EMBA dalam Healthcare Management

Terbaik 3 EMBA dalam Healthcare Management 2018

Ijazah Sarjana Eksekutif Pentadbiran Perniagaan adalah jenis pelan ijazah lanjutan yang direka untuk pelajar yang berminat untuk belajar dan bekerja pada masa yang sama. Pilihan pendidikan ini boleh menjadi cara terbaik bagi para sarjana untuk meningkatkan pengalaman dan memperoleh pengetahuan kritikal dalam bidang perniagaan.

Apakah EMBA dalam Pengurusan Penjagaan Kesihatan? Pengurusan penjagaan kesihatan adalah kajian terhadap pengawasan dan pentadbiran sistem yang berkaitan dengan kesihatan, termasuk hospital, makmal perubatan, klinik, rumah kejururawatan dan lain-lain struktur yang serupa. Program ijazah ini direka khusus untuk menawarkan pelajar alat pengurusan, teknik komunikasi dan kemahiran perniagaan yang diperlukan untuk berjaya mengendalikan, membiayai dan membekalkan perkhidmatan berkaitan penjagaan kesihatan. Kerja kursus dalam jenis program ini termasuk tingkah laku organisasi, kepimpinan, etika perniagaan, pemasaran penjagaan kesihatan, pengurusan sumber manusia, pengurusan kewangan dan banyak lagi.

Para ulama dalam bidang pengurusan penjagaan kesihatan dapat memperoleh banyak kemahiran berguna yang dapat membuktikan bermanfaat bagi berbagai industri. Ramai majikan mendapati pelajar-pelajar ini mempunyai kemahiran komunikasi yang kuat, kebolehan menyelesaikan masalah dan rasa analitikal.

Kos untuk memperoleh EMBA boleh berbeza-beza bergantung pada panjang program dan lokasi universiti yang menawarkannya. Dalam beberapa kes, majikan pelajar boleh membayar balik kos ijazah ini. Individu yang berminat perlu berbincang dengan pejabat penyelia dan sekolah untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Kedudukan dalam pengurusan penjagaan kesihatan boleh menjadi sangat menguntungkan dan memuaskan, dan terdapat pelbagai jenis gelar pekerjaan yang dapat diikuti oleh siswazah. Seorang pelajar boleh mempertimbangkan untuk bekerja sebagai pentadbir hospital yang bertanggungjawab untuk operasi lancar hospital. Kewajipan kedudukan biasa termasuk anggaran belanjawan, pengambilan pekerja dan pematuhan undang-undang. Kedudukan berpotensi lain termasuk penganalisis pengurusan hasil, membekalkan eksekutif sumber, penganalisis dasar kesihatan, pengurus maklumat kesihatan dan lain-lain lagi.

Universiti di seluruh dunia menawarkan ijazah EMBA dalam pengurusan penjagaan kesihatan. Sifat darjah ini sering membenarkan pelajar belajar di rumah. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut

Penjagaan Kesihatan Mba Eksekutif

Nottingham University Business School
Campus Sambilan 2 - 4  Pendaftaran Terbuka United Kingdom Nottingham

Menyediakan anda untuk cabaran mengurus dan mengurus perkhidmatan penjagaan kesihatan yang kompleks, Eksekutif MBA Healthcare kami telah dilantik oleh Akademi Kepimpinan NHS. [+]

Gambaran Keseluruhan

Menyediakan anda untuk cabaran mengurus dan mengurus perkhidmatan penjagaan kesihatan yang kompleks, Eksekutif MBA Healthcare kami telah dilantik oleh Akademi Kepimpinan NHS.

Peringkat ke-21 di dunia, ke-2 di UK dan ke-1 untuk kenaikan gaji selepas tamat pengajian di MBA Eksekutif Ekonom yang paling baru, ia dapat dikaji separuh masa lebih dari 2-4 tahun.

