Read the Official Description

Gambaran keseluruhan program

E / MBA dalam Perniagaan Mampan adalah satu program unik di Switzerland yang menggabungkan pendidikan E / MBA dengan penyelaman mendalam ke arah kelestarian perniagaan melalui gelar bersama BSL-University of St. Gallen dalam Perniagaan Berkelanjutan. Ia sangat sesuai untuk para peserta dan para profesional yang ingin membina pengalaman mereka yang ada untuk memberi impak sebenar kepada perniagaan.

Program ini menggabungkan dua program menjadi satu, E / MBA dan Diploma Perniagaan Berkelanjutan, menghasilkan pengalaman pembelajaran holistik yang akan mengubah cara anda menentukan perniagaan dan diri anda dalam perubahan dan inovasi yang terkemuka untuk dunia yang lebih baik. Secara praktikal, anda akan mengambil semua kursus asas dari program E / MBA, dan meneruskan pengkhususan satu tahun dalam kemampanan. Hasilnya adalah program yang membentuk anda menjadi pengamal perniagaan yang sadar, berpengetahuan, dan berkelanjutan.

 • Anda akan melakukan perjalanan transformasi peribadi yang membolehkan anda mengenali diri anda dengan lebih baik, meneroka tujuan peribadi anda, dan memupuk keupayaan anda untuk memimpin diri anda dan orang lain ke arah dunia yang lebih baik. Anda akan direndam dalam ruang pembelajaran pelbagai aspek yang memupuk pertumbuhan peribadi anda melalui kursus kemahiran, bimbingan, dan amalan reflektif yang lembut.
 • Anda akan terdedah kepada pemikiran yang tidak konvensional di luar perniagaan seperti biasa dan akan meneroka perspektif luar yang mengubah strategi perniagaan yang dipacu oleh cabaran kemampanan. Anda akan menemui konsep dan alat inovatif untuk menangani isu global yang berkaitan dengan kesan ekonomi, alam sekitar, dan sosial perniagaan.
 • Anda akan mengumpulkan idea dari perniagaan dan kemampanan dan akan memohon mereka dalam projek perundingan syarikat selama 10 bulan dengan peserta kursus peserta. Anda akan mempercepatkan pertumbuhan profesional anda dan akan mempunyai peluang untuk memberi sumbangan positif kepada organisasi sebenar dalam program ini.

Ciri-ciri Tanda Tangan BSL

 • Kelas kecil sehingga 20 calon dengan perhatian peribadi dan sokongan daripada profesor
 • Profesor yang berpengalaman dan pengamal perniagaan dan pengamal perniagaan yang aktif dalam bidang mereka
 • Persekitaran antarabangsa dan pelbagai dengan pelajar dari 60 negara

Pilihan Program

Pilihan 1: E / MBA dalam Perniagaan Lestari - Program Sepenuh Masa (1.5 Tahun)

 • Kami mengesyorkan pilihan ini kepada profesional yang mencari peralihan kerjaya atau ingin berehat dari kerja dan fokus sepenuhnya pada satu setengah tahun pembelajaran rendang dinamik
 • Program ini terdiri daripada semua kursus asas E / MBA (6 bulan) dan pengkhususan dalam kemampanan menerusi program Diploma Penuh dalam program Perniagaan Mampan (1 tahun)
 • Projek Perundingan (menggantikan tesis tradisional) diselesaikan semasa bahagian pengkhususan

Pilihan 2: E / MBA dalam Perniagaan Lestari - Program Separuh Masa (2 Tahun)

 • Kami mengesyorkan pilihan ini kepada profesional yang bekerja di dalam atau di luar Switzerland yang ingin mengekalkan pekerjaan mereka dan belajar separuh masa, yang bermaksud menghadiri kelas setiap beberapa minggu
 • Program ini terdiri daripada semua kursus asas E / MBA (1 tahun) dan pengkhususan dalam kemampanan menerusi program Diploma Penuh dalam program Perniagaan Mampan (1 tahun)
 • Projek Perundingan (menggantikan tesis tradisional) diselesaikan semasa bahagian pengkhususan

Pilihan 3: E / MBA dalam Perniagaan Berkelanjutan - Program Eksekutif (2 Tahun)

 • Kami mengesyorkan pilihan ini untuk bekerja profesional yang berpangkalan di Switzerland yang ingin mengekalkan pekerjaan mereka dan belajar paruh waktu, yang bermaksud menghadiri kelas setiap beberapa minggu
 • Program ini terdiri daripada semua kursus asas E / MBA (1 tahun) dan pengkhususan dalam kemampanan menerusi program Diploma Penuh dalam program Perniagaan Mampan (1 tahun)
 • Projek Perundingan (menggantikan tesis tradisional) diselesaikan semasa bahagian pengkhususan

