EGADE - MBA UNC dalam Perniagaan dan Strategi Global

Umum

Penerangan Program

Jangkau matlamat eksekutif anda dengan ijazah dua peringkat antarabangsa

The MBA EGADE - UNC dalam Perniagaan & Strategi Global adalah program sarjana dan global MBA yang diwujudkan hasil daripada perkongsian yang berjaya di antara dua sekolah perniagaan berprestij yang memberi tumpuan kepada pendidikan pemimpin global: Belk College of Business di Universiti Utara Carolina di Charlotte (UNCC), dan EGADE Business School di Tecnológico de Monterrey.

Format Paruh waktu
Tempoh 2.5 tahun
Lokasi Monterrey
Pengambilan program April dan September
Bahasa Bahasa Inggeris

Peluang anda untuk benar-benar mentakrifkan kerjaya anda

EGADE Business School sepenuhnya di EGADE Business School di Monterrey, México, MBA EGADE-UNC direka untuk membantu anda memperluaskan potensi kepimpinan anda dalam persekitaran pelbagai budaya dengan fokus khusus dalam Perniagaan & Strategi Global. Oleh kerana sifat persekutuan ini, para profesional yang tinggal di Monterrey berpeluang memperoleh gelar dua peringkat antarabangsa tanpa berpindah.

Mengambil cabaran pelbagai budaya

MBA global ini menyediakan para pelajarnya untuk menerajui persekitaran budaya dengan menggunakan strategi perniagaan yang mendorong kelebihan kompetitif dalam organisasi antarabangsa. Persekitaran multikultural yang sama ini membolehkan pelajar memperoleh perspektif perniagaan global di dalam bilik darjah sambil membina rangkaian yang berkekalan dengan pemimpin dari pelbagai bangsa, budaya dan latar belakang profesional.

Fakulti yang luar biasa

Fakulti kedua-dua sekolah perniagaan bukan sahaja telah dianugerahkan dan diiktiraf beberapa kali oleh agensi-agensi antarabangsa yang berbeza, tetapi mereka juga mempunyai profil yang berbeza dan lintasan luas yang memperkaya pengalaman pembelajaran pelajar.

Di samping itu, pakar dan pemimpin fakulti global bersama ini menyediakan pelajar dengan persekitaran pembelajaran yang seimbang di mana kedua teori dan kaedah praktikal mempunyai peranan utama. Melalui format ini, pelajar mendapat pegangan yang mantap mengenai trend utama, cabaran, peluang dan amalan pengurusan mutakhir dalam konteks global.

Pendidikan global dengan jangkauan tempatan

 • The EGADE - UNC MBA dalam Perniagaan & Strategi Global adalah program yang diakui oleh Persatuan MBA, sebuah organisasi antarabangsa yang mengesahkan piawaian berkualiti tinggi program.
 • Pada akhir program ini, pelajar mendapat dua ijazah MBA, satu daripada EGADE Business School di Tecnológico de Monterrey dan satu lagi dari Belk Kolej Perniagaan di Universiti North Carolina di Charlotte, serta sijil bersama dalam Perniagaan Global dan Strategi.
 • Program ini diajarkan sepenuhnya di EGADE Business School di Monterrey, melalui format eksekutif yang berlaku pada hujung minggu. Setengah kursus disampaikan oleh fakulti Belk College of Business melalui sesi di laman web dan konferensi video, manakala separuh lagi disampaikan oleh fakulti EGADE Business School melalui sesi di tapak.
 • Pelajar berpeluang mengambil kursus musim panas satu minggu atau semester keseluruhan di Belk College of Business di Charlotte, North Carolina, sebuah tempat yang dikenali sebagai pusat kewangan kedua terbesar di Amerika Syarikat.

Dua platform lebih baik daripada satu

MBA EGADE - UNC dalam Perniagaan & Strategi Global adalah sarjana yang disampaikan sepenuhnya dalam Bahasa Inggeris di EGADE Business School di Kampus Monterrey dengan kursus musim panas seminggu di University of North Carolina di Charlotte (UNCC), yang dikendalikan oleh UNCC dan EGADE .

Keistimewaan rangkaian perniagaan global

Sebagai tambahan kepada perikatan antarabangsa ini, para EGADE Business School juga menyertai Global Network for Advanced Management, rangkaian sekolah perniagaan terbesar di dunia, yang memberi mereka akses kepada pengalaman antarabangsa seperti:

 • Minggu Rangkaian Global
 • Kursus Rangkaian Dalam Talian Kecil (SNOCs)

Ketahui lebih lanjut mengenai keperluan kemasukan

Kemasukan ke ijazah sarjana MBA ini sangat berdaya saing. Jawatankuasa kemasukan dengan teliti mengkaji setiap permohonan, melihat setiap aspek kuantitatif dan kualitatif latar belakang profesional dan akademik pemohon, dan akan menilai potensi kejayaan akademik dan pertumbuhan profesional.

Keperluan kemasukan

Pengalaman profesional 3 tahun
Julat umur 30 - 44
Pendidikan Ijazah Sarjana Muda
Skor ujian minima / purata 550/600 PAEP (atau setara GMAT / GRE / Penilaian Penilaian)
Bahasa Peperiksaan Bahasa Inggeris (TOEFL, IBT atau setaraf)
Keperluan tambahan
 • Borang permohonan
 • Skor ujian kemasukan (PAEP atau setaraf)
 • Dua surat cadangan profesional
 • Dikemaskini CV
 • Dokumentasi rasmi
 • Sijil kecekapan bahasa Inggeris (TOEFL atau setaraf)
 • Penyataan tujuan
 • Temu bual dengan pengarah program atau ahli fakulti
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

EGADE Business School at Tecnológico de Monterrey has built a globally recognized reputation as the leading Latin American business education institution, committed to empowering omnipreneurial leader ... Baca lebih lanjut

EGADE Business School at Tecnológico de Monterrey has built a globally recognized reputation as the leading Latin American business education institution, committed to empowering omnipreneurial leaders who create shared value and transform society. Baca Ringkas
Bandar Mexico , Monterrey , Guadalajara , Santiago de Querétaro , Lima + 4 Lagi Kurang