Amalan Kepimpinan Mba

Edinburgh Napier University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Amalan Kepimpinan Mba

Edinburgh Napier University

Meningkatkan kepimpinan dan kemahiran pengurusan dan mendapat pengalaman praktikal di penempatan pada kursus ini pascasiswazah.

pengenalan kursus

Adakah anda seorang graduan bercita-cita tinggi baru-baru ini yang berkelayakan yang mempunyai pengalaman dalam bidang seperti sektor, perniagaan keluarga secara sukarela atau kedudukan kepimpinan diadakan dalam persatuan seperti kesatuan pelajar, kelab sukan atau masyarakat? Jika ya, maka program MBA yang inovatif ini adalah untuk anda.

Ia mengiktiraf kebangkitan usahawan muda dan permintaan daripada graduan untuk memperoleh lebih tinggi kemahiran pengurusan untuk membangunkan kerjaya mereka dengan cepat.

Apa yang anda akan belajar

Program MBA (Amalan Kepimpinan) direka untuk membangunkan anda sebagai pengurus dan pemimpin masa depan menerusi sokongan anda dalam persekitaran yang menganalisis, merumus strategi, mengambil keputusan dan program perubahan yang terkemuka.

Kursus ini menggabungkan penempatan untuk membantu anda membangunkan pengalaman praktikal dan wawasan serta membina hubungan berharga antara teori dan amalan dan meningkatkan kebolehpasaran anda secara keseluruhan.

Melalui penempatan ini, anda akan merangka pelan projek dengan tujuan untuk memperkenalkan pendekatan atau strategi baru ke dalam organisasi sektor awam, swasta atau sukarela.

Program ini meliputi rangkaian penuh kemahiran MBA serta kemahiran pembelajaran tindakan tambahan dan refleksi kritikal - penting untuk pengurus moden.

Anda akan memperoleh kreatif penyelesaian masalah, pemikiran kritikal dan kemahiran pemikiran strategik, dan memohon ini untuk pembelajaran anda tentang prinsip global ekonomi, isu-isu perniagaan strategik, pengurusan organisasi dan realiti pasaran yang kompetitif.

Anda akan menggunakan dan menambah teknik komunikasi anda bertulis dan lisan, memberi anda keyakinan untuk mengemukakan idea-idea dan strategi anda kepada dunia perniagaan.

Anda akan belajar melalui kombinasi kuliah, tutorial, bengkel, perbincangan kumpulan dan pengalaman pembelajaran interaktif lain. pembelajaran berasaskan bilik darjah dilengkapi dengan kehadiran dan penyertaan pada hujung minggu kediaman, dan dipertingkatkan oleh kelas master dengan penceramah jemputan dari pelbagai sektor perniagaan, menjaga anda berhubung dengan penyelesaian perniagaan kontemporari.

Anda akan didaftarkan sebagai ahli Affiliate daripada CMI.

Pada tamat pengajian anda akan menyertai masyarakat MBA Alumni kami, memberikan anda akses kepada kelas master dan rangkaian masa depan.

mata pelajaran termasuk

 • Bangunan Prestasi Tinggi Pertubuhan
 • Pengurusan dan Perubahan Organisasi
 • Pemasaran dalam Ekonomi Global
 • Leading Strategik Membuat Keputusan
 • Refleksi Amalan
 • Pembelajaran Tindakan dalam Organisasi
 • MBA Projek

Kerjaya

The Executive MBA (Amalan Kepimpinan) akan menyediakan anda dengan peluang untuk merealisasikan potensi kerjaya penuh anda. Anda akan berada dalam permintaan sebagai majikan di seluruh dunia mendapatkan graduan yang mempunyai portfolio yang diiktiraf yang mampu memberikan penyelesaian dalam tetapan organisasi kompleks.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, pelajar telah datang ke MBA kami dengan ijazah pertama dari pelbagai bidang yang berbeza, dan telah pergi untuk membina kerjaya dalam pelbagai industri di sektor awam, bukan untuk keuntungan peribadi dan sukarela /.

syarat kemasukan

 • Ijazah Kepujian pada 2: 2 atau ke atas.
 • kelayakan setanding alternatif atau kelayakan profesional dan pengalaman juga boleh dipertimbangkan mengikut budi bicara Ketua Program.
 • Jika Bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, ia biasanya diperlukan bahawa anda duduk ujian bahasa Inggeris untuk mendapatkan kemasukan ke program pascasiswazah kami.
 • Kursus ini memerlukan standard IELTS 6.0 dengan tidak ada nilai komponen individu kurang daripada 5.5 atau setara.

syarat kemasukan kami menunjukkan kelayakan minimum yang kita biasanya menerima pelajar. Persaingan untuk tempat-tempat yang berbeza dari tahun ke tahun dan anda tidak dijamin tempat jika anda memenuhi kelayakan minimum.

Keperluan Bahasa Inggeris

Jika bahasa pertama anda bukan bahasa Inggeris, anda biasanya perlu untuk menjalankan ujian bahasa Inggeris yang diluluskan. Jika keperluan tidak dinyatakan di atas, keperluan bahasa minimum Inggeris kita akan dikenakan.

Ini mungkin tidak berlaku jika anda telah melengkapkan semua kelayakan sekolah anda dalam Bahasa Inggeris, atau ijazah sarjana muda anda telah diajar dan diperiksa dalam bahasa Inggeris (dalam tempoh dua tahun memulakan kursus lepasan ijazah anda). Semak halaman negara kita untuk mengetahui jika ini berlaku kepada anda.

kemasukan dasar

Kami komited untuk menjadi mudah dicapai kepada sesiapa yang mahu mencapai pendidikan tinggi.

Yuran tuisyen

Pelajar dari 2016/17 2017/18

 • Rumah / EU £ 6810 £ 6829
 • Overseas £ 7815 £ 7835

Untuk kursus ini anda belajar lebih dua tahun akademik, yuran yang disenaraikan adalah setahun.

Pelajar bermula pada 2016/17 akan dikenakan bayaran yuran 2016/17 dalam kedua-dua tahun pengajian.

Pelajar bermula pada 2017/18 akan dikenakan bayaran yuran 2017/18 dalam kedua-dua tahun pengajian.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
6,810 GBP
pelajar rumah / EU. Luar Negara: £ 7815, 2016/17.
Locations
United Kingdom - Edinburgh, Scotland
Tarikh mula : Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
United Kingdom - Edinburgh, Scotland
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat