EMBA dalam Economics

Terbaik EMBA dalam Economics 2019

MBA Eksekutif ialah ijazah pascasiswazah yang direka untuk memperkayakan pengalaman dan pengetahuan pekerja peringkat eksekutif. Dengan bekerja ke arah ijazah semasa bekerja dalam jawatan sepenuh masa, pelajar boleh mengharapkan untuk menerangkan tentang kemahiran dan kepakaran mereka saat ini.

Apakah EMBA dalam Ekonomi? EMBA dalam Ekonomi adalah ijazah yang lebih tinggi yang menumpukan perhatian kepada topik ekonomi. Pelajar boleh mengharapkan untuk melihat dengan lebih dekat pasaran dan aspek kewangan lain yang boleh mempengaruhi keputusan perniagaan strategik dalam kedudukannya sekarang. Dengan memberi tumpuan kepada peristiwa dan pemangkin yang berbeza yang mempengaruhi ekonomi, pelajar diharapkan dapat memperoleh pemahaman yang baik tentang pemindahan kekayaan dan bagaimana ia dapat memberi kesan pada masa depan.

EMBA dalam pelajar Ekonomi boleh mengharapkan untuk belajar pelbagai kemahiran yang dapat membantu mereka dalam kedudukan mereka sekarang. Untuk memulakan, pelajar dapat mempelajari cara menganalisis trend semasa di pasaran. Analisa adalah kemahiran penting yang berkaitan dengan banyak jawatan. Juga, penyelesaian masalah akan menjadi kemahiran yang diajar. Akhirnya, pelajar boleh mengharapkan rangkaian dengan individu dari beberapa majikan.

Mereka yang berminat dengan kos ijazah ini harus menghubungi institusi tersebut. Kos akan berbeza-beza, bersama-sama dengan tempoh masa yang diperlukan untuk menyelesaikan ijazah ini.

Oleh kerana ekonomi semasa berubah hampir setiap hari, kajian ekonomi tetap relevan selamanya. Pelajar yang melengkapkan ijazah ini mungkin mendapati diri mereka di pasaran pekerjaan dan sebagai calon utama untuk banyak peringkat peringkat eksekutif. Ketua pegawai kewangan, penganalisis kewangan, dan jawatan aktuari mungkin dapat dijangkau sekali setelah menyelesaikan program ini. Di samping itu, seseorang mungkin mendapati kenaikan kenaikan pangkat atau kenaikan gaji dalam syarikat semasanya mungkin diperolehi selepas mendapat ijazah ini.

Mereka yang berminat untuk belajar lebih atau berpotensi mendaftar ke program EMBA ini harus mencari institusi yang berbeza yang menawarkannya. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

Baca lebih lanjut
Pada masa ini tiada program untuk dipaparkan di bawah EMBA Economics. Cuba kategori kami MBA Economics.

Search for similar programs here