EMBA

Umum

Penerangan Program

Hitotsubashi ICS menawarkan peserta peluang untuk mendapatkan MBA Eksekutif ( "EMBA") Kelayakan melalui program satu tahun. Selaras dengan program MBA sekian lamanya, yang EMBA akan diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris dengan misi mengintegrasikan "Best of Both Worlds". Uniknya, program ICS EMBA akan meneroka kekuatan kedua-dua amalan pengurusan Jepun dan Barat dan berusaha untuk mengintegrasikan mereka kekuatan untuk memanfaatkan mereka untuk menghadapi cabaran persekitaran perniagaan yang berubah-ubah. Program ini memberi tumpuan kepada aplikasi dunia sebenar teori pengurusan, dan oleh itu akan melibatkan peserta perjalanan ke tiga lokasi di luar Jepun untuk belajar tangan pertama mengenai isu-isu semasa seperti menjalankan perniagaan di negara-negara membangun, gangguan teknologi dan inovasi.

Program ini direka untuk peserta elit di 30's-40-an yang sedang mencari satu program separuh masa, yang akan membangunkan kemahiran pengurusan mereka dengan masa yang minimum dari organisasi mereka. Kursus ini akan dihantar melalui gabungan kelas kediaman dan maya. Kerana kenyataan bahawa peserta akan dikehendaki menghadiri kelas kediaman sekurang-kurangnya enam minggu sepanjang program satu tahun (tidak termasuk hujung minggu) dan melancong ke luar negara, sokongan daripada organisasi penajaan adalah kritikal kepada kejayaan setiap peserta. Sebaliknya, organisasi menaja mendapat manfaat dengan menyediakan bakat mereka dengan latihan kritikal untuk membantu perkembangan mereka sebagai eksekutif masa depan yang serba boleh, sambil meminimumkan gangguan kepada perniagaan mereka.

Kursus Teras

Kursus Teras program ini telah direka untuk mengukuhkan kefahaman peserta mengenai teori-teori pengurusan asas, dengan tujuan untuk membina set serba pengetahuan asas di mana peserta boleh memohon sepanjang Peringkat Penguasaan. Ini Kursus Teras terdiri daripada sepuluh kelas, yang akan dikendalikan oleh pelbagai ahli ICS fakulti. Setiap kelas akan memberi tumpuan kepada teori asas, serta pelbagai isu pengurusan semasa yang berkaitan dengan topik tersebut. Maklumat akan dihantar melalui kombinasi kuliah dan sesi interaktif antara peserta dan penceramah jemputan dari eksekutif syarikat-syarikat besar yang akan berkongsi pengalaman dan pandangan mereka. penyertaan kelas amat digalakkan supaya peserta dapat berkongsi dan belajar daripada satu sama lain pengetahuan.

 • Bangunan Pengurusan Tertinggi Pasukan untuk Pertumbuhan
 • Mewujudkan Ilmu untuk Masa Depan
 • Pembiayaan untuk Pertumbuhan dan Kelestarian
 • Mendapatkan Perkara Selesai
 • Leading Across Kepelbagaian dan Kebudayaan
 • Menerajui inovasi
 • Membuat Keputusan untuk Nilai Bersama
 • Mengukur dan Menyampaikan Prestasi
 • meneruskan Pembezaan
 • Menyedari Nilai Pelanggan

Kemasukan

peserta EMBA biasanya akan berada dalam 30-an ke 40-an dan diiktiraf oleh organisasi mereka sebagai mempunyai potensi untuk menyertai pengurusan kanan dalam tempoh 10 tahun. Seperti yang semua kuliah dan kelas akan diadakan dalam Bahasa Inggeris, peserta mestilah mahir dalam Bahasa Inggeris pada peringkat perniagaan.

Salah satu faedah utama program EMBA adalah rangkaian yang peserta mengembangkan dalam setiap kohort dan oleh itu, ICS teliti akan menentukan campuran peserta. Setiap kohort akan mencerminkan kepelbagaian yang dilihat dalam persekitaran perniagaan yang sebenar - mereka yang mempunyai latar belakang industri yang berbeza, bangsa yang berbeza dan jantina. Setiap kohort akan terdiri daripada kira-kira 15 peserta - saiz yang direka untuk menyediakan keseimbangan antara kepelbagaian pendapat dan pengalaman di samping mengekalkan persekitaran yang intim untuk memudahkan pembelajaran intensif.

Kelayakan Memohon:

 • Sekurang-kurangnya 16 tahun pendidikan (untuk syarat dan pengecualian tertentu, sila rujuk kepada Pakej Permohonan, di bawah "Kelayakan Pemohon")
 • Sarjana Muda ijazah dan kecekapan akademik menunjukkan
 • Sepenuh masa pengalaman pasca-universiti kerja tamat pengajian 10-15 tahun lebih (sehingga September 2017)

Kemasukan Kriteria:

 • Pada masa ini tengah-pengurus atau lebih tinggi dengan pengalaman dan kecekapan yang berikut:
 • Mengurus sekurang-kurangnya lima laporan langsung secara berterusan
 • Dijangka menyertai pengurusan kanan (pengarah atau kedudukan tahap eksekutif) dalam masa sepuluh tahun
 • Merumuskan dan melaksanakan rancangan perniagaan di jabatan atau sub-jabatan tahap, selaras dengan strategi dan polisi syarikat
 • Terlibat dalam penetapan matlamat dan membuat keputusan di jabatan atau sub-jabatan tahap yang
 • rekod prestasi yang ditunjukkan dalam analisis kritikal semua adab laporan kewangan dan perniagaan, dengan tahap yang tinggi terbukti kefasihan kewangan
 • arahan kuat Inggeris, seperti yang ditunjukkan oleh TOEIC, TOEFL atau skor IELTS (TOEIC 880, TOEFL iBT 100, IELTS akademik 7.0 atau setara). Pemohon yang asli bahasa adalah Bahasa Inggeris atau telah lulus dengan ijazah Sarjana Muda (atau lebih tinggi) daripada program yang telah dijalankan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, adalah dikecualikan daripada syarat ini.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Hitotsubashi ICS seeks to develop global leaders who are experts on Japan, immersed in Asia and able to make significant impacts on the world. Our School, a center of excellence for the creation, man ... Baca lebih lanjut

Hitotsubashi ICS seeks to develop global leaders who are experts on Japan, immersed in Asia and able to make significant impacts on the world. Our School, a center of excellence for the creation, management, and dissemination of knowledge, acts as an international Baca Ringkas