Baca keterangan rasmi

Gambaran Keseluruhan Program

BSL E / MBA adalah pengalaman transformasi, bukan transaksional, yang memudahkan pembelajaran dan pertumbuhan peribadi anda sebagai pemimpin yang menyedari diri, penyesuaian, dan bertanggungjawab.

 • Anda akan memulakan perjalanan transformasi peribadi yang akan membolehkan anda mengenali diri anda dengan lebih baik, untuk (kembali) menemui tujuan peribadi anda, dan untuk memupuk keupayaan kepimpinan anda untuk membuat perubahan bermakna di dunia. Anda akan direndam dalam ruang pembelajaran yang memupuk pertumbuhan peribadi anda melalui kursus kemahiran yang lembut, mentoring secara satu-satunya, dan peluang untuk melatih orang lain.
 • Anda akan menghidupkan perniagaan di kepala dan terdedah kepada pemikiran yang tidak konvensional di luar perniagaan seperti biasa. Melalui pendekatan pembelajaran tiga dimensi kami, "Saya", "kita", dan "kita semua", anda akan memupuk kemahiran dan perspektif yang memberi anda kuasa untuk memahami dan memberi respons kepada cabaran perniagaan global dari perspektif individu, kolektif, dan sistemik.
 • Anda akan melabur dalam pertumbuhan profesional anda dan akan meneroka peluang untuk menggabungkan pengalaman, kekuatan, dan nafsu anda ke jalan kerjaya yang memuaskan. Anda akan meregangkan diri dan menerapkan apa yang anda pelajari secara langsung melalui Projek MBA: Anda akan memilih antara Projek Rencana Perniagaan untuk permulaan, perniagaan keluarga atau syarikat pilihan anda.

Ciri-ciri Tanda Tangan BSL

 • Kelas kecil sehingga 20 peserta dengan perhatian peribadi dan sokongan daripada profesor
 • Profesor yang berpengalaman dan pengamal perniagaan dan pengamal perniagaan yang aktif dalam bidang mereka
 • Persekitaran antarabangsa dan pelbagai dengan pelajar dari 60 negara

Pilihan Program

Pilihan 1: MBA - Program Sepenuh Masa (1 Tahun)

 • Kami mengesyorkan pilihan ini kepada profesional yang mencari peralihan kerjaya atau ingin berehat dari kerja dan fokus sepenuhnya pada satu tahun rendaman pembelajaran dinamik
 • Kelas-kelas dijadualkan dalam modul tiga hari (Khamis-Sabtu) yang diambil kira-kira setiap 2 minggu selama 1 tahun
 • Projek MBA diselesaikan dalam tempoh 14 minggu yang lalu

Pilihan 2: MBA - Program Separuh Masa (2 Tahun)

 • Kami mengesyorkan pilihan ini kepada profesional yang bekerja di dalam atau di luar Switzerland yang berhasrat untuk terus bekerja dan belajar separuh masa, yang bermaksud menghadiri kelas MBA di kampus di Lausanne setiap beberapa minggu.
 • Kelas-kelas dijadualkan dalam modul tiga hari (Khamis-Sabtu) yang diambil setiap 4-5 minggu lebih kurang selama 2 tahun
 • Projek MBA diselesaikan dalam tempoh 12 bulan yang lalu

EMBA - Program MBA Eksekutif (Sepenuh Masa 1 Tahun, Separuh Masa 2 Tahun)

 • Kami mengesyorkan pilihan ini kepada profesional yang berpangkalan di Switzerland yang berhasrat untuk terus bekerja dan belajar separuh masa, yang bermaksud menghadiri kelas MBA di kampus di Lausanne setiap beberapa minggu.
 • Kelas-kelas dijadualkan dalam modul tiga hari (Khamis-Sabtu atau tiga hari berturut-turut berturut-turut) yang diambil setiap 4-5 minggu kira-kira selama 1 tahun (Full Time EMBA)
 • Projek EMBA diselesaikan dalam tempoh 12 bulan yang lalu

Soalan Lazim

Apa pengkhususan boleh didapati?

Pengkhususan hanya tersedia di peringkat MBA ialah Perniagaan Berkelanjutan.

Apakah bahasa arahan di BSL?

Semua kursus di BSL diberikan dalam bahasa Inggeris.

