EGADE - MBA UNC dalam Perniagaan dan Strategi Global

Umum

Penerangan Program

Satu darjah dua dari dua sekolah perniagaan peringkat teratas tanpa berpindah

MBA dalam Perniagaan dan Strategi Global adalah program MBA dwi-sarjana dan global yang dibuat bersekutu dengan Belk College of Business di University of North Carolina di Charlotte (UNCC), perkongsian yang berjaya di antara dua sekolah perniagaan berprestij yang memberi tumpuan kepada pendidikan pemimpin global.

Peluang anda untuk benar-benar mentakrifkan kerjaya anda

MBA dalam Perniagaan Global

MBA global ini menyediakan eksekutif untuk berlatih dalam persekitaran pelbagai budaya dengan keupayaan untuk menentukan dan melaksanakan strategi perniagaan, yang menghasilkan kelebihan kompetitif dalam organisasi global. Program ini menghasilkan persekitaran yang ideal untuk interaksi, perbincangan terbuka dan pengayaan bersama kemahiran kepimpinan yang diperlukan dalam organisasi di seluruh dunia.

Format

Penuh waktu atau Paruh waktu

Dengan sesi langsung eksekutif yang disampaikan oleh fakulti Belk College of Business di EGADE Business School

Tempoh

1.5 - 2.5 tahun (bergantung kepada format)

Lokasi

Monterrey

Pengambilan program

September

Bahasa

Bahasa Inggeris

Sesuai untuk pemimpin perniagaan yang inovatif

MBA dalam Perniagaan dan Strategi Global menawarkan persekitaran budaya yang meluas di mana pelajar memperoleh perspektif perniagaan global di dalam bilik darjah sambil membina rangkaian yang berkekalan dengan pemimpin dari pelbagai kebangsaan, budaya dan latar belakang profesional.

Kepakaran gabungan kedua-dua fakulti global sekolah menyediakan pelajar kami dengan pengalaman yang seimbang antara teori dan amalan. Melalui format ini, pelajar mendapat pegangan yang mantap mengenai trend utama, cabaran, peluang dan amalan pengurusan mutakhir dalam konteks global.

Sekali pandang

 • MBA dalam Perniagaan dan Strategi Global adalah program yang diakui oleh Persatuan MBA , sebuah organisasi antarabangsa yang mengesahkan piawaian yang berkualiti tinggi dan pengalaman para pelajar kami.
 • Menjelang akhir program ini, pelajar memperoleh dua ijazah MBA, satu dari setiap institusi rakan kongsi, dan sijil bersama dalam Perniagaan dan Strategi Global.
 • Semua kursus diambil di EGADE Business School di Monterrey, di mana pada asasnya separuh daripada mereka akan diajar oleh fakulti Belk College of Business melalui sesi di tapak dan videoconference.
 • Pelajar mendapat manfaat daripada mengambil kursus musim panas satu minggu atau satu semester di Belk College of Business di Charlotte, North Carolina (pusat kewangan kedua terbesar di Amerika Syarikat).

Dua pengalaman lebih baik daripada satu

MBA dalam Perniagaan dan Strategi Global adalah MBA dua peringkat yang disampaikan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris di EGADE di Kampus Monterrey dengan kursus musim panas seminggu di University of North Carolina di Charlotte (UNCC), yang dikendalikan oleh UNCC dan EGADE. Program ini boleh diambil dalam format sepenuh masa atau separuh masa dengan kedua-dua format berkongsi sesi kelas supaya rangkaian boleh berlaku antara pelajar sepenuh masa dan pelajar separuh masa yang juga bekerja sepanjang program.

MBA global ini adalah program di mana pelajar maju bersama kohort mereka dan ditugaskan kepada pasukan akademik sepanjang tempoh program, yang membolehkan penyelesaian masalah bersilang-fungsional dan koperasi ketika membawa para profesional dengan latar belakang yang berbeza-beza bersama-sama.

Ketahui lebih lanjut mengenai proses kemasukan

Kemasukan MBA sarjana ini sangat kompetitif. Jawatankuasa kemasukan dengan teliti mengkaji setiap permohonan, melihat setiap aspek kuantitatif dan kualitatif latar belakang profesional dan akademik pemohon, dan akan menilai potensi kejayaan akademik dan pertumbuhan profesional.

Keperluan kemasukan

Pengalaman profesional 3 tahun
Julat umur 30 - 44
Pendidikan Ijazah Sarjana diperlukan
Minimum / Purata GMAT 575/641
Bahasa Peperiksaan Bahasa Inggeris (TOEFL, IBT atau setaraf)
Keperluan tambahan
 • Borang permohonan
 • Skor ujian kemasukan (PAEP atau setaraf)
 • Dua surat cadangan profesional
 • Dikemaskini CV
 • Dokumentasi rasmi
 • Sijil kecekapan bahasa Inggeris (TOEFL atau setaraf)
 • Penyataan tujuan
 • Temu bual dengan pengarah program atau ahli fakulti
Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

EGADE Business School at Tecnológico de Monterrey has built a globally recognized reputation as the leading Latin American business education institution, committed to empowering omnipreneurial leader ... Baca lebih lanjut

EGADE Business School at Tecnológico de Monterrey has built a globally recognized reputation as the leading Latin American business education institution, committed to empowering omnipreneurial leaders who create shared value and transform society. Baca Ringkas
Bandar Mexico , Monterrey , Guadalajara , Santiago de Querétaro , Lima + 4 Lagi Kurang