EMBA dalam Fashion Management

Terbaik 2 EMBA dalam Fashion Management 2018

Memperolehi ijazah dalam perniagaan semasa bekerja mungkin kelihatan rumit, tetapi trek Master Pentadbiran Perniagaan Eksekutif boleh menjadi cara yang berkesan untuk melakukannya. Ijazah lanjutan ini direka untuk menawarkan pelajar pendidikan yang penting dalam perniagaan dan kewangan dengan pengalaman kerja praktikal serentak.

Apakah EMBA dalam Pengurusan Fesyen? Pengurusan fesyen mengkaji tanggungjawab organisasi industri fesyen yang cepat dan kreatif. Program ini menyediakan penerokaan lanjutan mengenai kemahiran kepimpinan, teknik dan kaedah yang diperlukan oleh profesional dalam pengurusan fesyen. Kursus dalam program ini mungkin termasuk komunikasi interpersonal, teknik pengantaraan konflik, kewangan global, kaedah pengurusan perniagaan dan banyak lagi. Banyak sekolah menggabungkan bengkel intensif dan peluang belajar peer-to-peer selain kelas kuliah tradisional.

Majikan dari hampir mana-mana industri dapat menghayati ciri-ciri berguna para ilmuwan pengurusan fesyen. Orang-orang ini cenderung mempunyai kemahiran berkomunikasi yang kuat dan merupakan pembuat keputusan yang sangat strategik. Ramai juga mempunyai sifat kreatif, yang boleh membantu menyelesaikan pelbagai masalah.

Kos sesuatu gelar EMBA boleh dipengaruhi oleh bilangan kursus yang diperlukan, lokasi program dan jenis universiti yang menawarkan ijazah. Dalam sesetengah kes, pelajar boleh menggunakan bantuan kewangan atau peluang biasiswa untuk membantu membayar kos mendapatkan ijazah.

Industri fesyen adalah bidang yang sentiasa berubah, tetapi kerjaya dalam pengurusan fesyen tetap menjadi keperluan kekal selama beberapa dekad. Walaupun banyak usaha mencari karier dalam bidang yang sangat kompetitif, graduan dengan ijazah lanjutan dapat meningkatkan peluang pekerjaan mereka. Peserta program mungkin mempertimbangkan kerjaya dalam merchandising mewah, pengurusan jenama, runcit / jualan, perhubungan awam dan kewartawanan fesyen. Sesetengah jawatan mungkin termasuk bekerja sebagai pemasar fesyen, pengurus perniagaan, stylist atau pengurus pengeluaran.

Pelbagai universiti menawarkan EMBA dalam Pengurusan Fesyen. Dengan ijazah ini, pelajar dari pelbagai tempat di dunia boleh belajar dan bekerja pada masa yang sama. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut

Pengurusan Fesyen Global Mba Eksekutif

Institut Francais de la Mode
Campus Sambilan September 2018 Perancis Paris

Pengurusan Fashion Global ialah kursus separuh masa dan satu-satunya MBA Eksekutif dalam fesyen dan pengurusan reka bentuk yang membolehkan peserta untuk meneruskan kerjaya mereka. [+]

Satu program sambilan antarabangsa

Pengurusan Fashion Global ialah kursus separuh masa dan satu-satunya MBA Eksekutif dalam fesyen dan pengurusan reka bentuk yang membolehkan peserta untuk meneruskan kerjaya mereka.

Kursus ini dianjurkan dengan kerjasama antara Institut Fran├žais de la Mode, Institut Teknologi Fesyen di New York dan Hong Kong Polytechnic University di Hong Kong. Dengan perspektif antarabangsa benar, ia menyediakan eksekutif berpotensi tinggi untuk tanggungjawab pengurusan peringkat tertinggi dalam fesyen dan industri kreatif amnya.

Ia menyediakan profesional muda dengan kemahiran utama sektor itu bagi membolehkan mereka untuk merancang dan menjalankan strategi jenama-jenama sedia ada atau untuk menubuhkan perniagaan mereka sendiri, sama mengukuhkan pengetahuan mereka tentang kod fesyen, mewah dan penciptaan dalam konteks antarabangsa.... [-]


Mba Eksekutif (fesyen)

University of the Arts London
Campus or Online Sambilan 18 - 60  July 2018 United Kingdom London

MBA Eksekutif (fesyen) telah dicipta untuk profesional antarabangsa sibuk bekerja di peringkat yang kanan dan direka bentuk untuk membantu anda mencapai peranan kepimpinan. [+]

Yang Eksekutif MBA (Fesyen) telah dicipta untuk profesional antarabangsa yang sibuk bekerja di peringkat yang kanan dan direka bentuk untuk membantu anda mencapai peranan kepimpinan. Yang pertama seumpamanya bagi memberi tumpuan kepada fesyen, program eksklusif ini menggabungkan muka-ke-muka blok pengajaran pendek dan acara-acara rangkaian di London dengan pembelajaran jarak jauh dalam talian, yang boleh diakses dari mana sahaja anda berada di dunia.

Dua laluan kajian yang ada, 18 bulan pilihan Fast Track dan pilihan fleksibel Pembelajaran, pendekatan unit demi unit yang membolehkan calon sehingga 5 tahun untuk disiapkan.

CMI diiktiraf oleh Royal Charter sebagai badan profesional untuk pengurus di UK. Bagi pengurus yang ingin meningkatkan kelebihan profesional mereka dan meningkatkan keberkesanannya EMBA anda (Fashion) menyediakan peluang untuk memohon pengurus Chartered, status tertinggi yang boleh dicapai dalam profesion pengurusan. Sebagai CMI Centre Meluluskan Fashion Business School menyokong pelajar dan menyokong aplikasi pada Route Pengecualian untuk pengurus Chartered.... [-]