"Perniagaan dan kerajaan sangat saling berkaitan, dan kedua-dua institusi manusia asas - pemisahan, jika ada yang wujud, semakin tipis - membentuk dasar dasar perniagaan dan bentuk perniagaan, dan orang yang sama memainkan kedua-dua belah permainan. Kemapanan tidak dapat dipupuk oleh perniagaan sahaja, mahupun kerajaan sahaja, tetapi kedua-duanya bekerja bersama. "-Edward West, Pengasas, Mission Motors MBA '07, Presidio Graduate School

Ijazah Sarjana Mba MBA / MPA:

Presidio Graduate School menawarkan pelajar sepenuh masa di San Francisco keupayaan untuk memperoleh dua gelaran sarjana dalam tiga tahun: MBA dan MPA dalam Pengurusan Mapan. Pelajar menyelesaikan kurikulum 90 kredit yang menggabungkan pendidikan inovasi sektor swasta yang terbaik dengan latihan sektor awam yang canggih.

Ringkasan Program Ijazah Sarjana Mba MBA / MPA.

Dari Pemasaran dan Operasi Lestari, Pembangunan Bandar, dan Kewangan Sektor Awam , pelajar MBA / MPA Dual Degree kami dapat melihat keseluruhan bidang permainan dari pelbagai perspektif institusi, dan mempunyai pandangan yang komprehensif tentang bagaimana membuat inovasi dan membuat perubahan. Ini adalah pilihan yang ideal untuk pelajar yang ingin mempunyai peranan kepimpinan dalam industri yang beroperasi di antara sektor awam dan swasta, dan yang berusaha menyelaraskan matlamat perdagangan dan dasar ke arah lebih banyak hasil yang mampan.

MBA / MPA Dual Degree membolehkan graduan berkembang maju di mana-mana dalam sistem pasaran, dari agensi kerajaan tempatan dan persekutuan, kepada permulaan keusahawanan, kepada Fortune 100 syarikat, kepada NGO. Pelajar MBA / MPA Dual Degree kami juga sesuai untuk bekerja dalam industri yang dikawal selia, termasuk tenaga, makanan dan pertanian, ganja, dan penjagaan kesihatan; dan memainkan peranan dalam pembangunan perniagaan, advokasi, atau hal ehwal luaran.

Reka bentuk bersepadu yang kuat

Reka bentuk MBA / MPA Dual Degree menggambarkan pendekatan sistem berfikir PGS yang tersendiri untuk pengurusan yang mampan. Ijazah Sarjana Mba MBA / MPA ini dibina berdasarkan asas MBA dan MPA yang sama sebagai program ijazah tunggal kami.

Walaupun kurikulum MBA dan MPA individu kami sudah terintegrasi dengan baik, dengan 50% kerja kursus bertindih, MBA / MPA Dual Degree membolehkan pelajar mengambil keseluruhan kursus dari setiap program dan memperoleh kemahiran yang mendalam dalam pengurusan dan kerjasama lintas sektor.

Program MBA / MPA Dual Degree memuncak dalam projek MBA dan MPA Capstone yang memperlihatkan kesediaan siswazah untuk mengambil cabaran dalam bidang yang paling sukar dikawal.

Sila ambil perhatian: Oleh kerana kursus kursus hibrid (campuran dalam talian / bulanan dalam kursus), program ini tidak dibuka untuk pelajar antarabangsa yang memerlukan visa pelajar. Sila lihat MBA kami dalam Perniagaan Lestari, program Seattle Metro jika visa pelajar diperlukan.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Presidio Graduate School »

Kursus ini Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh