ЕМВА Antwerp Management School

Umum

Penerangan Program

emba

MEMOHON ONLINE DI SINI

Mengenai program ini

antwerp

 • Program MBA Eksekutif Antwerp Management School dirancang untuk pengurus atas anak syarikat dan cabang dari perusahaan asing yang menjalankan perniagaan di Rusia serta untuk pengurus atas perusahaan Rusia yang beroperasi di pasar Eropa.
 • Kami menawarkan orang-orang perniagaan ini satu peluang yang unik untuk memperoleh ilmu pengetahuan moden dan kemahiran praktikal dalam bidang pengurusan fungsional asas dan Diploma asal (Ijazah) yang berprestij di Sekolah Pengurusan Antwerp, yang diiktiraf oleh Persatuan Antarabangsa untuk Sekolah Perniagaan Collegiate AACSB International) dan oleh kerajaan Belgium dan diakui sepenuhnya di negara-negara EU, tanpa meninggalkan perniagaan mereka di Moscow.
 • Program MBA Eksekutif, yang dikendalikan oleh Sekolah Pengurusan Antwerp (AMS) dengan kerjasama Institut Pengajian Perniagaan (IBS-Moscow), merupakan program Eksekutif MBA yang pertama untuk Ijazah dan Diploma Eropah di Moscow, dan kini ia satu-satunya program yang ditawarkan oleh sekolah perniagaan barat di Moscow yang tersenarai dalam ranking Financial Times peringkat atas 100 program MBA Eksekutif terbaik di dunia.
 • EMBA di Moscow berkongsi falsafah, matlamat dan prinsip-prinsip asas Program Pengurusan MBA Eksekutif Antwerp di Antwerp, yang kekal sebagai nombor satu di Belgium selama 50 tahun yang lalu.
 • Kami beroperasi di pasaran Rusia selama 20 tahun dan mempunyai lebih daripada 700 alumni dalam pangkalan data kami.
 • Taraf Eropah pendidikan Perniagaan: program kami diajarkan oleh profesor eksekutif Antwerp Management School, profesor Rusia terbaik, pengurus besar syarikat Rusia dan asing yang beroperasi di Rusia profesor eksekutif MIT (Massachusetts Institute of Technology, Boston, Amerika Syarikat) Perunding Eropah dan Rusia.
 • Kandungan kursus sentiasa diperbaharui: kajian kes baru, permainan perniagaan, simulasi perniagaan, kajian interaktif.

Bahagian unik dari program MBA Eksekutif kami - akan menjadi Modul Bersama dengan Eksekutif Belgium - tiga modul bersama dengan peserta Antwerp Executive MBA:

 • Modul bersama pertama - Guangzhou, China - "Perniagaan di China: budaya pengurusan, amalan perniagaan, rundingan antarabangsa" - Lingnan University College di Universiti Sun-Yat-Sen).
 • Modul bersama kedua - Boston, USA, Massachusetts Institute of Technology. Modul ini ditumpukan kepada masalah pengurusan operasi dan logistik
 • Modul bersama ketiga - Antwerpen, Belgium - Sekolah Pengurusan Antwerp "Strategi Perniagaan Antarabangsa",

yang menjadikannya satu-satunya Eksekutif Global MBA di Rusia.

Misi

Misi program MBA Eksekutif terdiri daripada pembangunan para pengurus atas profesional yang berpandangan terbuka, yang mampu:

 • Untuk mensintesis sering pendapat yang berlawanan dari pengurus jabatan-jabatan berfungsi yang berbeza syarikat untuk membuat keputusan strategik penting bagi syarikat itu;
 • Untuk mewujudkan pasukan yang mampu untuk merealisasikan penyelesaian;
 • Untuk mengetuai pasukan, untuk memimpin proses perubahan, dan untuk membuat keputusan strategik menjadi kenyataan.

Untuk mencapai matlamat ini, kami menganggap perlu:

 • untuk menyusun pengalaman praktikal para peserta dan meningkatkan pengetahuan mereka mengenai semua isu pengurusan yang berkaitan;
 • untuk meningkatkan kemahiran mereka dalam menggunakan pengetahuan ini dalam situasi praktikal;
 • untuk membangunkan sikap profesional yang diperlukan untuk menjadi pemimpin perniagaan yang berjaya;
 • untuk menghadapi mereka dengan kecekapan, batasan, dan personaliti peribadi mereka, dan merangsang perkembangan peribadi mereka untuk mengatasi halangan yang berkaitan.