Soalan Lazim

Apa pengkhususan boleh didapati?
Satu-satunya pengkhususan yang terdapat di peringkat MBA adalah Perniagaan Berkelanjutan. Menambah pengkhususan kepada ijazah MBA anda memperluas tempoh program dengan 6 bulan dan termasuk ijazah "Diploma Perniagaan Berkelanjutan" dari BSL dan University of St. Gallen.
Apakah bahasa arahan di BSL?
Semua kursus di BSL diberikan dalam bahasa Inggeris.
Apa skor TOEFL yang saya perlu memohon di BSL?
Sebagai sebahagian daripada proses pemilihan, pemohon yang berjaya diwawancara untuk menilai tahap Bahasa Inggeris mereka dan peluang mereka untuk berjaya dalam program tertentu. Sebagai panduan, anda memerlukan tahap bahasa Inggeris seperti berikut:
Program MBA / EMBA: IELTS: 6.5, TOEFL: 90, TOEIC: 800 (satu ujian diperlukan sahaja).
Kod BSL TOEFL ialah 0018.
Adakah BSL menawarkan biasiswa?
BSL menyediakan biasiswa untuk program terpilih berdasarkan kes secara kes. Untuk maklumat lanjut, sila rujuk Yuran Pengajian
Adakah saya perlu mengambil GMAT untuk memasuki program MBA atau EMBA?
Skor GMAT tidak diperlukan untuk kemasukan MBA dan EMBA, kerana kami lebih suka menilai kemungkinan kejayaan anda dalam persekitaran BSL melalui temuduga. Semua calon MBA dan EMBA ditemubual oleh Pengarah Program sebelum menyertai program kami.
Adakah BSL menawarkan mana-mana kursus dalam talian?
BSL tidak mempunyai kursus dalam talian untuk alasan yang mudah bahawa pengurusan pembelajaran dan amalan mesti dipelajari dengan orang lain bersama dalam kumpulan dan kelas. Ia boleh dipelajari dengan bimbingan guru yang bekerja sendiri dalam perniagaan. Amalan sedemikian "hidup" tidak mungkin dalam talian.
Apakah maksud 'akreditasi'?
Akreditasi institusi dan program memastikan bahawa sekolah dan programnya menawarkan tahap pendidikan yang berkualiti tinggi. Hanya 10% sekolah perniagaan yang diakreditasi (telah menjalani proses akreditasi yang ketat). BSL adalah sekolah perniagaan pertama di Eropah untuk mencapai akreditasi ACBSP penuh untuk semua programnya pada tahun 1996. Akreditasi institusi seperti AACSP dan EQUIS mengesahkan daya maju sekolah, sedangkan, akreditasi program, seperti AMBA (hanya untuk program MBA) dan ACBSP (untuk semua program perniagaan termasuk tahap kedoktoran) mengesahkan kualiti program berterusan yang berterusan. Untuk maklumat lanjut mengenai akreditasi BSL, lihat Kedudukan dan Akreditasi.
Mengapa BSL bukan pada senarai ENIC Switzerland?
Sistem ENIC Switzerland kini menyenaraikan hanya universiti milik negara Switzerland dan tidak dapat menyenaraikan institusi swasta seperti IMD atau BSL.
Apakah anggaran perbelanjaan hidup di Lausanne?
BSL menasihati pelajar untuk membiayai sekurang-kurangnya CHF 2500 sebulan untuk perbelanjaan berkaitan makanan, penginapan, perjalanan / perjalanan tempatan, buku teks sekolah, sosial / hiburan, dan insurans perubatan.
Anggaran kos - sila ambil perhatian ini adalah anggaran kos bulanan yang berbeza-beza bergantung kepada anggaran dan gaya hidup pelajar:
 • Anggaran penginapan bulanan: CHF 1000 - CHF 2,500
 • Anggaran belanja makanan bulanan: CHF 600 - CHF 800
 • Perbelanjaan perjalanan bulanan menganggarkan: CHF 100 - CHF 250
 • Anggaran insurans perubatan bulanan: CHF 300 - CHF 500

Sila ambil perhatian bahawa setiap pelajar di Switzerland mesti diinsuranskan oleh syarikat insurans perubatan dan kemalangan di Switzerland, walaupun anda sudah mempunyai insurans perjalanan antarabangsa. (BSL boleh membantu anda mencari syarikat insurans jika anda tidak mempunyai insurans di Switzerland).

Di manakah saya boleh tinggal di Lausanne?

Sila rujuk halaman perumahan dan penginapan

Program taught in:
English
Business School Lausanne

See 1 more programs offered by Business School Lausanne »

Last updated February 28, 2018
This course is Campus based
Start Date
Feb. 2019
Sept. 2019
Duration
Price
49,800 CHF
By locations
By date
Start Date
Feb. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Feb. 2019

Location
Application deadline
End Date

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date