Cologne Mba Eksekutif Rotterdam

University of Cologne Executive School

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Cologne Mba Eksekutif Rotterdam

University of Cologne Executive School

Program Cologne-Rotterdam MBA Eksekutif telah ditubuhkan dengan kerjasama tiga mahkota diiktiraf Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM). The Cologne-Rotterdam EMBA adalah ijazah berganda, sekali gus berjaya menyiapkan program pengajian yang membawa kepada penganugerahan ijazah MBA 2 tersendiri: a MBA dari University of Cologne dan MBA dari RSM.

Ia adalah satu fakta yang mantap yang Rotterdam School of Management, Universiti Erasmus (RSM) adalah salah sebuah sekolah perniagaan terkemuka di Eropah. Sejak 45 tahun yang lalu, reputasi untuk kualiti penyelidikan dan pengajaran yang telah menyebabkan bon yang kukuh dan bersama dengan perniagaan multinasional yang berpangkalan di bandar pelabuhan Rotterdam.

Sejarah panjang Universiti Cologne merupakan salah satu pendidikan akademik bertaraf dunia, yang disediakan untuk masyarakat di rantau yang boleh digambarkan sebagai salah satu daripada bilik enjin industri Eropah, pembuatan dan perniagaan.

EMBA: Perkongsian untuk kerjaya anda

Ini bersama program MBA Eksekutif membawa kepakaran RSM dalam menyampaikan pendidikan pengurusan premium ke Cologne. hubungan membina kekuatan kedua-dua institusi dan lokasi, dan membawa pengurusan pendidikan bertaraf dunia ke kawasan Rhine-Ruhr.

Program EMBA baru yang menarik kami menjanjikan kemahiran pengurusan yang berharga, dan kami dengan mesra menjemput anda untuk mengetahui lebih lanjut.

Mengapa EMBA?

Program pembangunan pengurusan

24 bulan Executive MBA sambilan yang diajar dalam bahasa Inggeris dan berdasarkan MBA Eksekutif bahagian-kedudukan di RSM di Rotterdam. Kelas-kelas yang biasanya akan diadakan di Universiti Cologne.

Cologne-Rotterdam Eksekutif MBA direka untuk meningkatkan perkembangan kerjaya anda dengan menyediakan anda untuk cabaran pengurusan kanan dan tanggungjawab dalam arena perniagaan Jerman dan antarabangsa.

Tahun 1 program ini direka untuk memberi tumpuan kepada kemahiran analitikal dan kritis, menguasai asas-asas pengurusan perniagaan dalam kuliah seperti Managerial Accounting, Kaedah Keputusan Perniagaan dan Sains Pengurusan, tahun ke-2 merangkumi pembangunan kepimpinan dan amalan kepimpinan dan Fosters kemahiran komunikasi dalam kuliah seperti Perniagaan Sustainability und Leading Strategik Perubahan. Anda juga akan mempunyai peluang untuk memilih tiga elektif daripada pelbagai 30 pengkhususan seperti Transformasi Digital, Sains Data, Pengurusan Jenama dan Kejuruteraan Kewangan. Sejak 4 segi, tumpuan khusus diletakkan kepada pembangunan kemahiran kepimpinan peserta EMBA dengan berterusan Kepimpinan Pembangunan Programm Peribadi dan sesi bimbingan individu dengan jurulatih eksekutif profesional. Program pembangunan selesai dengan lawatan sambil belajar yang terakhir untuk Andalusia.

Jadual yang mudah

Jadual program direka untuk mudah untuk disemak dirangka berdasarkan gaya hidup anda dengan format hujung minggu yang mudah. Kelas biasanya diadakan setiap hujung minggu yang lain pada petang Jumaat (18h30-21h30) dan Sabtu (9h30 sehingga 16:30). Di samping itu terdapat 4 minggu sepenuh masa selama 2 tahun: Minggu selamat datang pada awal masa 1 Minggu kuliah di Rotterdam dalam tempoh 2 Perjalanan kajian antarabangsa pertama dalam jangka masa 3 (1 minggu) Lawatan kajian antarabangsa kedua dalam jangka masa 4 (1 minggu)

Manfaat utama program latihan pengurusan kami

Kepimpinan dan pembinaan pasukan kemahiran

Membangunkan keupayaan anda untuk membawa keluar yang terbaik dalam sumber manusia dan diri anda melalui program Pembangunan Kepimpinan Peribadi sengit dan peserta berpusatkan kami.

Pemikiran analitikal dan kritikal

Mengubah cara anda berfikir tentang isu-isu perniagaan, meruntuhkan masalah, dan mencipta strategi. Belajar teknik-teknik dan rangka kerja yang digunakan oleh pemikir perniagaan yang terbaik dalam bidang ini.

Pembelajaran Terapan

Memberi nilai kepada kedudukan semasa anda dan organisasi melalui tugasan yang memerlukan anda untuk memohon apa yang anda belajar dalam kerja anda sehari-hari.

Perspektif antarabangsa dan pengalaman

Buka pemahaman anda tentang perniagaan dalam persekitaran ekonomi dan budaya yang berbeza.

Broad pengetahuan pengurusan am

Mendapatkan pemahaman yang sebenar berkenaan dengan perjalanan semua aspek organisasi anda dan kedudukannya dalam ekonomi global.

Jangka panjang Impak Kerjaya

 • Prestasi yang lebih baik dalam organisasi dan pengiktirafan anda sebagai profesional dengan cita-cita dan pengetahuan lanjutan.
 • Pengetahuan dan kelayakan untuk berjaya dalam jawatan pengurusan kanan, diakui oleh komuniti perniagaan keseluruhan.
 • Persepsi berubah diri sendiri dan perubahan dalam persepsi orang lain ada di antara kamu; memperkasakan peribadi dan profesional.
 • Sambungan baru dengan eksekutif yang mewakili syarikat-syarikat yang menyokong acara dan aktiviti Eksekutif MBA.
 • Satu rangkaian global syarikat dari rakan-rakan yang berbakat antarabangsa dalam program ini, serta orang-orang dari kedua-dua Universiti Cologne dan RSM. Anda akan menyertai alumni dari semua program ijazah kami - ada 49,000 profesional di lebih 80 buah negara.
 • Alumni aktiviti dan pembelajaran sepanjang hayat dalam masyarakat yang semakin meningkat; pertemuan tahunan kelas, bab serantau, kumpulan pertalian khusus industri, panel perbincangan dan persidangan, serta acara sosial.

Kriteria permohonan dan keperluan

Untuk layak untuk program ini, anda akan perlu menunjukkan:

 • Pencapaian profesional dan matlamat: sekurang-kurangnya empat tahun pengalaman kerja lepasan ijazah. Pengalaman ini harus menunjukkan bukti jelas kemajuan kerjaya yang kukuh
 • Kecemerlangan akademik: ijazah universiti atau yang setaraf *
 • Kemahiran dalam bahasa Inggeris: Opsyen yang kuat di dalam Bahasa Inggeris
 • Kebolehan kepimpinan: pengalaman menguruskan orang atau projek
This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini November 23, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
24 
Sepenuh masa
Price
Harga
49,500 EUR
Information
Deadline
Ogos. 6, 2018
Locations
Jerman - Cologne, North Rhine Westphalia
Tarikh mula: Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Ogos. 6, 2018
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
Jerman - Cologne, North Rhine Westphalia
Tarikh tutup permohonan Ogos. 6, 2018
Tarikh akhir Permintaan Maklumat