Kategori Popular

EMBA - Eksekutif MBA

EMBA (Executive MBA) adalah ijazah sarjana dalam perniagaan yang direka untuk profesional dengan pengalaman kerja yang penting. Program EMBA menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran untuk maju dalam kerjaya mereka, sering ke kedudukan kepimpinan dan pengurusan eksekutif. Kebanyakan program EMBA boleh disiapkan dalam masa kurang daripada 2 tahun dan direka supaya pelajar boleh mendapat ijazah mereka sambil terus bekerja. Ini adalah satu bahagian penting dalam program EMBA sebagai pelajar boleh membawa ilmu pengetahuan di tempat kerja mereka kepada persekitaran pembelajaran.
Pelajar EMBA pendapatan mereka datang daripada sektor swasta, bukan keuntungan, dan kerajaan, dan dari pelbagai industri. Banyak universiti yang menawarkan program EMBA juga menawarkan ijazah ini melalui pembelajaran jarak jauh.Kursus untuk ijazah EMBA akan termasuk asas-asas perniagaan, seperti kewangan, pemasaran, dan perakaunan, dan boleh termasuk penekanan kepada kepimpinan dan pengurusan dalam sektor perniagaan yang berbeza.

Pelbagai program EMBA berbeza dapat banyak - don 't biarkan ia menghalang anda! Mulakan carian anda dengan melihat program EMBA yang paling popular yang disenaraikan di bawah.

EMBAs yang baru ditambah

University of South Florida

MBA Eksekutif

Oktober 20, 2018
Program MBA Eksekutif USF adalah program yang sengit dengan kadar yang pantas yang meminimumkan masa dari tempat kerja. Pelajar memulakan program pada bulan Ogos dan meneruskan program sebagai kohort, menyelesaikan keperluan ijazah dalam masa 21 bulan.

Geneva School of Economics and Management GSEM

MBA Eksekutif

November 12, 2018
MBA Eksekutif kami menyediakan eksekutif dengan pendidikan pengurusan kelas pertama tanpa mengganggu kerjaya mereka. Program ini direka untuk menyeimbangkan teori dan aplikasi praktikal, dan menggabungkan pembelajaran bilik darjah dengan pembangunan peribadi interaktif.

Galicia Business School

EMBA

Sept. 8, 2018
Adakah anda seorang profesional berbakat? Adakah anda sudah menganggap tugas-tugas pengurusan? Kemajuan sebagai pengurus dan meningkatkan keupayaan kepimpinan anda.

Universiti di مليسيا

Ubah lokasi

Apakah yang dimaksudkan dengan EMBA?

The MBA Eksekutif (EMBA) adalah ijazah peringkat siswazah dalam perniagaan. Direka khusus untuk pertengahan dan kanan-tahap profesional yang bekerja, program-program ini memberi akses kepada maklumat kritikal dan alat-alat yang boleh membantu mereka maju dalam kerjaya mereka pelajar. Dari kejuruteraan untuk keusahawanan, pelajar dari semua bidang mengejar Embas, dan masing-masing membawa pengalaman unik on-the-kerja dari pejabat untuk kelas. Kebanyakan pelajar terus bekerja sepenuh masa semasa berbuat demikian, dan banyak menerima sokongan tuisyen daripada majikan mereka. EMBA kursus memperkukuhkan asas yang kukuh perniagaan dalam bidang kewangan, pemasaran dan perakaunan, dengan penekanan kepada latihan kepimpinan - seperti globalisasi dan pemikiran strategik - dalam semua sektor. Sebanyak EMBA graduan pergi untuk jawatan pengurusan eksekutif, latihan ini adalah amat penting.Pendek kata, EMBA menawarkan pengurus pertengahan peluang untuk meningkatkan pembangunan profesional mereka di samping mengekalkan komitmen di tempat kerja mereka.


Bagaimana seorang EMBA Berbeza dari MBA tradisional?

Sama seperti MBA dalam pelbagai cara, yang EMBA berbeza kerana ia disasarkan kepada golongan profesional pertengahan kerjaya yang merancang untuk masa yang sama bekerja dan belajar. Selain itu, kerana kebanyakan pelajar EMBA mempunyai pengalaman tenaga kerja penting, program EMBA biasanya menumpukan kurikulum mereka kepada pembangunan kemahiran pengurusan menjurus ke arah membantu graduan bergerak ke atas tangga korporat ke dalam peranan kepimpinan. Dan manakala MBA calon sering mengejar ijazah mereka sebaik sahaja menamatkan kursus sarjana muda mereka, yang EMBA mensasarkan pengurus dengan sekurang-kurangnya lima tahun pengalaman di tempat kerja. Kerana EMBA bertujuan pelajar bekerja sepenuh masa, jadual menawarkan waktu lebih fleksibel; kelas biasanya ditawarkan pada weeknights dan hujung minggu.Selain itu, dalam program EMBA purata, pelajar mendapat ijazah dalam masa dua tahun atau kurang. Dan manakala yuran tuisyen EMBA boleh menjadi lebih tinggi berbanding dengan program MBA tradisional, mereka juga datang dengan perk potensi yang besar: kebanyakan majikan sanggup untuk menaja semua atau sebahagian daripada kos EMBA pelajar 's, dengan syarat mereka mengiktiraf manfaat ijazah.

