Satu MBA: Dua Tahun, Tiga Bandar

ROME, PARIS, LONDON - MBA

Pengalaman tri-Capital Capital MBA, yang disediakan oleh INSEEC dan Sekolah Pengurusan Swiss di Rom, membawa anda dalam perjalanan global selama 18 bulan antara ibu kota Rom, Paris dan London. Komponen akhir adalah latihan wajib selama enam bulan. Pelajar akan diberi peluang untuk menemu bual untuk latihan yang dibayar (ya, dibayar) yang ditawarkan oleh salah satu daripada 10,000 rakan kongsi kami di seluruh dunia.

119478_06.jpg

Peringkat di antara Program MBA terbaik di seluruh dunia

The Swiss School of Management's MBA University Degree dianugerahkan dengan kerjasama INSEEC Business School, yang Ijazah MBA berada di peringkat di antara Program terbaik di seluruh dunia dan diakreditasi oleh Persatuan MBA . Seterusnya, Ijazah MBA SSM telah diakreditasi penuh oleh IACBE dan Majlis Perundingan Tinggi untuk Majlis Pengajian Tinggi . Ijazah MBA kami juga diakreditasi oleh Jabatan Hal Ehwal Veteran di Amerika Syarikat. SSM adalah sekolah bersertifikat berkualiti oleh EduQua , label Persijilan Kualiti Switzerland (diiktiraf oleh Kerajaan Persekutuan Switzerland) untuk Institusi pendidikan tinggi dan berterusan.

Pengambilan dan Tempoh Program

Perjalanan selama dua tahun MBA Modal ini bermula pada bulan September atau Februari sama ada di Rom atau di Paris. Setiap enam bulan, anda akan berpindah ke bandar lain. Sepanjang enam bulan terakhir dari MBA Modal anda, anda akan berbelanja dalam latihan berbayar, sama ada di Paris atau London. Atas permintaan, anda boleh mulakan antara pengambilan rasmi.

Tambahan

Kursus Bertutur Bahasa Inggeris di Eropah adalah Akreditasi Amerika:

  • Belajar di luar negara di Eropah dan dapatkan MBA yang, di bawah penghantaran Sekolah Pengurusan Swiss, diiktiraf oleh IACBE, Perhimpunan Antarabangsa untuk Pendidikan Perniagaan Kollegi di Amerika Syarikat. INSEEC di Paris, yang terletak di bawah perjanjian Bologna di EU, mengeluarkan transkrip formal yang memberikan kesahan dalam EU juga.

Pelatih yang diperlukan:

  • INSEEC akan membantu pelajar MBA dalam mencari latihan praktikal dengan salah satu daripada 10,000 rakan kongsi mereka dalam tempoh enam bulan terakhir program ini.

Pengalaman tersuai:

  • Pelajar disediakan dengan pilihan trek di Paris dan London yang termasuk Kewangan, Pemasaran dan Pengurusan Antarabangsa. Ini membolehkan anda memilih trek yang sesuai dengan minat anda.

Pengalaman Dunia Sebenar:

  • Pelajar akan mendapat perspektif dunia melalui siri penceramah antarabangsa dan perjalanan kelas ke syarikat multinasional.

Syarat kemasukan:

  • Anda memerlukan Ijazah Sarjana Muda untuk memohon Program MBA kami. Jika anda tidak memegang Ijazah Sarjana Muda, kami juga boleh membantu anda mendapatkan satu melalui Program Bachelor Study kami yang pantas.

119472_46707195_2019413841488086_5226798993903714304_o.jpg

Kursus-kursus kami *

Rom: Sekolah Pengurusan Switzerland • Track Perdagangan Global

Trek perdagangan global membangunkan para pemimpin untuk mengurus operasi global secara berkesan dengan kurikulum komprehensif yang meliputi kecekapan perniagaan teras yang diperlukan untuk berjaya dalam ekonomi global hari ini.

Paris: INSEEC Track Antarabangsa Perniagaan, Pemasaran atau Jenama Mewah (Pilih satu)

Apabila anda memasuki fasa kedua program, anda akan menyelam lagi ke dalam pengurusan antarabangsa dan memilih trek perniagaan yang sesuai dengan matlamat kerjaya anda.

