EMBA

Umum

Penerangan Program

RBS Eksekutif MBA direka untuk memajukan eksekutif berpengalaman ke tahap kepimpinan baru. Program ini menambah perspektif baru dan alat untuk pengetahuan pengurusan sudah besar pelajar. Program ini merangkumi semua aspek amalan pengurusan kontemporari. Utama RBS itu Kepimpinan Pembangunan Praktikum membangunkan kemahiran dan keyakinan untuk melaksanakan strategi berkesan ke dalam tindakan. Perjalanan kajian Eropah dan Global menyediakan perspektif dan pandangan dari seluruh dunia.

EMBA1

Program RBS Eksekutif MBA adalah ijazah yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan diiktiraf dalam pengurusan.

Acara kemuncak program ini ialah:

  • Program Kepimpinan Pembangunan Latihan (LDP) berjalan melalui keempat-empat modul program EMBA ini. Peserta LDP mendapatkan pemahaman mendalam tentang konsep pusat pembangunan kepimpinan dan bimbingan yang terpakai dalam pelbagai konteks perniagaan dan sosial.
  • Kajian berasaskan modul membolehkan pelajar untuk menganalisis dan bekerja pada luas, pelbagai, fenomena perniagaan antarabangsa. Pelajar mempunyai mesyuarat di tapak kira-kira sekali sebulan untuk hujung minggu yang panjang.
  • Lokasi mudah di Riga yang sentiasa menjadi hab aktiviti perniagaan, terutamanya kerana ia adalah di persimpangan antara Timur dan Barat. Berada hanya 20 minit dari Lapangan Terbang Antarabangsa Riga, anda boleh terbang dalam untuk kelas dan terbang dengan mudah.

Perspektif global

Untuk meluaskan perspektif global pelajar, program MBA Eksekutif termasuk dua pengalaman Kajian Global. Pada tahun pertama pelajar mengalami perjalanan Kajian Eropah dan dalam kedua, perjalanan Kajian Global. Profesional MBA dan RBS Alumni adalah dialu-alukan untuk menyertai perjalanan ini. Lawatan sambil belajar baru-baru ini telah ke Universiti Negeri New York di Buffalo (Amerika Syarikat), Universiti Ottawa (Kanada), Churchill College, Universiti Cambridge (UK), Universiti Stellenbosch Business School (Afrika Selatan), dan BI Norwegian Business School.

peta

Selain daripada lawatan sambil belajar, RBS kerap menjadi tuan rumah fakulti dibezakan daripada institusi asing untuk kelas atau seminar.

Ijazah

Setelah tamat program berjaya, anda akan dianugerahkan ijazah antarabangsa Bertauliah MBA dari Riga Business School di Riga Universiti Teknikal. Semua institusi rakan kongsi mengesahkan pematuhan Program dengan piawaian Amerika Utara MBA.

testim


Sekolah ini juga menawarkan:
Eksekutif MBA (1)
Profesional MBA (1)
BBA (1)

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2015

Latar Belakang Pusat Pengajian

Established in 1991 in cooperation with the State University of New York at Buffalo, USA, and the University of Ottawa, Canada, Riga Business School (RBS) is an internationally recognized management-e ... Baca lebih lanjut

Established in 1991 in cooperation with the State University of New York at Buffalo, USA, and the University of Ottawa, Canada, Riga Business School (RBS) is an internationally recognized management-education institution within Riga Technical University (RTU) and has more than 20 years of experience in business education. Baca Ringkas