 

Apakah Jenis Program EMBA Wujud dan Di mana?

Sejak ijazah EMBA yang memulakan kerjaya 70 tahun yang lalu di Universiti Chicago Booth Sekolah Perniagaan, padang mengalami perkembangan pesat. Hari ini, hampir 300 kolej dan universiti di lebih 45 negara yang merangkumi dunia yang menawarkan lebih daripada 400 program yang pelbagai yang disesuaikan dengan keperluan individu. Dari Australia ke Hong Kong, terdapat program EMBA yang sesuai dengan tuntutan setiap pelajar - sama ada kepentingan tertentu anda adalah kewangan, globalisasi, pembangunan kepimpinan atau salah satu daripada banyak lagi.Dengan mempertimbangkan matlamat anda sendiri, dan dengan teliti menyiasat pelbagai program yang ditawarkan, pelajar boleh mencari satu program yang patut terbaik untuk keperluan, matlamat mereka, dan jadual.

 

Apakah Manfaat daripada EMBA?

Oleh kerana tahap EMBA yang disasarkan khusus kepada pengurus pertengahan, mereka menerima kemahiran yang tepat dan latihan yang diperlukan untuk memajukan kerjaya di peringkat tertentu mereka, yang bertentangan dengan yang di MBA program tradisional, yang secara amnya menampung graduan baru-baru ini. Menurut pelajar EMBA dan alumni, satu faedah besar daripada program EMBA adalah banyak peluang rangkaian yang tidak dijangka yang timbul semasa dan selepas tamat ijazah. Pelajar EMBA setiap membawa pengetahuan yang unik kepada persekitaran bilik darjah, dan mereka digalakkan untuk berkongsi dengan dan belajar daripada satu sama lain yang merupakan sebahagian daripada program ini. Untuk itu, banyak program EMBA menggalakkan interaksi yang luas pelajar / pasukan, serta interaksi yang berharga dengan fakulti.Hasilnya bukan hanya pengalaman bilik darjah dinamik, tetapi juga warisan hayat sambungan profesional dan peribadi untuk alumni program.

 

Apa Adakah satu EMBA Kos?

Bergantung kepada sekolah, kos satu EMBA boleh berbeza-beza ketara: dari US $ 25,000 dan sehingga AS $ 170,000. Bakal pelajar shouldn 't takut mati mengikut label harga, walaupun. Manakala yuran pengajian boleh pada mulanya kelihatan lebih tinggi berbanding dengan satu program MBA tradisional, terdapat banyak pilihan untuk sokongan - dari biasiswa dan jenis lain bantuan kewangan, untuk pengampunan tuisyen dari majikan anda.

 

Memilih Program EMBA

Oleh kerana kos dan komitmen yang diperlukan untuk memburu EMBA semasa bekerja dan mengekalkan komitmen kehidupan lain, keputusan itu adalah satu yang besar. Bakal pelajar perlu mencari program bertauliah yang menawarkan keluasan dan kedalaman peluang akademik.Sudah tentu, kedekatan kepada di mana anda tinggal dan bekerja adalah untuk membantu mereka yang bercadang untuk meneruskan dengan kerja mereka, tetapi ada juga beberapa program EMBA dalam talian yang boleh membantu pelajar yang bercita-cita yang boleh 't fizikal menghadiri kelas. Terima kasih kepada e-mel, persidangan komputer, podcast dan papan buletin online, pelajar boleh mendapat pendidikan EMBA yang berkualiti melalui pembelajaran jarak jauh dalam parameter jadual sibuk mereka sendiri.


Mengapa Pilih EMBA?

Keputusan seorang pekerja 's untuk memburu EMBA adalah satu pelaburan di masa depan profesional / beliau. Dan satu yang berbaloi, mengikut keputusan daripada Majlis Kemasukan Pengurusan Siswazah, yang baru-baru ini mengumumkan bahawa pelajar EMBA secara konsisten dilaporkan yang berpuas hati dengan program-program mereka, dan juga dengan tahap pampasan masa depan mereka.Satu EMBA akan memberikan anda pengetahuan dan keyakinan untuk mencapai tahap profesional yang akan datang, dan mengajar anda pemikiran kritikal dan kemahiran membuat keputusan strategik yang sudah pasti akan membimbing kerjaya anda.