Program MBA Eksekutif adalah bertujuan untuk mengetepikan pengurus . Tidak kira apa pengkhususan perniagaan peserta program kami. Beliau boleh menjadi pembiaya, pakar pemasaran, ketua jualan atau pakar IT, pengurus operasi atau ketua jabatan HRM. Selepas tamat pengajian program itu, beliau mestilah bersedia untuk menduduki kedudukan teratas syarikat dan menjadi respons kepada pengurusan keseluruhan syarikat.

emba

Apa yang berbeza

 • Program MBA Eksekutif kami direka untuk pengurus yang mempunyai pengalaman praktikal yang kaya dalam perniagaan dan bertujuan untuk pertumbuhan kerjaya eksekutif. Matlamat utamanya adalah untuk membantu peserta menyusun pengalaman mereka. Itulah sebabnya program kami - MBA Eksekutif - lebih pendek daripada MBA piawai dan berlangsung selama 21 bulan.
 • Kami mensasarkan "de-pengkhususan" dan menyediakan "ahli generalis" . Tidak kira dari mana bidang pengurusan syarikat peserta telah datang: pemasaran, kewangan, HR atau logistik. Selepas tamat pengajian dari program dia harus bersedia untuk menjadi Ketua syarikat, untuk memahami pengurus fungsional dan untuk mensintesis pendapat mereka (yang sering berbeza) untuk membuat keputusan strategik. Ini membawa kepada pendekatan yang lebih bersepadu untuk pendidikan perniagaan.

Program kami:

 • tidak terdiri daripada 40 kursus berasingan, tetapi 11 modul bersepadu, masing-masing sepadan dengan salah satu bidang fungsional asas pengurusan syarikat;
 • tidak berakhir dengan Tesis Guru tetapi dengan kerja berpasukan 3-4 peserta Projek Induk - pelan perniagaan projek atau usaha nyata, yang dinilai oleh juri profesor, memainkan bahagian pelabur yang akan dibujuk untuk meletakkan wang mereka dalam projek itu;
 • mengandungi contoh yang lebih bersepadu dan kurang formal dan kajian kes; untuk menganalisis mereka memerlukan daya tarikan berterusan terhadap pengalaman praktikal para peserta.
 • MBA secara amnya dan MBA Eksekutif secara khusus adalah ciptaan barat. Penyedia program MBA barat berfungsi sebagai penjamin kualiti pendidikan perniagaan. Ini bermakna penemuan terkini dalam sains pengurusan dan amalan pengurusan tangan kontemporari terbaik, buku kursus berkualiti tinggi, kes-kes baru dan kaedah pengajaran, profesor perniagaan yang berpengalaman dan perunding. Akhirnya, ini bermakna Ijazah dan Diploma Eropah yang berprestij. Tetapi berbeza dengan program MBA sekolah perniagaan barat yang lain yang beroperasi di pasaran Rusia di mana rakan Rusia membebaskan hanya fungsi organisasi, dalam program kami, komponen Rusia membawa nilai tambah bebas. Profesor, perunding, dan pakar perniagaan Rusia, yang terlibat dalam program kami, disahkan oleh Sekolah Pengurusan Antwerp, mengikuti sukatan pelajaran AMS dan menggunakan buku yang disarankan oleh pemimpin kursus Belgium. Walau bagaimanapun, dengan hubungan rapat dan tidak rasmi dengan profesor AMS, profesor Rusia dapat mempengaruhi kandungan program serta kaedah pengajaran, dengan mengambil kira keistimewaan ekonomi, perniagaan dan kebudayaan Rusia serta dengan itu menjadikan pendidikan lebih berkesan untuk Rusia pengurus. Program ini ada di pasaran Rusia selama lebih dari 20 tahun, dan dalam tempoh ini kami telah mencipta satu pasukan antarabangsa yang unik profesor.
 • Pembelajaran adalah proses dua hala. Tidak mustahil untuk mencapai pendidikan perniagaan berkualiti tinggi tanpa kerjasama aktif dengan para peserta. Peserta kami adalah orang yang mencari pengetahuan dan ingin menyusun dan mengamalkan pengalaman praktikal mereka dan bersedia untuk bekerja keras untuk itu. Kami berdiri untuk membentuk kumpulan homogen kecil (tidak lebih daripada 20-25 orang) dengan hati-hati memilih calon-calon yang mempunyai pengalaman praktikal dalam perniagaan, motivasi yang serius, tahap intelektual dan pendidikan yang tinggi. Peserta kami bersedia untuk berkongsi pengalaman mereka dan belajar antara satu sama lain, dengan itu menjelmakan prinsip asas pendidikan perniagaan barat: "Pengayaan melalui perkongsian". Di mana sahaja mungkin (walaupun di peringkat Projek Sarjana terakhir) kita mengamalkan kerja berpasukan. Salah satu soalan yang kami ingin tanyakan semasa temu duga ialah "Apa yang dapat anda bawa kepada pasukan? Apa bahagian pengalaman praktikal dan profesional anda boleh menjadi menarik bagi peserta lain?" Kerja berpasukan membantu para peserta mewujudkan hubungan yang kuat dan produktif, yang (sebagai peserta sendiri mengatakan) membantu mereka bukan hanya pada peringkat pembelajaran di program ini, tetapi juga dalam perniagaan dan kehidupan seharian mereka selepas tamat pengajian.

