EMBA dalam MBA Pengurusan Global

Terbaik 3 EMBA dalam MBA Pengurusan Global 2018

MBA Pengurusan Global

MBA Eksekutif adalah ijazah yang sangat baik untuk para profesional yang mempunyai banyak pengalaman yang ingin memajukan karier mereka. Program-program ini biasanya tersedia untuk pekerja sepenuh masa dan mengambil masa kira-kira dua tahun untuk disiapkan.

Apakah EMBA dalam Pengurusan Global? Untuk pemimpin perniagaan dalam dunia yang semakin terhubung, ijazah ini dapat menyediakan sejumlah alat yang berguna. Kelas biasanya meliputi pelbagai topik perniagaan, seperti perakaunan, pemasaran, percantuman dan operasi antarabangsa. Pelajar juga boleh mempelajari taktik pengurusan, termasuk pembinaan pasukan, ekonomi pengurusan dan operasi dalaman. Untuk menyediakan graduan untuk perniagaan di arena global, kursus boleh menangani kewangan antarabangsa, pemasaran global dan ekonomi global. Kelas juga boleh merangkumi ekonomi tertentu di pelbagai rantau di seluruh dunia.

Kemahiran yang diperoleh melalui mendapatkan EMBA dalam Pengurusan Global berguna dalam dunia perniagaan, serta keupayaan kepimpinan yang lain. Kemampuan ini, seperti komunikasi, analisis kewangan dan perancangan perniagaan, berguna untuk pengurus dan sesiapa sahaja yang ingin memajukan kerjayanya.

Kos EMBA bergantung kepada faktor-faktor seperti universiti yang dihadiri dan bilangan unit yang diambil. Pelajar yang berminat untuk mempelajari secara spesifik mengenai perbelanjaan perlu menghubungi jabatan kemasukan secara langsung.

Setelah lulusan memiliki MBA Eksekutif dalam Pengurusan Global, potensi untuk mendarat pekerjaan yang berpendapatan tinggi harus meningkat secara dramatik. Individu boleh mencari jawatan dalam syarikat antarabangsa, bekerja sebagai pengurus, pengarah dan peranan lain yang memerlukan kebolehan kepimpinan. Sesetengah pemegang ijazah dapat mencari pekerjaan dalam sumber manusia, sementara yang lain dapat memiliki peluang bekerja sebagai koordinator dan perancang bisnis. Pendidikan ini juga boleh memberi manfaat kepada mereka yang bercadang untuk melancarkan dan mengembangkan syarikat swasta mereka sendiri.

EMBA sering boleh diselesaikan melalui kursus dalam talian dan jumlah kunjungan kampus yang agak terhad. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut

Risiko Mba Eksekutif, Globalisasi Dan Kepelbagaian

MINES ParisTech
Campus Sepenuh masa September 2018 Perancis Sophia Antipolis Paris China Beijing Fontainebleau Évry Lille + 6 lagi

Mengambil keputusan dalam dunia global bermakna dapat mencari jalan seseorang dalam persekitaran yang kompleks yang ditandai oleh kepelbagaian budaya dan rasional. Ini bermakna membuat pilihan dalam masa yang singkat sambil mengambil pelbagai yang lebih luas dan lebih heterogen [+]

Risiko MBA Eksekutif, globalisasi dan kepelbagaian

dengan Sekolah Perniagaan Skema

Mengambil keputusan dalam dunia global bermakna dapat mencari jalan seseorang dalam persekitaran yang kompleks yang ditandai oleh kepelbagaian budaya dan rasional. Ini bermakna membuat pilihan dalam ruang yang singkat sambil mengambil kira pelbagai maklumat yang lebih luas dan pelbagai heterogen. Ini bermakna mengambil keputusan dalam persekitaran yang tidak menentu di mana peluang sering berurusan dengan risiko.

