Baca keterangan rasmi

Secara ringkas, kurikulum e-Kepimpinan Program MBA kami dibuat dalam reka bentuk BDS (perniagaan + digital + strategik) dan dirangka berdasarkan tiga utama standard MBA kecekapan kandungan: kebanyakan MBA perniagaan teras (GMP), beberapa teknologi teras MBA ( ICT) dan beberapa modul utama strategik Eksekutif MBA (Kepimpinan). Ia bertujuan untuk memberikan yang terbaik pengalaman baka MBA (teknologi & strategi tradisional & maju berorientasikan e-Kepimpinan).

Dua tahun e-Kepimpinan MBA Program terdiri daripada 18 (17 + 1 pengenalan) Modul dijalankan dalam tempoh 40 pensyarah yang diketuai jam pertemuan (kuliah) setiap (jumlah 720 jam kenalan). Bagi setiap modul sukatan pelajaran, di samping penyertaan aktif kuliah modul, pelajar perlu melakukan beberapa kerja kursus pada sendiri (pra-bacaan, selepas bacaan, interaksi jauh dengan mentor dan rakan-rakan) dan / atau kerja berpasukan (kajian kes, tematik bengkel). Jumlah beban kerja pelajar bagi setiap modul berwajaran keluar dengan jumlah bersekutu ECTS / USCTS. pencapaian pelajar hasil pembelajaran akan dinilai dan menjaringkan melalui pemerhatian pensyarah penilaian individu dan pemeriksaan pada akhir sangat setiap modul.

Pada awal Program ini, pelajar akan diberikan untuk kerja berpasukan selama setahun minimum pada transformasi digital atau permulaan Pelan Perniagaan. Ahli pasukan akan dipilih terlebih dahulu dan berprofil sewajarnya relatif kepada saiz dan struktur keseluruhan generasi pelajar. bengkel bertema (contohnya dalam Design Thinking) akan dianjurkan untuk membantu pelajar dan pasukan mereka menangani cabaran Pelan Perniagaan sebenar. Pelan perniagaan akan dinilai dan dinilai semula secara berterusan melalui kursus Program, berhujah dan berkemah di Forum Pelaburan (di hadapan sekumpulan pelabur sebenar) pada akhir tahun pertama.

Sebagai bukti pencapaian kejayaan keseluruhan e-Kepimpinan Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan, pelajar dikehendaki merekabentuk, mengemukakan dan mempertahankan Tesis Master akhir sebagai suatu penyerahan hak individu pada akhir Program. Sepanjang ini pelajar senaman akan mendapat sokongan dan bimbingan seorang Mentor, secara peribadi dipilih daripada syarahan ahli MBA Fakulti pilihan. Master Thesis akan disediakan dan berbentuk artikel profesional atau saintifik bersedia untuk diterbitkan. Dengan pembelaan berjaya Tesis Master, dan semua keperluan Program kajian lain, pelajar akan diberikan Diploma Profesional Pakar (Master) dalam Pentadbiran Perniagaan dan digalakkan dengan MBA Title.

Hasil pembelajaran modul individu dan keseluruhan Program MBA adalah sejajar dan dibuat bersesuaian dengan keperluan kurikulum dan piawaian pendidikan yang ditakrifkan oleh rakan-rakan Antarabangsa kami: fakulti dari Kelley Sekolah Perniagaan (Indiana University, Amerika Syarikat), Persatuan Antarabangsa MBA (AMBA ) dan Suruhanjaya Eropah (EU e-Kemahiran, Program e-Kepimpinan). Disokong oleh ahli-ahli fakulti terkemuka, Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan ini sepenuhnya akan menunjukkan dimensi antarabangsa dan menyediakan jambatan antara disiplin, budaya dan kepakaran global.

e-Kepimpinan MBA Program ini adalah sepenuhnya antara disiplin dan merangkumi pelbagai aspek yang berbeza tetapi saling melengkapi seperti perakaunan, ekonomi, kewangan, sistem maklumat, pemasaran, pengurusan operasi dan strategi. Selain dari kecekapan MBA asas yang terdapat di kebanyakan program MBA yang berkualiti, beberapa modul MBA kami agak membezakan dalam kandungan, menawarkan rangka kerja menyeluruh dalam teknologi, media sosial, risikan perniagaan, reka bentuk pemikiran dan kepimpinan, berikutan cadangan e-Kepimpinan utama. Pada masa yang sama, kaedah pengajaran akan menyediakan pelajar dengan matriks mendatar (melintang) dan pendekatan kepakaran menegak untuk kawasan-kawasan ini dengan merangsang intensif kreatif individu dan pasukan kerja, pemikiran berbeza dan tertumpu.

program e-Kepimpinan MBA ini menyediakan pendekatan hands-on kepada kandungan dan bergantung sangat pada akademi meriah dan rapat, interaktif dan dinamik - kerjasama perniagaan dan pemindahan pengetahuan (senario / kajian kes). pengetahuan teori e-Kepimpinan dalam corak semasa dan teknologi baru digabungkan dengan kejayaan kehidupan sebenar dan kegagalan transformasi perniagaan digital atau kes-kes permulaan perniagaan yang inovatif yang diberikan dalam rangka Transformasi Digital kami Competence Center. Pengetahuan perniagaan MBA teras oleh itu juga dilengkapi dengan kemahiran digital dan kepimpinan pada akhir pelaksanaan dua tahun Program.