London: INSEEC Kewangan Korporat, Pasaran Kewangan, Pengurusan Jenama atau Pengurusan Perniagaan Antarabangsa (Pilih satu)

Dalam fasa ketiga, anda akan mempelajari kompetensi global yang diperlukan untuk menganalisis perniagaan secara strategik hari ini. Pelajar akan terus belajar bagaimana untuk bekerja dengan berkesan di seluruh pasaran dan budaya perniagaan, menganalisa dan menangani peluang masa depan.

Enam Bulan Pelatih Magelang • Diperlukan

Pelajar mesti mengambil bahagian dalam latihan selama enam bulan. Dengan lebih dari 10,000 perkongsian syarikat di seluruh dunia, INSEEC akan membantu para pelajar dalam mencari internship yang dibayar. Berikan modal itu dan anda boleh mempertimbangkannya sebagai wawancara kerja enam bulan untuk melancarkan kerjaya anda.

Projek terakhir

Pelajar dikehendaki melakukan pelan perniagaan atau tesis mengenai topik pilihan mereka. Mereka mempunyai enam bulan untuk melengkapkan mereka sendiri selepas latihan mereka.

* Tarikh program tertakluk kepada perubahan

119477_05.jpg

Kemasukan

Keperluan Kemasukan MBA Modal

• Ijazah Sarjana Muda atau ijazah sarjana yang berkaitan.

• Perintah bunyi bahasa Inggeris, dituturkan dan ditulis.

• Pengalaman kerja adalah pilihan tetapi tidak diperlukan.

Pengambilan dan tempoh program

Perjalanan anda dari MBA Modal bermula sama ada pada bulan September di INSEEC atau pada bulan Februari di Sekolah Pengurusan Swiss di Rom.

Permohonan

Sila lawati https://www.ssmrome.com/academics/mba-programs/capital-mba/

dan hantar ke info@ssmrome.com

Tuisyen

Yuran Permohonan (tidak boleh dikembalikan): € 200

Yuran Pengurusan Sekolah Swiss: € 8,600

INSEEC London Fees: € 8,600

INSEEC Paris Fees: € 8,600

Jumlah: (pembayaran dibuat dalam 3 ansuran) € 25,800

119471_49660058_2086427418120061_8674376402113396736_o.jpg

Institusi Kami

Pelajar akan diberikan pendidikan antarabangsa berkualiti tinggi dari Kumpulan INSEEC dan Sekolah Pengurusan Swiss. Berasaskan di Paris, London dan Rom, institusi-institusi ini telah bersama-sama mewujudkan program MBA Capital City selama dua tahun yang unik. Misi kami adalah untuk menyediakan pelajar dengan kecekapan perniagaan global yang diperlukan untuk kepimpinan dan kejayaan dalam menuntut kerjaya dalam ekonomi global.

Testimoni

Nama: Leighla Bowers

Tempat kerja: Program Makanan Dunia PBB

Tahun tamat pengajian: 2016

Kerja Semasa: Ketua Perkongsian dan Komunikasi, WFP Ethiopia

Di mana anda melihat diri anda dalam 5 tahun?

Tidak kira apa kerjaya yang saya pilih, saya ingin membantu orang lain berada di tengah-tengahnya - sama ada melalui advokasi atau komunikasi di PBB atau berpotensi lain dalam bantuan kemanusiaan, sains atau penyelidikan.

Jadi anda selesai tamat pada tahun 2016. Beritahu kami tentang pengalaman anda selepas Program MBA anda.

Tidak lama selepas program MBA, saya menerima peranan dengan WFP di Ethiopia sebagai Ketua Perkongsian dan Komunikasi. Peranan ini termasuk pengumpulan dana, komunikasi dan advokasi untuk salah satu program terbesar WFP. Pada tahun 2017, WFP menyokong 5.5 juta orang melalui bantuan makanan kecemasan, sokongan pemakanan dan aktiviti daya tahan.

Apa kemahiran yang perlu anda buat kerja anda?

Pemikiran strategik, kepakaran komunikasi dan yang paling penting, keupayaan untuk bekerja dengan baik dengan pelbagai jenis orang.

Bagaimanakah MBA membantu anda dalam kedudukan semasa anda?