Sama ada bekerja di PKS, firma multinasional, badan pentadbiran atau organisasi antarabangsa, eksekutif mesti dapat mengorientasikan keputusan mereka supaya ia merangkumi kerumitan semacam ini. Untuk berbuat demikian, kami percaya bahawa mereka mesti mengkaji semula cara mereka melihat dunia untuk memahami bagaimana ia berinteraksi dengan sistem simbolik lain, rasionaliti lain, konteks sosial, ekonomi dan geopolitik yang lain.... [-]


Mba Eksekutif

Hult International Business School
Campus Sambilan 18 - 24  August 2018 United Kingdom London China Shanghai Emiriah Arab Bersatu Dubai Amerika Syarikat San Francisco New York Cambridge Boston + 9 lagi

Hult Global Executive MBA menawarkan pendidikan perniagaan yang paling global, praktikal, dan fleksibel disediakan. Membina program yang jadual anda sendiri dan meningkatkan kemahiran anda untuk mengembangkan naluri seorang usahawan, visi yang melampaui sempadan, dan keinginan untuk mencabar status quo. [+]

Hult Global MBA Eksekutif menawarkan pendidikan perniagaan yang paling global, praktikal, dan fleksibel boleh didapati. Membina program yang jadual anda sendiri dan meningkatkan kemahiran anda untuk mengembangkan naluri seorang usahawan, visi yang melampaui sempadan, dan keinginan untuk mencabar status quo.

Mendapat ijazah anda dalam masa 18 bulan dengan 21 hari keluar dari pejabat.

Kerana masa adalah aset yang paling berharga, kurikulum sengit kami membolehkan anda untuk melengkapkan ijazah sambilan anda ke atas hujung minggu yang panjang dan musim panas untuk memaksimumkan penggunaan masa anda.

Mempercepatkan pengajian

Anda boleh memilih untuk belajar sepanjang musim panas untuk mempercepatkan pembelajaran anda dan mendapat ijazah dalam masa 18 bulan dengan hanya 14 perjalanan ke kampus.... [-]


Global Executive MBA

WU Executive Academy - Vienna University of Economics and Business
Campus Sambilan 15  April 2019 Austria Vienna

The Global Executive MBA adalah berorientasikan antarabangsa, canggih program MBA menyediakan 360 ° wawasan global yang unik dengan pandangan pakar ke dalam pengurusan amalan terbaik dalam pasaran maju dan baru muncul di 3 benua. Dengan fakulti antarabangsa terdiri daripada banyak minda terbaik dalam perniagaan dan ekonomi, program yang sangat bertauliah ini ditawarkan oleh perkongsian berkuasa dua, sekolah perniagaan kedudukan yang paling berprestij di dunia - Carlson School of Management di University of Minnesota dan WU Eksekutif Akademi WU Vienna. The Global Executive MBA berada di kedudukan No. 44 dalam Peringkat MBA Eksekutif Kewangan Terkini terkini dan diiktiraf oleh akreditasi terkenal di dunia seperti AACSB, AMBA dan EQUIS. [+]

The sambilan Global Executive MBA ditawarkan bersama oleh Akademi Eksekutif WU, Vienna Universiti Ekonomi dan Perniagaan dan Carlson School of Management, University of Minnesota.

The Executive MBA bermula setiap tahun pada musim bunga. Peserta program ini menerima dua ijazah MBA, seorang warga Amerika dan ijazah Eropah. Program ini tergolong dalam bulatan elit program MBA untuk memegang tiga mahkota akreditasi (AACSB, EQUIS dan AMBA), adalah bahagian yang tersenarai dalam ranking antarabangsa dan diajar dalam bahasa Inggeris.

The WU Executive MBA memberi tumpuan kepada isu-isu pengurusan dan kepimpinan umum. Penekanan diberi kepada kesan globalisasi, pembangunan strategi korporat yang sesuai, pengurusan proses perubahan dan pemerolehan kemahiran pengurusan kewangan yang kukuh.... [-]