Dual MSIS / MBA

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Sarjana Dual Pentadbiran Perniagaan dan Sarjana Sains dalam Sistem Maklumat direka untuk IS atau profesional IT yang ingin mencapai tahap tertinggi pengurusan korporat. Bagi profesional IS, MBA menyediakan asas yang diperlukan dalam perniagaan. Bagi calon MBA, MSIS menjadikan anda unik untuk menguruskan Sistem Maklumat yang menyentuh semua bahagian perniagaan - dari Pemasaran ke Sumber Manusia.

Kurikulum

Kolej Coles MBA-MSIS terdiri daripada 51 jam pengajian siswazah, termasuk 27 jam kursus pentadbiran perniagaan dan 24 jam kursus sistem maklumat. Pelajar dikehendaki mengambil kursus teras dari program MBA dan MSIS, serta kursus MBA pilihan.

Kelebihan MBA / MSIS:

Coles College of Business menawarkan banyak kelebihan apabila anda mendorong kerjaya anda ke hadapan, bergerak ke kedudukan kepimpinan yang lebih besar:

  • AACSB bertauliah - akreditasi antarabangsa utama untuk kolej perniagaan.
  • Pendekatan pengurusan perniagaan kepada cabaran teknologi strategik.
  • Dwi MBA-MSIS dengan hanya beberapa kelas lebih daripada MSIS sahaja.
  • Sijil Siswazah dalam Keselamatan dan Jaminan Maklumat boleh didapati, dengan kebanyakan kursus mengira ke arah MSIS anda dan semua kelas yang ada dalam talian.
  • Alternatif yang berpatutan kepada kolej lain di Southeastern USA

Syarat Kemasukan

Keperluan kemasukan pelajar antarabangsa boleh didapati di sini atau dengan mengisi borang permohonan maklumat dan meminta persoalan anda secara langsung kepada kaunselor kemasukan kami.

Pautan yang membantu:

Pelajar Antarabangsa dan Perkhidmatan Scholar

Kemasukan Siswazah

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

A leader in innovative teaching and learning, Kennesaw State University is one of the 50 largest public institutions in the country. KSU offers more than 150 undergraduate, graduate and doctoral degre ... Baca lebih lanjut

A leader in innovative teaching and learning, Kennesaw State University is one of the 50 largest public institutions in the country. KSU offers more than 150 undergraduate, graduate and doctoral degrees to its more than 35,000 students. Baca Ringkas
Kennesaw , Marietta + 1 Lagi Kurang