Para guru di SSM sangat baik. Kepakaran mereka dalam bidang mereka sangat mengagumkan, dan saya menikmati kerja tim tangan. Khususnya, kelas di undang-undang antarabangsa sangat menarik dan bermanfaat untuk saya kerana ia mempunyai korelasi langsung dengan kerja saya.

Apakah rancangan masa depan anda?

Sulit untuk mengetahui masa depan yang akan dipertahankan, walaupun salah satu keutamaan saya ialah saya tidak pernah berhenti belajar dan sentiasa berusaha untuk melakukan yang lebih baik. Walaupun saya mempunyai semangat untuk komunikasi kemanusiaan dan pembangunan, saya juga sangat berminat dengan undang-undang dan sains. Terlepas dari apa kerjaya yang anda pilih, ketekunan dan tekad akan membayar dividen dalam pemenuhan kehidupan!

Jika anda dapat menerangkan pengalaman anda di Rom semasa MBA anda, bagaimanakah anda akan menyusunnya?

Sukar dan sangat menarik. Siapa yang tidak suka belajar daripada pakar dan mencabar diri anda untuk mengembangkan pengetahuan anda?

Apakah kelas kegemaran anda dalam program ini dan mengapa?

Undang-undang antarabangsa. Nicoletta mengajar kita pengenalan dan evolusi undang-undang, dan kemunculannya ke teater global. Buku teks kami sangat terperinci, diteliti dengan baik, dan umumnya sengit! Kelas ini memerlukan dedikasi untuk memahami konsep dan mengingati perjanjian antarabangsa, dan saya menyukainya.

Nasihat apa yang akan anda berikan kepada pendatang baru untuk program MBA atau bagi mereka yang berminat?

Jika anda bekerja sepenuh masa, ia tidak akan mudah tetapi ia berbaloi! Tetapkan masa untuk belajar dan lakukan segala-galanya dalam kuasa anda untuk menempuh jadual. Buatlah belajar kebiasaan, dan sesuatu yang anda lakukan walaupun ketika itu adalah perkara terakhir yang anda fikirkan.

Apa pendapat anda membezakan MBA ini dari program MBA yang lain?

Fleksibiliti SMM sangat baik, kerana jadual kelas memenuhi keperluan profesional yang bekerja. Saya sangat menghargai bahawa saya dapat menyelesaikannya sambil memberi tumpuan kepada kerjaya sepenuh masa.

119473_02.jpg

Nama: Ali A. Shah Povia
Pengkhususan: Pengurusan Global

Di mana anda melihat diri anda dalam 5 tahun?
Dalam masa 5 tahun saya melihat diri saya sebagai pengurus kanan dalam sebuah syarikat antarabangsa, atau, mungkin, saya sudah dapat menjalankan saya sendiri.

Jadi anda menyelesaikan kelas MBA pada 2018, beritahu kami tentang pengalaman anda selepas Program Ijazah MBA anda.
Setelah menyelesaikan program MBA SSM, saya merasakan perspektif saya mengenai banyak perkara telah berkembang dan saya banyak belajar bukan sahaja mengenai kewangan, tetapi juga subjek yang tidak dijangka seperti falsafah. Kursus kepemimpinan telah menjadi pembuka mata, dan saya telah menggunakan skillet yang diperoleh melalui program ini dalam tugas saya sekarang, memotivasi rakan sekerja dan memimpin pelbagai projek untuk sekolah. Mengetahui bahawa saya boleh menambah MBA di kalangan tajuk saya membawa saya kebanggaan, serta rasa syukur atas suasana yang membantu dan ramah yang saya dapati di SSM.

Apa kemahiran yang perlu anda buat kerja anda?
Pekerjaan saya memerlukan kemahiran kepimpinan dan pengurusan yang hebat. Ini adalah tugas yang perlu saya teliti dalam setiap langkah yang saya ambil, kerana saya menguruskan PowerSchool, pangkalan data yang seluruh sekolah bergantung. Menjadi inovatif dan membangun baru
idea-idea untuk meringankan kerja orang-orang di sekeliling saya, dan juga merundingkan perubahan yang saya percaya adalah yang terbaik dengan atasan saya, adalah semua perkara yang saya lakukan setiap hari.

