Filter
EMBA
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 2 EMBA dalam MBA Pengurusan Penipuan 2019

Program Pentadbiran Eksekutif Pentadbiran Perniagaan, yang juga dirujuk sebagai EMBA, biasanya direka untuk profesional yang bekerja. Ijazah sarjana ini mungkin menyediakan jadual yang lebih fleksibel daripada MBA biasa. Kebanyakan program boleh disiapkan dalam tempoh dua tahun atau kurang.

Apakah EMBA dalam Pengurusan Risiko? Ijazah pascasiswazah ini memberi tumpuan kepada asas-asas perniagaan dan menguruskan risiko. Sebagai pelajar, anda mungkin akan dibentangkan dengan rangka kerja untuk memahami risiko dalam firma dan bagaimana menerapkan pengetahuan tersebut kepada situasi perniagaan. Anda perlu belajar untuk mengenal pasti dan mengurangkan risiko - biasanya bahaya operasi dan kewangan - yang boleh menjejaskan perniagaan. Kurikulum anda mungkin termasuk kursus dalam analisis penyata kewangan, asas pengurusan risiko, penilaian, pengajaran dalam kepimpinan, pengurusan risiko korporat dan pasaran keselamatan derivatif.

Pelajar pengurusan risiko mungkin membangun kemahiran kepimpinan yang kuat. Ini membolehkan mereka mengambil alih dalam pelbagai situasi, menjadikannya tambahan yang bernilai kepada mana-mana pasukan. Pelajar juga boleh membangunkan keupayaan unik untuk membuat keputusan yang kompeten yang mengambil kira pelbagai risiko yang mungkin terlibat. Komunikasi, yang merupakan kemahiran lain yang sering dikaitkan dengan ijazah ini, tidak ternilai kepada majikan dan boleh membantu dalam kehidupan seharian.

Kerana EMBA dalam program Pengurusan Risiko ditawarkan di pelbagai institusi di seluruh dunia, tuisyen dan yuran boleh berbeza-beza dengan ketara. Kadang-kadang program EMBA mempunyai tuisyen yang lebih tinggi daripada program MBA tradisional, jadi hubungi pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dan tanyakan mengenai yuran pendaftaran tertentu. Biasiswa boleh didapati untuk membantu meringankan beban kewangan.

Master Eksekutif Pentadbiran Perniagaan dalam Pengurusan Risiko boleh menyediakan pelajar untuk kerjaya sebagai broker insurans, perunding pengurusan risiko, pengurus risiko korporat atau pegawai manfaat pekerja. Pelajar juga sering berupaya bekerja sebagai aktuari, ejen kawalan kehilangan dan penyelia pematuhan. Graduan mungkin layak mendapat jawatan dalam pengurusan peringkat atas. Ramai pelajar merasa diberi kuasa untuk membuka perniagaan sendiri atau menyediakan perkhidmatan perundingan.

Banyak program menawarkan EMBA dalam bidang Pengurusan Risiko dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Other options within this field of study:

2 Results in MBA Pengurusan Penipuan

MINES ParisTech

Mengambil keputusan dalam dunia global bermakna dapat mencari jalan seseorang dalam persekitaran yang kompleks yang ditandai oleh kepelbagaian budaya dan rasional. Ini be ... [+]

Risiko MBA Eksekutif, globalisasi dan kepelbagaian

dengan Sekolah Perniagaan Skema

Mengambil keputusan dalam dunia global bermakna dapat mencari jalan seseorang dalam persekitaran yang kompleks yang ditandai oleh kepelbagaian budaya dan rasional. Ini bermakna membuat pilihan dalam ruang yang singkat sambil mengambil kira pelbagai maklumat yang lebih luas dan pelbagai heterogen. Ini bermakna mengambil keputusan dalam persekitaran yang tidak menentu di mana peluang sering berurusan dengan risiko.

Sama ada bekerja di PKS, firma multinasional, badan pentadbiran atau organisasi antarabangsa, eksekutif mesti dapat mengorientasikan keputusan mereka supaya ia merangkumi kerumitan semacam ini. Untuk berbuat demikian, kami percaya bahawa mereka mesti mengkaji semula cara mereka melihat dunia untuk memahami bagaimana ia berinteraksi dengan sistem simbolik lain, rasionaliti lain, konteks sosial, ekonomi dan geopolitik yang lain.... [-]

Perancis Sophia Antipolis Paris China Beijing Fontainebleau Évry Lille  + 4 Lagi
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
ESLSCA Business School

Pematuhan MBA Eksekutif ... [+]

Pematuhan MBA Eksekutif

Program ini adalah satu tahun program sambilan. Ia akan menangani kedua-dua teori yang diguna pakai untuk perubahan dunia ini dan pembentukan semula secara kekal tetapi juga amalan terbaik pemain utama dalam sektor ini melalui seminar atau kelas induk.

Objektif dan manfaat program ini

Program ini menyediakan anda dalam satu tahun untuk:

Menilai risikoTentukan dan perintis program etika dan pematuhanSediakan peranti kawalanBerkomunikasi dan melatih risiko pematuhanMenggunakan dasar sekatan dalamanPenanda aras amalan terbaikkemahiran

Kursus MBA ini akan membawa anda untuk memperoleh kemahiran yang dicari oleh syarikat-syarikat yang berhadapan dengan isu pematuhan, iaitu:... [-]

Perancis Paris
October 2019
Sambilan
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu