Read the Official Description

Mengapa Swiss Sekolah Pengurusan di Rom?

Ringkasnya, pendidikan Swiss membawa nilai.

Amerika Syarikat dan EU kami diiktiraf MBA Ijazah memberikan anda lebih daripada baris baru pada resume anda. Ia memberikan anda percutian yang profesional untuk kerjaya yang anda mahu, di mana sahaja di dunia.

Program SSM MBA Ijazah dengan kerjasama INSEEC Perniagaan & Sekolah Komunikasi di Paris. Salah satu daripada 20 buah sekolah perniagaan terkemuka di Eropah.

Untuk pengalaman MBA kami adalah untuk pergi di dalam isu-isu yang penting dan untuk mencapai dalam diri anda untuk kekuatan, kemahiran, dan keyakinan anda akan membangunkan untuk menghadapi mereka. Dalam setiap kes, kelas, acara dan aktiviti, anda diminta bukan sahaja untuk mengkaji kepimpinan, tetapi untuk menunjukkan ia.

Setiap hari di SSM bermula dengan satu soalan: "Apa yang anda akan lakukan" Kerana itulah cara yang sebenarnya untuk menyediakan anda untuk soalan yang lebih besar yang paling penting, di sini dan dalam kerjaya anda di luar kampus kami: "Apa perbezaan anda akan membuat di dunia

Pembelajaran di Practise

Pelajar perlu tahu terdapat detik-detik istimewa yang menarik segala yang kita telah belajar ke dalam fokus. Apabila teori, amalan, pengalaman, dan bakat semua datang kepada salah tajam titik-keputusan yang membentuk kursus muktamad tindakan. Apabila ia tidak lagi isu apa yang boleh dilakukan, tetapi apa yang anda akan lakukan.

Itulah cara Swiss menjalankan perniagaan. reputasi Switzerland kecemerlangan adalah disebabkan oleh tenaga kerja yang berkelayakan menjalankan kerja-kerja yang berkemahiran tinggi. Sumber reputasi ini adalah apa yang dikenali Switzerland untuk - pendidikan yang berkualiti tinggi di seluruh Eropah.

Kedudukan antara yang terbaik MBA Programs seluruh dunia

The Swiss Pengajian Ijazah MBA Pengurusan dianugerahkan dengan kerjasama Business School INSEEC, yang MBA Ijazah berada di kedudukan antara Program yang terbaik di seluruh dunia dan diiktiraf oleh Persatuan MBA. Selanjutnya, MBA Ijazah SSM diiktiraf sepenuhnya oleh IACBE dan CHEA-Majlis Pendidikan Tinggi. ijazah MBA kami juga diiktiraf oleh Jabatan Hal Ehwal Veteran di Amerika Syarikat. SSM adalah disahkan sekolah kualiti oleh EduQua, label pensijilan kualiti Switzerland (diiktiraf oleh Kerajaan Persekutuan Switzerland) untuk Institusi pendidikan tinggi dan berterusan.

pendekatan kami memberi tumpuan kepada lima bidang:

Global Intelligence & Pengurusan

Meningkat kepada cabaran untuk beroperasi dalam dunia global. Campuran-up dengan calon-calon antarabangsa dan mengalami apa yang ia bermakna untuk bekerja bahu bahu dengan rakyat negara-negara yang berbeza, budaya dan pandangan.

Pembelajaran di Practice

Belajar bagaimana untuk membuat keputusan dalam menghadapi data yang bercanggah, politik yang kompleks, dan tekanan sengit.

Keusahawanan dan Inovasi

Meneroka usaha baru yang berpotensi, berhubung dengan usahawan, dan mencari peluang-peluang baru.

