Berlin MBA

Umum

Penerangan Program

Dengan kira-kira 11,000 pelajar, Sekolah Ekonomi dan Undang-undang Berlin merupakan salah satu pusat latihan akademik terbesar untuk pengurusan junior di Jerman. Ia mengagumkan dengan perkaitan praktikal yang kuat, piawaian berkualiti tinggi dan orientasi antarabangsa yang kuat. Kembali pada tahun 1992, Sekolah Ekonomi dan Undang-undang Berlin, bersama universiti rakan kongsi British, mula melatih eksekutif di peringkat antarabangsa. Beliau adalah salah seorang pembekal MBA pertama di Jerman.

MBA Berlin, dengan pelbagai peluang pengkhususan, menyediakan kedua-dua profesional dan peribadi untuk tugas-tugas pengurusan dalam amalan korporat antarabangsa, memperluaskan peluang kerjaya dan dengan itu membolehkan usaha yang konsisten untuk mencapai matlamat kerjaya individu. MBA Berlin, yang telah dianugerahkan meterai kelulusan oleh agensi akreditasi antarabangsa yang terkenal AMBA (Persatuan MBA), boleh dipelajari kedua-dua sepenuh masa (15 bulan) dan sambilan (24 bulan) .


MBA sepenuh masa dengan pilihan pengkhususan berikut, contohnya

 • Melakukan Perniagaan di Asia: Lawatan Lawatan ke Hong Kong
 • Melakukan Perniagaan di Amerika Syarikat: Lawatan Lawatan ke AS
 • Keusahawanan dan Inovasi
 • Kepimpinan Perniagaan Digital
 • Kewangan dan Penggabungan Antarabangsa
 • Pemasaran Antarabangsa
 • Pengurusan Perundingan dan Pengurusan Rantaian Bekalan


MBA Paruh Waktu Berlin dengan pilihan pengkhususan berikut, contohnya

 • Penyebaran Salib Kebudayaan: Lawatan Lawatan ke UK
 • Pengurusan Antarabangsa
 • Keusahawanan dan Inovasi
 • Pengurusan Transformasi dan Perubahan
 • Kepimpinan Perniagaan Digital
 • Kewangan dan Penggabungan Antarabangsa

BPS students in classSekolah Profesional Berlin (Foto: Katy Otto, 2017)


Kerjasama antarabangsa

HWR Berlin bekerjasama dengan lebih daripada 160 universiti antarabangsa di seluruh dunia. MBA Berlin termasuk perkongsian dengan Universiti Hertfordshire, Barton School of Business di Universiti Negeri Wichita, Universiti Negeri San Diego, Universiti Baptis Hong Kong dan Universiti WSB di Poznan, Poland. Kerjasama ini diterapkan melalui program pertukaran intensif. Pelajar MBA bukan sahaja berpeluang untuk mengenali universiti rakan secara langsung, tetapi juga mendapat pengalaman antara budaya dan pengetahuan praktikal di pasaran antarabangsa melalui projek bersama dengan pelajar tempatan dan lawatan syarikat di lokasi.

Pemohon untuk MBA Berlin mesti mempunyai ijazah universiti, sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman profesional dan arahan bahasa Inggeris yang sangat baik . Program ini sentiasa bermula semester musim sejuk.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Berlin School of Economics and Law (HWR Berlin) is one of the largest Universities of Applied Sciences in Germany offering courses in private and public sector business administration and economic ... Baca lebih lanjut

The Berlin School of Economics and Law (HWR Berlin) is one of the largest Universities of Applied Sciences in Germany offering courses in private and public sector business administration and economics. HWR Berlin has long established a profile as a leading business school that emphasises the link between management theory and practice. The Berlin Professional School at HWR Berlin offers advanced training programmes in management. Baca Ringkas

Akreditasi