbandingan Antarabangsa dalam Penjagaan Kesihatan - Mengurus Kepelbagaian Budaya - Pentadbiran Hospital - Mengubah Pertubuhan Penjagaan Kesihatan - Kontrak dan Rundingan dalam Penjagaan Kesihatan ... [-]