Rom Kelebihan

Rom adalah lebih daripada sebuah ibu negara Eropah menarik; ia adalah sebuah ensiklopedia yang menakjubkan dalam sejarah hidup. Ia telah berkata bahawa semua jalan menuju ke Rom, dan di Rom, setiap jalan membawa kepada keabadian. Tinggal dan belajar di Rome menyediakan peluang yang jarang untuk mengalami budaya, yang telah membentuk dunia moden. Datang pengajian di Swiss Sekolah Pengurusan dan berjalan di atas batu buntar lama yang sama di mana sekali Julius Cesar atau Constantine the Great diluluskan bersama-sama.

alumni Hubungan

Membina hubungan dan mendedahkan peluang perniagaan. Sebagai peserta MBA, anda akan mempunyai peluang untuk menyertai persidangan belia antarabangsa yang dianjurkan oleh rakan-rakan akademik SSM di Eropah. Seterusnya, anda mempunyai peluang untuk mengubah ke dalam program Dual atau Capital MBA, memberikan diri anda amali berbayar daripada enam bulan di Paris atau London. Jika anda mahu mengambil kerjaya anda ke peringkat seterusnya, sampai ke Rom. Ketahui bagaimana pemikiran Swiss akan memacu kerjaya anda lebih jauh daripada anda pernah bayangkan.

Kurikulum & Pengajaran

Kelas adalah dua kali seminggu: Isnin & Khamis dari 6-9pm, termasuk dua hari Rabu sebulan. Ini akan membolehkan anda untuk segera pergi untuk pekerjaan atau latihan yang berpendapatan pengalaman kerja. Di samping itu, semasa anda berada di Rom, ia membolehkan anda untuk perjalanan secara meluas negara yang indah kami.

Struktur Kursus

 • Sept.05-29: Kepimpinan 360 Darjah
 • 03-27 Oktober: Accounting & Pengurusan Kewangan
 • November 02-24: Marketing Dynamics
 • 1-19 Disember *: Pelaburan & Pengurusan Kekayaan
 • JANUARI 09-30 *: Gelagat Organisasi & HRM
 • Jan / Feb *: Undang-undang Antarabangsa dan Etika
 • Februari 1-27: Globalisasi
 • 1-30 Mac: Global Makroekonomi dan Kewangan
 • April / Mei: Berunding Secara global
 • April / Mei: Strategi Persaingan
 • Jun & Julai: Pengkhususan Intensive Kursus
 • Ogos: Tesis Penyelidikan - kajian sendiri

Pengkhususan

Program MBA sepenuh masa boleh disiapkan dalam pelbagai jurusan / pengkhususan.

 • Pengurusan Global dan Kepimpinan
 • KEWANGAN
 • KEUSAHAWANAN
 • sumber Manusia
 • pemasaran
 • Bukan untuk Keuntungan Organizations
 • Pengurusan Mewah

Cari perbezaan SSM

Sepanjang program MBA ini, pelajar akan mengkaji kepimpinan, perniagaan, keusahawanan dan falsafah pengurusan yang boleh digunakan untuk apa-apa peranan pengurusan pelbagai industri yang berbeza-beza. sekolah perniagaan kami juga memberikan pelajar hands-on, kumpulan yang membawa pengalaman berkenaan dan perbincangan kelas.

Bertauliah Antarabangsa kami MBA termasuk ceramah, lawatan korporat, melawat pembesar suara, latihan penilaian kendiri dan resume / internship kaunseling. Matlamat kami adalah untuk mula berkembang rangkaian pelajar dari saat mereka tiba.

Pelajar juga akan mendapati bahawa lokasi MBA kami di pusat bandar ini membolehkan pelajar mengambil kesempatan daripada semua Rome ini boleh tawarkan. Kelas adalah dalam jarak berjalan kaki dari segala-galanya daripada Pantheon ke Spanish Steps ke Vatican.

Semak program Dual MBA dan Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan Capital unik juga. Sebuah sekolah perniagaan yang hebat harus bekerja keras untuk meningkatkan prospek kerjaya anda. Pada SSM, itulah apa yang kita lakukan untuk setiap seorang pelajar kita.

Kami mempunyai pendaftaran bulanan. Mencubanya.

Program taught in:
English

See 2 more programs offered by Swiss School of Management, Rome Italy »

This course is Campus based
Start Date
Open Enrollment
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
13,900 EUR
€ 13,900
By locations
By date
Start Date
Open Enrollment
Application deadline

Open Enrollment

Location
Application deadline
End Date