Apakah rancangan masa depan anda?
Saya sangat gembira dengan pekerjaan yang saya ada sekarang, tetapi saya kini merancang untuk membangunkan perniagaan saya sendiri. MBA ini telah memberi saya teguran yang saya sedang menunggu untuk membuat lompatan dalam hidup saya dan risiko sesuatu untuk mencapai matlamat yang lebih besar. Saya akan mengusahakan projek pelancongan dan saya berharap dapat mewujudkan sebuah syarikat terkenal dalam sektor yang sukar dan kompetitif ini.

Jika anda dapat menerangkan pengalaman anda di Rom semasa MBA anda, bagaimanakah anda akan menyusunnya?
Ia telah menjadi tahun yang hebat, satu tahun perubahan. Bekerja pada siang hari dan menghadiri MBA di waktu petang, kedua-dua bekerja dan belajar pada hujung minggu, ia adalah sangat sukar pada masa-masa, tetapi ia berbaloi. Saya mempunyai rakan kursus kolaboratif, pensyarah yang hebat, dan banyak sokongan daripada rakan dan keluarga. Ini membawa saya untuk menolak sendiri dan menemui keupayaan saya. Saya ingin menambah bahawa ia juga menyeronokkan. Jika saya boleh, saya akan melakukannya sekali lagi!

Bolehkah anda berkongsi pengalaman yang paling tidak dapat dilupakan dengan program Gelar MBA?
Saya mempunyai banyak kenangan hebat dengan banyak orang yang berlainan dalam kursus ini, tetapi salah satu daripada hari-hari terbaik saya adalah apabila kami pergi ke taman pengembaraan untuk kursus kepimpinan kami. Siapa yang tahu bahawa hari yang menyeronokkan juga boleh jadi
inspirasi? Adalah penting untuk membina pasukan, menghadapi ketakutan kita, dan memotivasi orang lain untuk menolak diri mereka sendiri. Ia adalah satu pengalaman yang tidak dapat dilupakan.

Apakah kelas kegemaran anda dalam program ini dan mengapa?
Salah satu kursus terbaik yang kami ambil ialah Strategi Kompetitif dengan Paolo Bongarzoni, serta Berunding secara Global dengan Dr Massimiliano Bracalé. Kedua-dua kursus ini adalah yang saya mampu untuk memohon pekerjaan saya paling banyak, jadi mereka tinggal bersama saya.

Nasihat apa yang akan anda berikan kepada pendatang baru untuk program Ijazah MBA atau bagi mereka yang berminat?
Bagi mereka yang berminat, saya akan mengatakan bahawa ia adalah satu pengalaman hebat dan mereka pasti akan mengambil kursus ini. Jam petang yang menampung membolehkan anda menyimpan kerja siang hari semasa belajar pada sebelah petang. Sebagai nasihat, saya akan menambah, tolak diri anda; mengetahui apa keupayaan anda, dan menghargai momen anda semasa MBA. Ia adalah satu peristiwa yang baik untuk mengubah hidup anda, jadi jangan ketinggalan!

Apa pendapat anda membezakan MBA ini dari program MBA yang lain?

Perbezaan utama, yang meyakinkan saya untuk hadir, adalah pelbagai kursus yang ditawarkan pada program ini dan hakikat bahawa ia berfungsi mengikut keperluan orang yang mempunyai pekerjaan. Suasana yang mengundang indah mendorong saya ke hadapan dan harga sangat mudah berbanding dengan MBA yang lain, terutamanya mengingat kualiti pendidikan yang anda dapatkan. Sekarang saya telah mengambil kursus, saya boleh mengatakan bahawa pelbagai profesor juga menambah program, dan pasukan SSM sangat membantu dan menawarkan sokongannya melalui sebarang keadaan yang mungkin.

Saya sangat mengesyorkannya.

Program diajar dalam:
  • English
Swiss School of Management, Rome Italy

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Swiss School of Management, Rome Italy »

Tarikh Akhir Kemaskini Og 15, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
17,995 EUR
€ 17,995
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Swiss School of Management: WE CREATE LEADERS

Swiss School of Management MBA Program

Discover the Swiss School of Management experience!

Swiss School of Managemenr webinar on MBA and Leadership skills 2019