Sambilan EMBA di Bangladesh

2 Terbaik Sambilan EMBA di Bangladesh

MBA

Bertujuan untuk profesional yang sudah mempunyai signifikan amali ilmu, lepasan ijazah MBA Eksekutif (EMBA) Ijazah direka untuk memberikan pelajar alat yang diperlukan untuk maju dalam kerjaya mereka. Anda boleh bekerja sambil belajar, kerana pengalaman dunia sebenar memperkayakan persekitaran pembelajaran.

MBA atau Sarjana Pentadbiran Perniagaan adalah program ijazah selama dua tahun. Dalam usaha untuk meneruskan MBA, pelajar perlu terlebih dahulu telah menerima Ijazah Sarjana Muda dalam bidang yang berkaitan. Dalam program MBA, pelajar menerima kursus yang berkaitan dengan perniagaan yang melayakkan mereka untuk mengendalikan dan menguruskan perniagaan dan syarikat.

 

Bangladesh mempunyai kuasa yang mengatur dipanggil komisen geran Universiti Bangladesh yang menyelia 34 universiti awam dan 60 universiti swasta. Ia matlamat utama 's adalah untuk memastikan institusi pendidikan menyediakan kualiti pendidikan. Mereka juga memastikan bahawa budaya pelajar dihormati di semua institusi pengajian tinggi.

Sambilan EMBA di Bangladesh

Baca lebih lanjut

Master Eksekutif Pentadbiran Perniagaan

Canadian University of Bangladesh
Campus September 2018 Bangladesh Dhaka

Pada peringkat siswazah, Sekolah menawarkan Program Eksekutif MBA (EMBA) bertujuan untuk profesional yang bekerja yang berinteraksi dengan fasilitator kursus untuk mendapatkan pengetahuan tentang amalan perniagaan semasa. [+]

Sekolah Perniagaan bertujuan untuk melahirkan graduan yang berkualiti tinggi yang akan dapat untuk meletakkan diri mereka di kedudukan teratas kedudukan dalam syarikat-syarikat tempatan dan global. Sekolah ini menawarkan kedua-dua program ijazah sarjana muda dan pasca.

Pada peringkat siswazah, Sekolah itu menawarkan Executive MBA (EMBA) Program bertujuan untuk profesional yang bekerja yang berinteraksi dengan fasilitator kursus untuk mendapatkan pengetahuan tentang amalan perniagaan semasa. Sekolah Perniagaan menggabungkan amalan terbaik daripada ahli akademik dan industri untuk dan bertujuan untuk memberikan amalan perniagaan kontemporari untuk graduannya.

SYARAT KEMASUKAN

Pengalaman bekerja: pengalaman kerja profesional Minimum 2 tahun... [-]


Eksekutif Mba (emba)

American International University-Bangladesh
Campus Sambilan September 2018 Bangladesh Dhaka

Program MBA Eksekutif mengintegrasikan pembelajaran kelas, pembangunan kemahiran dan pembangunan peribadi. Dengan pasukan MBA yang berdedikasi yang terdiri daripada pakar-pakar kemahiran, kerjaya, dan hubungan korporat, program ini dibangunkan ... [+]

Elemen penting dalam belajar dalam program MBA ialah pemerolehan kemahiran. Pelajar akan membangunkan kemampuan analitikal serta kemahiran pengurusan yang penting seperti kerja pasukan, kepimpinan dan komunikasi yang berkesan. Keupayaan untuk menafsirkan data juga dibangunkan melalui modul seperti Managing Finance, Operasi Pengurusan dan Pengurusan Projek. Dengan kapur anda mencapai semester akhir; anda akan dapat menggunakannya untuk penyiasatan mengenai isu strategik utama.

Program MBA Eksekutif mengintegrasikan pembelajaran kelas, pembangunan kemahiran dan pembangunan peribadi. Dengan pasukan Eksekutif MBA yang berdedikasi yang terdiri daripada pakar kemahiran, kerjaya, dan pakar hubungan korporat, program ini dibina atas reputasi akademik, untuk mewujudkan peluang yang membolehkan seorang pelajar menjalin kerjaya masa depan.... [-]