Apa skor TOEFL yang saya perlu memohon di BSL?

Sebagai sebahagian daripada proses pemilihan, pemohon yang berjaya diwawancara untuk menilai tahap Bahasa Inggeris mereka dan peluang mereka untuk berjaya dalam program tertentu. Sebagai panduan, anda memerlukan tahap bahasa Inggeris seperti berikut:

Program MBA / EMBA: IELTS: 6.5, TOEFL: 90, TOEIC: 800 (satu ujian diperlukan sahaja).

Kod BSL TOEFL ialah 0018.

Adakah BSL menawarkan biasiswa?

BSL menyediakan biasiswa separa untuk program terpilih berdasarkan kes berdasarkan kes. Untuk maklumat lanjut, sila rujuk Yuran Pengajian

Adakah saya perlu mengambil GMAT untuk memasuki program MBA atau EMBA?

Skor GMAT tidak diperlukan untuk kemasukan MBA dan EMBA, kerana kami lebih suka menilai kemungkinan kejayaan anda dalam persekitaran BSL melalui temuduga. Semua calon MBA dan EMBA ditemubual oleh Pengarah Program sebelum menyertai program kami.

Adakah BSL menawarkan mana-mana kursus dalam talian?

BSL tidak mempunyai kursus dalam talian untuk alasan yang mudah bahawa pengurusan pembelajaran dan amalan mesti dipelajari dengan orang lain bersama dalam kumpulan dan kelas. Ia boleh dipelajari dengan bimbingan guru yang bekerja sendiri dalam perniagaan. Amalan sedemikian "hidup" tidak mungkin dalam talian.

Apakah maksud 'akreditasi'?

Akreditasi institusi dan program memastikan bahawa sekolah dan programnya menawarkan tahap pendidikan yang berkualiti tinggi. Hanya 10% sekolah perniagaan yang diakreditasi (telah menjalani proses akreditasi yang ketat). BSL adalah sekolah perniagaan pertama di Eropah untuk mencapai akreditasi ACBSP penuh untuk semua programnya pada tahun 1996. Akreditasi institusi seperti AACSP dan EQUIS mengesahkan daya maju sekolah, sedangkan, akreditasi program, seperti AMBA (hanya untuk program MBA) dan ACBSP (untuk semua program perniagaan termasuk tahap kedoktoran) mengesahkan kualiti program berterusan yang berterusan. Untuk maklumat lanjut mengenai akreditasi BSL, lihat Kedudukan dan Akreditasi.

Mengapa BSL bukan pada senarai ENIC Switzerland?

Sistem ENIC Switzerland kini menyenaraikan hanya universiti milik negara Switzerland dan tidak dapat menyenaraikan institusi swasta seperti IMD atau BSL.

Apakah anggaran perbelanjaan hidup di Lausanne?

BSL menasihati pelajar untuk membiayai sekurang-kurangnya CHF 2500 sebulan untuk perbelanjaan berkaitan makanan, penginapan, perjalanan / perjalanan tempatan, buku teks sekolah, sosial / hiburan, dan insurans perubatan.

Anggaran kos - sila ambil perhatian ini adalah anggaran kos bulanan yang berbeza-beza bergantung kepada anggaran dan gaya hidup pelajar:

Anggaran penginapan bulanan: CHF 1000 - CHF 2,500
Anggaran belanja makanan bulanan: CHF 600 - CHF 800
Perbelanjaan perjalanan bulanan menganggarkan: CHF 100 - CHF 250
Anggaran insurans perubatan bulanan: CHF 300 - CHF 500

Sila ambil perhatian bahawa setiap pelajar di Switzerland mesti diinsuranskan oleh syarikat insurans perubatan dan kemalangan di Switzerland, walaupun anda sudah mempunyai insurans perjalanan antarabangsa. (BSL boleh membantu anda mencari syarikat insurans jika anda tidak mempunyai insurans di Switzerland).

Di manakah saya boleh tinggal di Lausanne?

Sila rujuk halaman perumahan dan penginapan

Program diajar dalam:
English
Business School Lausanne

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Business School Lausanne »

Tarikh Akhir Kemaskini March 20, 2019
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Feb. 2020
Duration
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
44,800 CHF
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Feb. 2020
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Feb. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

The BSL Positive Impact E/MBA