Dalam kajian Program MBA ini, pelajar akan juga dapat belajar secara langsung daripada pengalaman daripada eksekutif perniagaan terkemuka melawat dan mencabar konsep dan strategi perniagaan mereka, meluaskan ilmu pengetahuan kerana mereka mengemudi melalui minda memprovokasi dan kerja kursus yang mencabar bersama-sama dengan rakan-rakan mereka dari yang berbeza disiplin, dengan siapa mereka membina rangkaian boleh dipercayai diperlukan untuk berjaya dan bertanggungjawab membawa syarikat di pasaran tempatan dan / atau antarabangsa.

PENGHANTARAN

Program Kalendar dan Jadual untuk setiap generasi pelajar MBA akan dirancang setahun dan diterbitkan lebih awal, sebelum bermulanya penghantaran Program. Program untuk generasi pelajar MBA baru dijadual bermula pada akhir November setiap tahun kalendar.

Biasanya, Modul Program dihantar melalui kedua-dua hujung minggu berturut-turut. Luar biasa, beberapa Modul akan dihantar melalui hanya satu hujung minggu yang panjang. Sebagai peraturan, akan ada rehat tiga minggu di antara Modul. Munasabah brek lanjutan akan digunakan semasa musim sejuk dan musim panas musim cuti. Kuliah pada hari cuti umum tempatan akan dielakkan sepanjang tahun. Ini model penyampaian membolehkan pelajar untuk mengurangkan daun pekerjaan, menanggung apa-apa kehilangan pendapatan dan meneruskan kehidupan profesional dan peribadi hampir biasa.

jadual waktu biasa untuk Modul biasa (syarahan jam pertemuan):

  • Jumaat 17:00-21:00
  • Sabtu 8:00-18:00
  • Ahad 9:00-15:00

jadual waktu biasa untuk Modul hujung minggu yang panjang (syarahan jam pertemuan):

  • Khamis 15:00-21:00
  • Jumaat 8:00-18:00
  • Sabtu 8:00-18:00
  • Ahad 8:00-15:00

pengurusan program akan menggunakan usaha terbaiknya untuk mematuhi pelan dan menyampaikan modul mengikut Kalendar dan Jadual Waktu yang diterbitkan. Dalam kes force majeure, swap yang tidak dijangka daripada kandungan modul atau pembatalan modul akhirnya, kami akan bekerjasama dengan pelajar-pelajar untuk mencari penyelesaian penyampaian alternatif yang terbaik.

Lokasi: Kebanyakan syarahan Program Modul akan dihantar di utama lokasi kami tempat Sarjana Pentadbiran Perniagaan: - Pekerjaan Auditorium Steve, Kolej Universiti Algebra (University Campus), Ilica st. 242, Zagreb (Croatia) Seperti Program Calendar / Jadual Waktu dan modul sukatan pelajaran, beberapa ceramah mungkin sebahagiannya atau sepenuhnya diserahkan di lokasi Off-Campus. Untuk menyediakan pelajar dengan pengalaman hands-on dan mengukuhkan kerjasama dengan rakan kongsi kami industri, beberapa latihan dan / atau ceramah akan dianjurkan di premis tempatan mereka. Sekurang-kurangnya sekali setahun, Modul (satu minggu) akan diadakan pada satu inspirasi dan bidang-kerja memperkasakan lokasi Off-Campus di pantai Adriatik (iaitu Zadar, Croatia) atau di luar negara (iaitu Vienna, Austria).

BAHASA: Semua kuliah, sastera kajian program, dokumentasi yang diberi kuasa dan pensyarah-pelajar interaksi disampaikan dalam bahasa Inggeris, bahasa rasmi keseluruhan e-Kepimpinan Program MBA.

MODUL

  1. Pengenalan kepada Kepimpinan (Keperluan MBA dan Undian) 2. Ekonomi Pengurusan 3. Pengurusan Strategik 4. Pengurusan Operasi 5. Pengurusan Kewangan 6. Pemikiran Kritis & Kreativiti 7. Pemasaran dan Jualan Pengurusan 8. Financial & Managerial Accounting 9. Kaedah Kuantitatif 10. Pengurusan Projek 11. Pengurusan Strategik Teknologi dan Inovasi 12. Transformasi Digital dan Pemodelan 13 Proses Perniagaan. Sistem Maklumat di Modern Organizations 14. Keusahawanan dan Inovasi 15. Urusan dan Memimpin Orang dalam Alam Sekitar Global 16. Pengurusan Risiko dan Keselamatan 17. Pengurusan Perkhidmatan IT 18. Produk Baru Pengurusan 19. Rancangan Perniagaan (Design Thinking) 20. Tesis Sarjana (dibimbing Projek)
Program diajar dalam:
English
This course is Campus based
Start Date
Okt. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
17,500 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt. 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date