Kandungan

structure

Format

Format WEEKEND menghilangkan keperluan 2-3 kali seminggu meninggalkan kerja untuk 1-2 jam awal untuk menangkap kelas dan menghalang anda dari tekanan berterusan yang berkaitan dengan berdiri di dalam kesesakan lalu lintas yang mengerikan di Moscow atau perjalanan di bawah tanah yang sesak (yang, malangnya, adalah tipikal untuk format petang).

Format WEEKEND termasuk kelas sekali sebulan dari hari Khamis hingga Ahad.

Format WEEKEND mengharuskan anda untuk kehadiran pelbagai hari berkala di pejabat, yang tipikal untuk format modular dan, malangnya, tidak semestinya diluluskan oleh majikan anda.

Format WEEKEND menyediakan hampir kesetaraan yang sama dalam sesi yang format malam, bersama-sama dengan rendaman yang mendalam dalam bahan di bawah kajian dan persekutuan dengan ciri-ciri sesama kumpulan format modular.

Format WEEKEND - format «COMBI», yang menggabungkan kelebihan malam dan format modular serta meminimumkan kelemahan mereka.

emba

Syarat Kemasukan

 • Pendidikan tinggi.
 • Sekurang-kurangnya 7 tahun pengalaman pengurusan (sekurang-kurangnya 28 tahun).
 • Bahasa Inggeris Fasih - Tahap peringkat pertengahan.
 • Fasih Rusia.

Permohonan:

 • Untuk mengisi pernyataan bertulis
 • Untuk lulus ujian bahasa Inggeris
 • Untuk mengisi Borang Permohonan: Borang Permohonan Syarikat «hujung minggu», Borang permohonan peribadi «hujung minggu»,
 • Untuk mengadakan wawancara dengan pengarah program

Dokumen yang diperlukan:

 • Kenyataan bertulis
 • Borang Permohonan Syarikat
 • Borang permohonan peribadi
 • Diploma Universiti (salinan)
 • Pasport (salinan)

Memohon Online:

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Since its inception Institute of Business Studies (IBS-Moscow) within RANEPA has been a leader in the Russian business education market. IBS-Moscow is a collegiate business school operating an RANEPA’ ... Baca lebih lanjut

Since its inception Institute of Business Studies (IBS-Moscow) within RANEPA has been a leader in the Russian business education market. IBS-Moscow is a collegiate business school operating an RANEPA’s premises in Moscow. IBS-Moscow was founded in 1988 within the Moscow State University of International Relations nationally known for strong international expertise. In 1994, IBS-Moscow transferred to RANEPA and became its homogeneous structural unit. Baca Ringkas

Akreditasi

AACSB Accredited