EMBA

The Chinese University of Hong Kong, CUHK Business School

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

EMBA

The Chinese University of Hong Kong, CUHK Business School

Yang program EMBA kajian menggambarkan komitmen kami untuk kesesuaian dan kecemerlangan dengan memberi tumpuan kepada strategi dan sifat integratif persekitaran perniagaan di mana eksekutif kanan beroperasi. Setiap tahun kira-kira 50 orang dimasukkan ke program ini. Peserta dijangka mengekalkan tanggungjawab kerja sepenuh masa mereka sepanjang pengajian EMBA mereka.

Dua tahun pengajian dikehendaki - setiap yang terdiri daripada empat penggal. Dua program pengajian selama seminggu, dalam kediaman masing-masing dijadualkan pada awal dan akhir program. Program pertama tahun menyediakan asas yang kukuh dalam semua fungsi perniagaan utama dan pengenalan kepada pelbagai persekitaran perniagaan yang berubah-ubah. Program tahun kedua menggunakan pendekatan fungsi integratif yang menekankan strategi dan dasar meluas.

Kaedah pengajaran

Kaedah EMBA pengajaran konsisten mengambil kesempatan daripada pengalaman pengurusan yang kuat dan pelbagai peserta. Kaedah pengajaran berbeza-beza, tetapi mungkin termasuk kuliah formal, seminar, kes analisis, permainan simulasi, dan projek-projek individu dan kumpulan yang berkaitan dengan isu-isu pengurusan semasa di organisasi tuan rumah peserta.

Untuk meningkatkan nilai pendidikan program ini, peserta dijangka menyumbang kepada aktiviti kumpulan kecil dan besar dalam suasana pembelajaran yang sangat interaktif. kumpulan kajian dibentuk dengan peserta dari pelbagai latar belakang dan tahap pengalaman. Di sini, komunikasi dan kerja berpasukan yang berkesan kemahiran diamalkan dengan tujuan mencapai objektif EMBA kami.

Syarat Kemasukan

Pemohon mestilah:

  • telah memperoleh ijazah Sarjana Muda atau kelayakan profesional ijazah,
  • seperti biasa, mempunyai sekurang-kurangnya 7 tahun perniagaan pasca kelayakan atau pengalaman kerja yang relevan, termasuk 5 tahun dalam kedudukan pengurusan, dan
  • memegang, jawatan pengurusan kanan yang bertanggungjawab.
This school offers programs in:
  • English
  • Cina
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
520,000 HKD
Locations
Hong Kong - Hong Kong
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Hong Kong - Hong Kong
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat