Read the Official Description

The International Action Learning MBA adalah sambilan, program blended yang merangkumi falsafah Tindakan Pembelajaran. Bagi mereka yang ingin terus di luar pendidikan peringkat Master, MBA International ialah Steppingstone yang sempurna dalam perjalanan ke kejayaan berterusan, pembelajaran dan kejayaan.

Dari awal lagi, sebagai seorang pelajar Antarabangsa MBA anda akan memberi tumpuan 100% mengenai topik-topik yang relevan kepada anda dan organisasi anda. Melalui penyelidikan dan perbincangan, anda akan menemui kaedah untuk menyelesaikan isu-isu dan melaksanakan pelan baru; memohon perubahan melalui tindakan. Anda akan melengkapkan enam tugasan dalam syarikat; Projek Tindakan Pembelajaran (ALPS) bertujuan untuk isu-isu peringkat jabatan. Kemudian menyiapkan disertasi, menangani keadaan organisasi strategik di mana pelbagai kaedah penyelidikan itu juga datang untuk bermain.Replikasi Alam Sekitar Perniagaan Global

Mereka yang menangani masalah bersendirian berdiri sendiri, tetapi orang-orang yang membentuk pasukan yang kuat dan menangani masalah dengan cara yang padu, sinergi, bertanya soalan yang mencabar dan merangka terkuat formula untuk perubahan, oleh itu mereka mencapai matlamat mereka dalam cara yang memberi kuasa. Atas sebab ini, rakan-rakan anda, dari pelbagai latar belakang perniagaan, adalah pasukan kemenangan anda.

Penilaian adalah berdasarkan kepada bidang-bidang yang berkaitan dengan profesional dalam kedudukan kepimpinan; kami akan menilai diagnosis anda masalah ini, pelan tindakan anda, penyelidikan bidang anda, penilaian anda daripada keadaan ini, dan bagaimana anda melaksanakan rancangan itu untuk menyelesaikan isu itu. Akhir sekali, kami akan menilai refleksi peribadi keadaan; apa yang anda pelajari melalui proses dan bagaimana jika apa-apa yang akan berubah pada masa akan datang.

jurulatih khusus kami menggalakkan interaksi pelajar dan perbincangan yang meriah dalam persekitaran kelas maya. Pengajar modul terkenal dan kakitangan di-rumah kami memainkan peranan penting semasa lawatan anda dengan kami di persidangan penduduk antarabangsa. Di sini anda mempunyai peluang untuk bertanya yang paling mencabar soalan, teori pertikaian dan pengalaman inspirasi pertukaran.

Dengan sokongan tambahan pangkalan data yang besar kami dalam talian jurnal, terbitan berkala dan semakan pengurusan, apa sahaja subjek yang menarik minat anda, tidak ada masalah dalam mencari topikal, maklumat penting dan relevan di klik tetikus anda.

Kriteria kelayakan

Menjadi pengurus atau pengurusan pelatih

- Pegang Ijazah B atau yang setaraf

- Mempunyai Internet dan e-mel akses

- Untuk bukan penutur Inggeris TOEFL atau IELTS ujian bahasa diperlukan. Tanda lulus minimum untuk TOEFL 550 (kertas); 213 (komputer) atau 79/80 (internet) dan IELTS 6.0. Pengecualian boleh dianggap perlu bahasa ibunda adalah bahasa Inggeris dan anda telah berjaya menamatkan ijazah anda dalam bahasa Inggeris.


- Biasiswa BSN

Program Biasiswa Business School Belanda (BSN) telah membuat 60 biasiswa separa disediakan untuk 2016.


Mulai:

  • Mei 16, 2016
  • 19 September 2016


Akreditasi:

Organisasi akreditasi Amerika, Majlis Akreditasi untuk Sekolah Perniagaan dan Program (ACBSP) dan organisasi akreditasi Switzerland (eduQua) telah diiktiraf BSN dan program MBA.

