EMBA sambilan

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

I. Ciri-ciri Program

  • Diiktiraf oleh Persatuan MBA
  • Latihan kemahiran pengurusan dunia sebenar dengan mengintegrasikan kaedah pengajaran yang pelbagai di dalam kedua-dua bilik darjah dan lawatan tapak.
  • Kemudahan terkini: Sekolah melaburkan lebih daripada 3 juta RMB untuk membina "Pusat Pengajian Eksperimen Pentadbiran Perniagaan" untuk memenuhi permintaan mengajar.
  • Ditawarkan oleh institusi khusus dengan pasukan fakulti yang diketengahkan mengenai ekonomi, pengurusan, dan undang-undang.

II. Kedudukan Program:

  • Top 5% sekolah perniagaan di China
  • Peringkat ke-9 dan ke-8 masing-masing pada tahun 2010 dan 2013 sebagai Program EMBA Paling Bernilai di China (World Executive Weekly)

III. Tempoh Program

Ini adalah Program Paruh waktu dua tahun yang direka untuk pelajar Cina dan antarabangsa. Semua kursus diajar dalam bahasa Cina

IV. Tujuan Program

Program EMBA bertujuan untuk "Memupuk pemimpin industri yang berakar umbi di China dengan wawasan global". Pemohon dikehendaki memiliki pengalaman kerja lebih daripada lapan tahun termasuk pengurusan selama empat tahun. Masyarakat China dan ekonomi sedang mengalami transformasi yang mendalam dan China telah menjadi salah satu pasaran yang paling pesat berkembang kerana pertumbuhan jangka panjangnya. Sekolah itu memberi penekanan kepada tanggapan "Berada di China dengan Wawasan Global" dalam pendidikan EMBA. Singkatnya, tumpuan telah diberikan untuk meningkatkan kecekapan pelajar dalam membuat keputusan, kepimpinan, dan inovasi.

V. Syarat Kemasukan

  • Pemohon mesti mempunyai ijazah sarjana muda atau ke atas. Diluluskan oleh Jawatankuasa Kemasukan EMBA, Program EMBA boleh mendaftarkan maksimum 10% anggota pengurusan kanan yang berpengalaman dan berjaya yang hanya mempunyai ijazah bersekutu;
  • Sekurang-kurangnya lapan tahun pengalaman kerja, termasuk sekurang-kurangnya empat tahun pengurusan, diperlukan

.

VI. Reka Bentuk kurikulum

Kurikulum memfokuskan diri untuk memupuk pengetahuan, kemahiran, dan kecekapan pengurusan yang diperlukan untuk pengurus dan pemimpin masa depan yang diperlukan, dan meninggalkan banyak ruang untuk berkongsi pengalaman dalam masa yang sama. Memandangkan pengalaman eksekutif kanan para peserta EMBA, membuat keputusan, integrasi, inovasi, dan pembaharuan adalah kebolehan yang paling mendapat perhatian dalam reka bentuk latihan dan kurikulum. Kurikulum ini juga bertujuan untuk meningkatkan kebolehan pelajar untuk mengenal pasti peluang perniagaan global dan kerjasama silang budaya. Akibatnya, kursus seperti Budaya Tradisional Cina, Etika Perniagaan, Kepimpinan, dan Inovasi Pengurusan telah diperkenalkan ke dalam kurikulum EMBA. Selain itu, pelajar juga dikehendaki mengambil modul lawatan belajar di luar negara. Interaksi serantau di kalangan pelajar dijalankan dengan kerap dengan mencampurkan kelas kampus yang berlainan dan projek bersama "1 1" dengan Institut Perakaunan Negara juga telah dibangunkan.

VII. Pengijazahan dan Ijazah Penderitaan

  1. Pelajar akan dianugerahkan sijil akademik selepas mereka lulus peperiksaan, mencapai kredit yang diperlukan dan berjaya mempertahankan tesis mereka.

  2. Keperluan untuk tesis:

a) Abstrak Cina dan Inggeris diperlukan;

b) Badan utama tesis boleh ditulis sama ada dalam Bahasa Cina atau Bahasa Inggeris (sekurang-kurangnya 30,000 perkataan bahasa Inggeris atau 20,000 perkataan Cina diperlukan);

c) Apabila tesis ditulis dalam bahasa Inggeris, satu salinan terjemahan bahasa Cina hendaklah dikemukakan dalam masa yang sama.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

ZUEL was among the second batch of universities in China to offer MBA programme in 1994; and in 2002 it was one of first batch of universities in China to offer EMBA programme.

ZUEL was among the second batch of universities in China to offer MBA programme in 1994; and in 2002 it was one of first batch of universities in China to offer EMBA programme. Baca Ringkas