MBASTUDIES

2 EMBA dalam Analisis Perniagaan 2021

Melengkapkan program EMBA adalah matlamat terpuji yang memberikan kepakaran orang dalam dunia perniagaan. Biasanya boleh didapati untuk sesiapa sahaja yang telah mengikuti program sarjana muda, ijazah semacam ini dibina atas pengetahuan para pelajar yang telah diperoleh dari pengalaman tangan dalam kerjaya mereka.

Apakah itu EMBA dalam Perniagaan Analytics? Biasanya bertujuan untuk memberi pelajar pemahaman yang lebih mendalam mengenai amalan teras perniagaan, matlamat program ini adalah untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya perniagaan. Kursus biasanya merangkumi topik seperti komunikasi dan sains komputer dengan tumpuan yang kuat terhadap aspek analisis setiap subjek. Pelajar boleh mengkaji mata pelajaran yang luas seperti teori pengurusan dan strategi perniagaan.

Apabila mendaftar dalam EMBA dalam program Perniagaan Analytics, pelajar biasanya mengembangkan banyak kemahiran penting, seperti penyelesaian masalah, yang boleh membantu mereka sepanjang karier mereka dan akhirnya boleh membawa kepada kemajuan pekerjaan. Kemahiran analisis yang kuat juga boleh ditanam, seperti kemahiran berfikir kritis yang membantu dalam kehidupan profesional dan peribadi.

Setiap universiti berbeza dan mempunyai yuran pengajian yang ditetapkan sendiri, jadi harga program EMBA berbeza secara drastik di kalangan sekolah. Universiti yang terletak di negara yang berasingan mungkin mempunyai harga yang sangat berbeza.

Dengan bidang perniagaan sentiasa berkembang, terdapat banyak kerjaya yang menarik untuk pelajar dengan EMBA dalam Analytics Perniagaan. Ramai memilih kerjaya sebagai saintis data, yang memberi tumpuan kepada sains komputer manakala yang lain lebih suka bekerja di analisis. Mereka yang menikmati komunikasi dengan pelbagai orang kadang-kadang mencari kerjaya sebagai pengurus penyelidikan pemasaran. Pekerjaan sebagai penganalisis kuantitatif boleh didapati. Kerjaya sebagai penganalisis perniagaan data adalah pilihan lain yang popular, dan pelajar lain yang lebih suka kerjaya di belakang kerjaya mungkin lebih suka pekerjaan sebagai perunding.

Di seluruh dunia, universiti menawarkan kelas dalam talian untuk memberi pelajar lebih fleksibiliti. Dengan akses jauh, lebih ramai pelajar mempunyai keupayaan untuk mendaftar dalam program EMBA. Untuk memulakan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

 

 

2 Hasil dalam Analisis Perniagaan Filter

MBA Eksekutif dalam Analytics Perniagaan

Eaton Business School
EMBA
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
12 bulan
English
Online

Data adalah Minyak baru. Bukan hanya mengenai data, tetapi bagaimana data menjadi relevan dan penting bagi kejayaan perniagaan anda adalah yang penting. Melombong data dengan ...

Baca lebih lanjut

PGDM eksekutif dalam analisis perniagaan

Institute Of Finance And International Management (IFIM)
EMBA
Diploma Pascasiswazah
<
Separuh masa
<
15 bulan
English
Kampus

Satu program yang ditandakan khas untuk eksekutif yang bekerja, dari semua jalur pengurusan, bertujuan untuk melengkapkan mereka dengan

Baca lebih lanjut