NRTO, NRTO, Majlis Latihan dan Pendidikan Belanda, adalah persatuan perdagangan payung semua agensi latihan dan pendidikan swasta di p> Belanda. The NRTO menggalakkan kepentingan pengusaha swasta latihan dan pendidikan.


Cedeo ditubuhkan pada tahun 1980 dan merupakan satu inisiatif HR-pengurus dari syarikat terbesar dan persatuan di Belanda, disokong oleh Kementerian Hal Ehwal Ekonomi. Penyebab serta merta untuk asas adalah ketiadaan wawasan ke dalam kualiti tawaran latihan syarikat. Tawaran itu mengandungi lebih daripada puluhan ribu latihan syarikat, yang ditawarkan oleh lebih daripada 8500 organisasi. Berdasarkan kaji selidik kepuasan pelanggan dilaksanakan di bawah pembeli, Cedeo memenuhi keperluan untuk pengambilan inventori dan menaja jamin kualiti untuk pembeli latihan dan pembangunan dan juga untuk lain HR-perkhidmatan.


WIAL Business School Belanda adalah institusi Eropah pertama yang menjadi sekutu Institut Dunia untuk Tindakan Pembelajaran (WIAL). Dengan sebuah organisasi yang unggul menyokong aktiviti kami, langkah-langkah ini memberi isyarat niat kami untuk cemerlang lebih jauh sebagai pengamal ketat kaedah pembelajaran ini berkuasa.

Mengapa kajian di sini:


Kebanyakan penggunaan kaedah pengajaran tradisional MBA, Business School Belanda itu, dalam sempadan set daripada NVAO, mengubah pendekatan ini secara drastik. Teori tidak hanya menjadi sebahagian daripada hasil daripada program-program Tindakan Pembelajaran MBA, BSN juga termasuk masalah perniagaan kehidupan sebenar dan cabaran dalam kurikulum.


Kedua-dua pelajar dan organisasi memikul tanggungjawab untuk menjalankan projek itu. Organisasi perlu bersedia untuk melindungi pengurus mereka yang mengambil bahagian daripada apa-apa yang boleh menggagalkan hasil projek. Ini membebaskan pengurus takut hukuman perlu kesilapan dibuat. Percubaan dan kesilapan adalah perlu untuk kejayaan sesuatu projek.

Tindakan Pembelajaran adalah: Belajar bersama-sama. Set kecil atau kumpulan rakan-rakan dalam kesukaran untuk mengenali antara satu sama lain dan dalam struktur sosial pembelajaran kumpulan itu dibuat. Tutor tiada kuliah lebih lama tetapi mengambil bahagian dalam menangani masalah baru, memudahkan penyusunan semula pemikiran dan mencari soalan yang betul. Set ini adalah rangkaian peribadi setiap anggota.


Dalam Tindakan Pembelajaran MBA situasi pembelajaran dicipta di mana pengurus meneroka dan menyiasat bersama-sama, dengan penekanan kepada bertanya soalan yang betul, dengan pensyarah menggunakan pengalaman mereka untuk memudahkan proses ini. Ini falsafah pendidikan pengurusan memerlukan usaha yang banyak daripada pelajar dan pensyarah, jauh melebihi Menyampaikan tradisional dan menyerap ilmu.


"Berikan seseorang seekor ikan, berilah dia makan untuk sehari. Mengajar seorang lelaki untuk ikan, berilah dia makan untuk seumur hidup "- Lao Tzu (Learner Tindakan yang asal).

Program taught in:
English
This course is Online & Campus Combined
Start Date
Nov. 2019
Feb. 2020
Duration
24 
Sambilan
Price
27,500 EUR
biasiswa separa tersedia
By locations
By date
Start Date
Feb. 2020
Application deadline
Start Date
Feb. 2020
Application deadline
Start Date
Feb. 2020
Application deadline
Start Date
Nov. 2019
Application deadline

Nov. 2019

Location
Application deadline
End Date

Feb. 2020

Location
Application deadline
End Date
Application deadline
End Date
Application deadline
End Date