Baca keterangan rasmi

Perjalanan 18 bulan di CEIBS adalah satu pengalaman yang mengubah kehidupan, bukan sahaja kerana pengetahuan yang anda akan mendapat tetapi kerana persahabatan sepanjang hayat bahawa anda akan menanam. Pembelajaran tidak akan terhad kepada bilik darjah, tetapi juga akan diperoleh daripada pengalaman kerja yang kaya dan latar belakang bahawa rakan-rakan anda akan membawa bersama-sama dengan mereka. Anda akan belajar dan hidup dalam persekitaran yang benar-benar global dan merangsang manakala mendapat pemahaman yang mendalam tentang budaya dan amalan perniagaan Cina.

Badan pelajar CEIBS terdiri daripada kumpulan cemerlang individu dari lebih 20 negara - kumpulan yang paling pelbagai mana-mana sekolah perniagaan di tanah besar China. Setiap tahun, proses pemilihan yang ketat kami menggalakkan pembentukan sebuah "komuniti" terdiri daripada individu yang luar biasa dari segi kerjaya mereka dan juga pencapaian peribadi mereka. Pelajar kita bukan sahaja bijak dan bercita-cita tinggi tetapi juga kaya dengan nilai-nilai dan kemahiran insaniah yang akan membantu mereka mencapai kecemerlangan dan berkembang dalam persekitaran MBA yang mencabar. Pada CEIBS, kami percaya etika yang kukuh dan menghormati orang lain sama-sama penting seperti sifat berhati-hati dan pencapaian.

Struktur Program

Dalam persekitaran yang global dan sentiasa berubah, pemimpin perniagaan perlu dilengkapi dengan kemahiran yang sangat luas. Mereka mesti berupaya untuk menerima pakai kedua-dua perspektif global dan tempatan, mampu berhadapan dengan kerumitan dan perubahan, dan mahir inovasi terkemuka. Mereka mesti berupaya untuk berkomunikasi secara berkesan dengan pelbagai pihak yang berkepentingan untuk menjana wawasan bersama dan semangat untuk aktiviti syarikat mereka. Dengan menyampaikan latihan pepejal perniagaan dan pemikiran bebas menggalakkan, kerjasama berpasukan dan komunikasi terbuka, CEIBS menyediakan graduan dengan alat-alat yang penting untuk kejayaan dalam banyak laluan kerjaya.

Program sepenuh masa 67 kredit terdiri daripada kursus wajib berjumlah 49 kredit dan kursus elektif berjumlah 18 kredit. Ia direka untuk meletakkan asas yang kukuh asas-asas pengurusan sambil menyediakan fleksibiliti program bagi disesuaikan untuk kepentingan individu dan cita-cita kerjaya. Pelajar boleh memilih untuk memberi tumpuan kepada pengurusan perniagaan am, atau memilih salah satu daripada tiga kepekatan di Kewangan, Pemasaran, atau Keusahawanan. Tambahan pula, pelajar mempunyai pilihan untuk mengambil bahagian dalam program pertukaran antarabangsa mengagumkan sekolah dengan sekolah-sekolah perniagaan top-peringkat di dunia, dan / atau untuk mengumpul pengalaman semasa latihan musim panas.

  • Cross-Fungsian Integrasi Kurikulum

Masalah perniagaan yang paling mencabar terbabit merentasi fungsi tanggungjawab. Untuk menyelesaikannya, pengurus mestilah cekap dalam analisis silang disiplin, generasi penyelesaian dan komunikasi. kurikulum CEIBS baru termasuk beberapa modul integrasi gunaan yang memerlukan pelajar inovatif dan sistematik menyelesaikan masalah perniagaan praktikal menggunakan pengetahuan dan kemahiran yang mereka telah diperolehi dalam kursus perniagaan lebih awal. Modul tersebar seluruh kurikulum MBA untuk mengukuhkan dan membina setiap peringkat pembelajaran.

  • China Focus

Salah satu ciri yang paling penting CEIBS 'adalah China fokus yang jelas, terkandung dalam satu kenyataan kedudukan kami: "China Kedalaman, Global Lebar". CEIBS mengajar teori-teori perniagaan antarabangsa yang paling maju manakala melampirkan sangat penting untuk permohonan praktikal kemahiran ini di China. Asas kecekapan bahasa Cina adalah wajib bagi pelajar asing untuk meningkatkan kebolehpasaran mereka dalam ekonomi China secara mendadak semakin meningkat. Mereka yang tidak bertutur dalam bahasa Cina apabila memohon untuk kemasukan akan dikehendaki untuk menghadiri pra-kursus Bahasa Cina pada musim panas sebelum kelas MBA bermula. kursus wajib seperti "China HR" memastikan graduan CEIBS dilengkapi untuk mengendalikan aspek paling sukar dalam menguruskan di pasaran Cina. 'China Dalam Dunia' menekankan ekonomi, politik, isu-isu penting budaya dan perdagangan yang memberi impak kepada mereka yang menjalankan perniagaan di dalam dan dengan China. Di samping itu, sekolah ini mendedikasikan sumber penting untuk mengadakan 'China Discovery Week' setiap tahun - siri kuliah intensif yang bertujuan untuk mendalamkan pemahaman pelajar terhadap persekitaran perniagaan China dan menawarkan peluang untuk menganalisis perspektif mengenai sejarah China, hubungan antarabangsa dan pembangunan ekonomi.

  • Fleksibiliti dan Pilihan

kurikulum MBA semasa CEIBS 'memberikan anda fleksibiliti untuk menyesuaikan secara peribadi tahun kedua pengajian. Pada musim luruh tahun dua, anda boleh memilih untuk pergi di bursa antarabangsa atau tinggal di CEIBS untuk mengkaji dengan sebilangan besar pelajar masuk dari sekolah perniagaan terkemuka di dunia. Anda juga mempunyai pilihan untuk melengkapkan ijazah dalam 18 bulan atau memanjangkan kepada 20 bulan untuk pek dalam lebih banyak pilihan kajian. Terdapat juga pilihan satu tahun didapati.

BERITA & PERISTIWA

Bayaran Yuran Pengajian Yuran pengajian bagi program MBA 18 bulan untuk kelas MBA2018 adalah RMB 395,000.

Bagi pemohon mengakui, dalam masa 3-6 minggu selepas surat tawaran rasmi dikeluarkan deposit diperlukan untuk mengesahkan penerimaan mereka terhadap tawaran kemasukan. Deposit akan dikira sebagai sebahagian daripada yuran tuisyen.

Pelajar yang telah berjaya menerima Pinjaman Pelajar dikehendaki membayar, semasa pendaftaran, pihak tuisyen tidak dilindungi oleh pinjaman. Pelajar yang tidak mempunyai pinjaman pelajar dikehendaki membayar 70% daripada yuran pengajian keseluruhan semasa pendaftaran dan baki 30% perlu dibayar tidak lewat daripada 1 minggu sebelum akhir Term 4

Program diajar dalam:
English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh China Europe International Business School (CEIBS) »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
18 
Sambilan
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date