Direka untuk mereka yang ingin meneruskan tumpuan mereka dalam sektor penjagaan kesihatan sambil menerima pendidikan MBA yang luas, ia mengembangkan kecekapan anda untuk menjana nilai, meningkatkan keberkesanan organisasi, dan meningkatkan keupayaan anda untuk bekerjasama dengan orang lain untuk mencapai perubahan yang berjaya.... [-]


Mba Eksekutif Antarabangsa - Pengurusan Penjagaan Kesihatan

SMBS - University of Salzburg Business School
Campus Sambilan October 2018 Austria Salzburg

MBA Eksekutif Antarabangsa - Program pengajian Pengurusan Penjagaan Kesihatan berlaku di tiga tempat antarabangsa: Salzburg, Marburg, BrĂ¼ssel, Washington DC dan Toronto. Lokasi unik ini menawarkan infrastruktur yang hebat dengan bilik darjah moden. [+]

MBA Eksekutif Antarabangsa - Pengurusan Penjagaan Kesihatan

Latihan Pengurusan untuk Eksekutif dalam Sektor Penjagaan Kesihatan

Program kajian ini bertujuan untuk menyampaikan latihan pengurusan di sektor penjagaan kesihatan secara akademik. Ini termasuk pemahaman yang diperlukan terhadap pasaran penjagaan kesihatan, kemahiran analisis, kecekapan sosial, kawalan, pemasaran, pengurusan penjagaan kesihatan strategik dan operasi, perbandingan sistem dalam sektor penjagaan kesihatan dan topik-topik yang lebih lanjut.

Matlamat penting program pengajian MBA adalah untuk meningkatkan kecekapan kepimpinan kakitangan eksekutif institusi penjagaan kesihatan awam dan swasta serta industri farmaseutikal dan perubatan-teknikal. Ia juga bertujuan untuk menyokong eksekutif tertinggi dalam peranan mereka membuat keputusan.... [-]


Mba Eksekutif Dalam Pengurusan Penjagaan Kesihatan

Oakland University School of Business Administration
Campus Sambilan 21  February 2018 Amerika Syarikat Rochester

Direka untuk menyediakan profesional penjagaan kesihatan dengan pemahaman tentang konsep dan kemahiran pengurusan yang akan membantu mereka dalam mengurus secara berkesan dalam industri penjagaan kesihatan [+]

MBA Eksekutif dalam Pengurusan Penjagaan Kesihatan MBA Eksekutif dalam Pengurusan Penjagaan Kesihatan (EMBA-HCM) direka untuk menyediakan profesional penjagaan kesihatan dengan pemahaman tentang konsep dan kemahiran pengurusan yang akan membantu mereka dalam mengurus secara berkesan dalam industri penjagaan kesihatan. Program ini ditujukan kepada pakar perubatan dan pentadbir penjagaan kesihatan dengan pengalaman minimum lima tahun, yang ingin mendapatkan pemahaman yang kuat tentang pengurusan operasi dan strategik dalam industri penjagaan kesihatan. Alternatif Kursus Elektif - Penilaian Hasil dalam Penjagaan Kesihatan - Usaha Baru dalam Penjagaan Kesihatan - Perancangan & Penilaian Kemudahan - Pengurusan Projek dalam Penjagaan Kesihatan - Mengurus Teknologi dalam Penjagaan Kesihatan - Pergudangan Data dalam Penjagaan Kesihatan - Pemasaran Kesihatan & Kepuasan Pelanggan - Svcs Penjagaan Kesihatan Baru. Pembangunan - Penjagaan Kewangan & Pengurusan Hospital - Penggabungan & Pengambilalihan di HC - Peramalan dalam Penjagaan Kesihatan - Jaminan Kualiti dalam Penjagaan Kesihatan - Pengurusan Kos dalam Penjagaan Kesihatan - Dasar Kerajaan dalam Penjagaan Kesihatan - Perbandingan Antarabangsa dalam Penjagaan Kesihatan - Mengurus Kepelbagaian Budaya - Pentadbiran Hospital - Mengubah Pertubuhan Penjagaan Kesihatan - Kontrak dan Rundingan dalam Penjagaan Kesihatan ... [-]