MBASTUDIES

EMBA dalam Keusahawanan di Qatar

Satu EMBA atau Eksekutif MBA adalah ijazah perniagaan siswazah peringkat bagi golongan profesional dan eksekutif. Ia membolehkan mereka untuk belajar pendidikan eksekutif perniagaan dan bekerja pada masa yang sama.

Keusahawanan adalah proses memulakan usaha perniagaan baru. Usahawan adalah orang-orang yang mengambil inisiatif dan memulakan perniagaan mereka. Kadang-kadang usahawan menghasilkan produk baru, memperkenalkan model perniagaan baru, mensasarkan produk yang sedia ada kepada pelanggan baru atau membuat versi yang lebih baik daripada produk yang sedia ada.

Qatar, adalah sebuah negara Arab yang berdaulat, yang terletak di Asia Barat, menduduki Qatar Semenanjung kecil di pantai timur laut Semenanjung Arab yang jauh lebih besar. Pendidikan City adalah satu usaha yang agak baru di Doha dibiayai oleh Kerajaan Qatar melalui Yayasan Qatar. Ia adalah rumah kepada Qatar Akademi, Pusat Pembelajaran, Jambatan Program Akademik (serupa dengan sekolah prep kolej), dan juga kampus cawangan Texas A & M University (Kejuruteraan).

EMBA dalam Keusahawanan di Qatar

1 Hasil dalam Keusahawanan, Qatar Filter

MBA Eksekutif Antarabangsa

HEC Paris in Qatar
EMBA
Feb 2021
<
Separuh masa
<
16 bulan
English
Kampus

MBA Eksekutif Antarabangsa adalah program praktikal dan sengit yang dibangunkan untuk memberikan anda pemahaman tentang aspek sosial, ekonomi dan alam sekitar perniagaan antar ...

Baca lebih lanjut