EMBA dalam bidang pengurusan am

Umum

Penerangan Program

EMBA dalam Pengurusan Am

GBS Eksekutif MBA (Sarjana Pentadbiran Perniagaan) program mensasarkan eksekutif korporat, pengurus semasa dan akan datang, yang membolehkan mereka untuk mendapatkan ijazah berprestij ini sambil terus memegang jawatan sepenuh masa yang sedia ada.

program EMBA memberi tumpuan kepada meningkatkan pemikiran pengurusan strategik peserta yang akan membolehkan mereka untuk melaksanakan analisis kritikal daripada apa jua keadaan perniagaan dan memohon pelbagai teori pengurusan untuk menyelesaikan masalah perniagaan. Satu lagi aspek penting dalam program ini adalah pembangunan kepimpinan dan kemahiran komunikasi dan pembinaan rangkaian profesional melalui aktiviti pembinaan pasukan dan kerja kumpulan. Selain itu, peserta belajar menggunakan alat yang diperlukan untuk penyelidikan perniagaan dan pada akhir dari program ini boleh menyepadukan dan menggunakan pengetahuan yang diterima untuk kawasan mereka pengkhususan.

Akhir sekali, kerana semua eksekutif memerlukan pemahaman yang komprehensif mengenai penyata kewangan, program GBS Executive MBA membolehkan peserta untuk mendapatkan pengetahuan umum dalam membaca dan aliran tunai pemahaman pernyataan, penyata pendapatan, kunci kira-kira. Ini kemahiran praktikal yang penting membantu eksekutif untuk mentafsir dengan tepat keputusan kewangan, menilai keadaan semasa organisasi dan mengiktiraf cabaran berpotensi.

program GBS Executive MBA biasanya sambilan program 2 tahun sebagai calon biasa bekerja sepenuh masa di seluruh. Kelas biasanya berlaku sekali setiap 2 bulan dan terdiri daripada pelbagai jenis latihan perniagaan seperti projek, kes-kes kehidupan sebenar dan bengkel yang memerlukan interaksi yang aktif di dalam bilik kelas.

Tinjauan Program

Program EMBA Pengurusan Am merupakan sektor-neutral dan sesuai untuk pekerja daripada segmen industri yang berbeza dan ekonomi, kejuruteraan, teknikal atau sains latar belakang. Ia menangani keperluan perusahaan yang berbeza, pentadbiran awam, organisasi dan institusi kerana bidang kajian yang luas ditawarkan. Program ini boleh secara optimum disesuaikan dengan keperluan pelajar dan majikan mereka semasa penyelidikan Master Thesis dan pelaksanaan. Program EMBA Pengurusan Am akan menyediakan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk pelajar sebagai pemimpin yang bertanggungjawab dalam syarikat-syarikat mereka, yang akan memastikan kemampanan dan pertumbuhan syarikat mereka.

Asas program

Keistimewaan program

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The German Business School is the first unique Business School in Tunisia applying German Standards for executive education together with its partner University of Applied Management in Mannheim (Busi ... Baca lebih lanjut

The German Business School is the first unique Business School in Tunisia applying German Standards for executive education together with its partner University of Applied Management in Mannheim (Business School of HdWM). The GBS ensures with its international professional team a sustainable, strategic vocational management training for future managers in EMEA. Baca Ringkas